in

Játék áttekintése Donut Dodo

A régi játékosok bizonyára emlékeznek az 1980-as évek emlékezetes játéktermi játékaira, amikor a legtöbb ilyen műfajt játéktermi gépeken játszották, és sokféle játékba léphettek be, ha érmét helyeztek be ezekbe a gépekbe. A Donut Dodo egy egyszerű játéktermi cím, amely a 80-as évek elejének kedvelt klasszikusaira emlékeztet, méltó tisztelgés előttük. Ez egy klasszikus 2D platformer játék, amely valahogyan feléleszti és újrateremti a múlt boldog emlékeit.

Ez a játék a korai 80-as évek játéktermi játékainak kiemelkedő stílusát használja, de nincsenek korlátozó és zavaró vezérlői, és mindenben sikerül, minden szempontból remekül néz ki, és igazi remekmű lesz. Egy Baker Billy Burns nevű karakter szerepében vagy, akinek az a feladata, hogy mindenféle fánkot gyűjtsön össze különböző szakaszokban. A cél az, hogy minden szakaszban összegyűjtsd az összes fánkot, a lehető legjobb idő alatt. A cél eléréséhez minden szakaszban el kell kerülni a különböző méretű ellenségeket, hogy megragadhasd a nagy fánkot, amit a kísérő madár ellop tőled, és átviheted a következő szakaszba, hogy újra megcsinálhasd.

A Donut Dodo játékmenete egy gyönyörű vintage CRT-képernyőn játszódik, amely az 1980-as évek stílusú pixelművészetével keveredik. A játékot erősen ihlették az olyan klasszikus játéktermek, mint a Donkey Kong, de az ugrásfizika érdekesebb, és nincs haláleset a nagy magasságból való leesésből. A játék kezelőszervei nagyon gördülékenyek, és ügyességi játékként nagyszerű teljesítményt nyújtanak. Ebben a játékban három mód közül választhatsz, ízlésed és ügyességed alapján választhatsz egyet. Játékmenete könnyen érthető, és kihívást jelenthet elsajátítani, különösen a választott nehézségi szinttől függően.

Ebben a játékban összesen öt egyképernyős szakasz van, plusz egy bónuszszint, mindegyik saját egyedi mechanikával. Ha ez a játék túl nehéz számodra, ne felejtsd el, hogy mindig a gyümölcsöt szerezd meg először, és mentsd meg annyi izzó fánkot, amennyit csak tudsz. A szakaszokon szétszórt kis fánkok mellett gyümölcsöket is lehet gyűjteni, amivel növelheti összpontszámát. Ezek a gyümölcsök közé tartozik a cseresznye, a narancs, az alma, a banán és a hamburger, amelyek mindegyikének megvan a maga pontja, és ezek közül a hamburgereknek van a legtöbb pontja. Ezek a pontok nagyon fontos szerepet játszanak a játékmenetben, és bizonyos mennyiségű pont összegyűjtéséért plusz életeket kapsz. Ezek az extra életek minden 15 000 pont után járnak, és annyi életet menthetsz meg, hogy elérd a játék végét.

A többi platformer játékhoz hasonlóan ebben a játékban is átugorhatsz néhány ellenséget, másoknál pedig a magasságukból adódóan meg kell tartanod a szükséges távolságot tőlük. Mozgásmintájuk specifikus és nem túl kiszámítható. Nagyobb nehézségek esetén a mozgási sebességük megnő, és sokféle ellenséggel kell szembenéznie. Ez a játék egy elkerülő típusú platformer, ahol nincsenek támadási módszerek és semmilyen harci elem sem áll a rendelkezésére. Az egyetlen megoldás, ha ellenségekkel néz szembe, ha elkerüli őket.

A normál ellenségeken kívül van egy óriási madár is, amely közvetve megpróbál elpusztítani téged. A játékmenet sebessége kiváló, a filmzenék rendkívül fülbemászóak és emlékezetesek, a színpadok kialakításánál használt színpaletták tökéletesek, a játék egyszerűsége pedig meghazudtolja a nehézségét. A Donut Dodo annyira furcsa, hogy egyrészt olyan, mint bármely más egyképernyős platformjáték, másrészt semmi olyan, amivel még soha nem játszottál.

A Donut Dodo egy nagyszerű és kihívásokkal teli kis retro arcade játék klasszikus filmzenével és gyönyörű animációkkal. Ez a játék a lehető legjobb módon veszi át a 80-as évek játéktermi játékainak emlékezetes élményét, és úgy ragyog köztük, mint ez a gyöngyszem, ugyanazokat az érzelmeket keltve, mint amilyeneket a filmzene során élveztünk. Csodálatosan összeálltak. Ha szereted a retro platformer játékokat jó kihívásokkal, és ha rajongsz a korai 80-as évek Nintendo játékaiért, akkor ez a játék neked szól.

Overall
9/10
9/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 9.5/10
  9.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Sakura Succubus 6

Játék áttekintése Run Box Run