in

Játék áttekintése DIY Makeup

A való világban azok közé az emberek közé tartoznak, akik különféle dolgokat tesznek azért, hogy nagyobb hírnevet szerezzenek. Természetesen ezeknek a munkáknak a többsége azzal a céllal készül, hogy minél nagyobb figyelmet keltsenek a közönségben, és mivel a mai fejlett világban kicsit nehéz sztárrá válni, a hírnév megszerzése érdekében különféle alkotásokat javasolnak, amelyek közül az egyik a szép és ápolt megjelenés megteremtése. Ezt az ötletet használta a Crazy Labs Limited által kifejlesztett DIY Makeup játék, amelyet a QubicGames 2024. február 17-én tett közzé, kizárólag a Nintendo Switch tulajdonosok számára.

Ezt a játékot a barkácsjátékok sorozatának részének tekintik, amelyek eredetileg mobiljátékok voltak, majd később a Nintendo Switchre is eljutottak. Az ilyen játékok leírásakor elmondható, hogy gyakran unalmas és üres játékmenetük van, és nincs bennük különösebb fejlesztés. A DIY Makeup játék sem kivétel e szabály alól, és ugyanazt a rutint követi, mint a korábbi címei, és kétlem, hogy képes lesz kielégíteni. Természetesen szerintem ez a játék olyan tinédzser lányoknak való, akik szeretnek sminktrükköket tanulni.

Mivel a DIY Makeup egy oktatási játék, nincs konkrét cselekménye, és nagyon egyszerű koncepciót használ. Egy influencer szerepét játszod, aki új, és bármit megtesz, hogy hírnevet szerezzen. De itt csak az ember szépsége foglalkozik, és emiatt az a cél, hogy sminket készíts a szelfik készítéséhez, és ezzel népszerűségre tehetsz szert.

Valójában azáltal, hogy képeket és videókat helyez el magáról, és feltölti a közösségi hálózatokra, népszerűvé válik. A smink elkészítése után a karaktered készít egy szelfit, majd választhatsz egy szűrőt. Ennek eredményeként pénzt és hírnevet szerezhet, és a pénzt olyan küldetések indítására használják fel, amelyek pénzt keresnek.

Ebben a játékban nincs előrelépés, és emiatt a játékmenet néhány percnyi játék után unalmassá válik. Ha azonban szereti a szimulációt és az oktatási címeket, akkor itt bőven talál szórakoznivalót. A DIY Makeup játékmenetében először mérlegelheti a smink típusát, majd elkészítheti a kívánt sminket olyan összetevők kombinálásával, mint a rúzs vagy a cukorka. Eközben vágja össze az összetevőket, hogy összekeveredjen, majd adjon hozzá egy második összetevőt.

A játékon belüli kép jobb oldalán egy szintekre osztott sáv található. Ez a sáv, amely a mosoly elégedettségének három jelét mutatja, azt mutatja, hogy a tökéletes smink eléréséhez nem szabad túllépni egy bizonyos szintet. Hogy őszinte legyek, ez a sáv nincs hatással a játékmenetre, mivel minden alkalommal sikeres lesz az alkotás, és nincs büntetés.

A különböző sminkek elkészítése mellett a DIY Makeup játék megköveteli, hogy tetőtől talpig újratervezze az ügyfelek megjelenését. Itt is, nem számít, milyen anyagokat vagy felszerelést választ, minden alkalommal nyerni fog, és mindig jutalmat kap. Végül van egy sor kérdés-felelet, ahol tanácsokat kell adnod rajongóidnak. Ez minden, amit ez a játék kínál.

Ugyanis a DIY Makeup eredetileg egy mobiljáték volt, így a kezelőszervei teljesen érintésérzékenyek, és ebben az értelemben nem okoz gondot a Nintendo Switch futtatása. Valójában a játék kezelőszervei nagyon hozzáférhetőek és jól működnek, és véleményem szerint ez az egyetlen pozitív tulajdonsága a játéknak.

A játék grafikájának egyetlen pozitív tulajdonsága a vidám és változatos színpaletták használata, amelyeket a környezet és maga a játék tervezésében használnak. Semmi más figyelemreméltó, ami felkeltheti a közönség figyelmét, még a játék karaktereinek modellezése is szegényes, és gyakran találkozunk rossz minőségű és alacsony szintű textúrákkal. A filmzene szinte nem létezik, és csak a mixer hangja és a gyümölcsök vágása hallható, amelyek tervezésében nem érdekesek.

Bár a DIY Makeup olyan szintű realizmust kínál, amelyet ritkán láthatunk, gyenge és üres játékmenete van, amely néhány percnyi szórakozás után valóban elveszíti vonzerejét. El tudom képzelni, milyen fontos lenne egy influencernek a való világban sminkelni és jól kinézni, de ami ebben a játékban van, az általában unalmas lesz tíz percnyi játék után, az ismétlődő és irreális feladatok bemutatása, és az, hogy nincs a játékmenet javulása csalódást okozhat a játékosoknak.

Overall
5/10
5/10
 • Grafika - 6/10
  6/10
 • Sztori - 5/10
  5/10
 • Zene - 4.5/10
  4.5/10
 • Játékmenet - 4.5/10
  4.5/10

Játék áttekintése Jumbo Airport Story

Játék áttekintése Breakout Birdie Puzzle 1