in

Játék áttekintése Dead Space Remake

Ha Ön az akció- és túlélőhorror-játékok rajongója, kizárt, hogy még nem hallotta a szupernépszerű Dead Space franchise nevét, egy nagyon sikeres sorozat, amelynek három változata áll a rajongók rendelkezésére, melynek első verziója 2010-ben jelent meg. 2008. A fejlesztői stúdiója, a Visceral Games számára elért számos sikernek köszönhetően 2011-ben adták ki a második, a harmadik és egyben utolsó verziót 2013-ban a játékosok számára. A sorozat első két verziója igazán lenyűgözőnek tűnt, és általános teljesítményük is dicséretes volt. De a harmadik verzió nagyon gyengének tűnt, és ahelyett, hogy egy tiszta túlélő horror játék lett volna, csak egy hétköznapi akciócímnek számított, ami valóban ennek a franchise-nak a bukását és feledésbe merülését okozta.

De végül, közel 14 éves hallgatás után az EA cég az EA Motive stúdióval együttműködve úgy döntött, hogy újraalkotja ennek a sorozatnak az első verzióját új generációs konzolokra és PC-kre, és érdekes módon a Dead Space Remake-et, egy nagyon jó minőségű, jól elkészített és félelmetes termék a napvilágra került, és ez akkor válik fontossá, ha tudod, hogy ennek a produkciós csapatnak a tagjai a verzió remake-je előtt soha nem volt tapasztalatuk horrorjátékok készítésében, és a segítségükkel a sorozat néhány eredeti alkotója és rajongója közül ez a remake verzió készült

Az eredeti Dead Space volt az egyik kedvenc játékom, amit valaha Xbox 360 konzolon játszottam. Csodálatos érzés újrateremteni látni, amire biztosan nem számítottam. Számomra – és mindenkinek, aki játszotta az eredetit – olyan, mintha hosszú távollét után hazatérnék. Ennél is fontosabb, hogy új játékosok és talán még régiek is beléphetnek az USG Ishimura űrhajó által teremtett csodálatos világba. A Dead Space Remake valóban az egyik legjobb remake, amely sok szempontból jelentősen javítja az eredeti játékot, ahelyett, hogy egyszerű grafikai átalakítás lenne.

A Dead Space remake talán nem tűnik soknak, de az eredetihez képest néhány intelligens új kiegészítéssel javítja a tervezés szinte minden aspektusát. Ez a verzió egy biztos módja annak, hogy belépj a Dead Space franchise-ba, és 100%-ban megéri játszani, még akkor is, ha játszottál az eredetivel, mivel még sok minden van felfedeznivaló és felfedeznivaló, miközben teljesen lenyűgöző nézni. Az egész játékot alapvetően az alapoktól kezdve újjáépítették, és szinte az eredetiben található szintező elemeket nagymértékben továbbfejlesztették, mint például a Dead Space 2-stílusú rendszert használó Zero-G szekciók, vagy több új mellékküldetés vagy rész. Az összes történet, amely az eredeti megjelenése után jelent meg, összefügg.

A Dead Space egy klasszikus túlélő horror lövöldözős játék, amely a sci-fi világában játszódik. A játék sztori része egy Isaac Clarke nevű mérnökről szól, akit Nicole nevű partnere hív az USG Ishimure nevű bolygófúrási űrhajóról, ezért csapatukkal erre a területre mennek. Ám amikor elérik őket, az egész hajót körülvevő nekromorfoknak nevezett lények támadják meg őket. Ebben a helyzetben a történet hősének nagyon izgalmas lépéseken keresztül meg kell találnia Nicole-t, és meg kell tudnia a hajón történt eseményeket. Valójában Isaac versenyez, hogy megtalálja Nicole-t, hogy felfedje az Ishimura hajón történt lidércnyomásos titkot.

A Dead Space Remake játékban végrehajtott fejlesztések közül a történet forgatókönyvéhez kapcsolódik, amely a karakterekben történt számos változtatás révén kibővítette a történetmesélést. Így az esztétikai változtatásokon túl az EA Motive valóban kiterjesztette a Dead Space általános történetmesélését, és minden szereplőjének sokkal több kontextust adott. Például a főszereplő, Isaac Clarke már nem egy néma karakter, és ebben a remake-ben teljes mértékben megszólal. Időközben a másik két főszereplő, Hammond és Kendra is bővült, és Kendra itt sokkal szerethetőbb karakter és szövetséges lett.

A Dead Space Remake további mellékküldetéseket, lenyűgöző vizuális fejlesztéseket és lenyűgöző hangtervezést ad az eredetihez, miközben továbbra is hű marad az eredeti játék játékmenetéhez, és összességében valóban új generációs élményt nyújt. Ez a nosztalgia és az újdonság keveréke, amely a régi rajongókat és az új játékosokat egyaránt megcélozza. Ez a játék elképesztő moziélményt kínál, amely a végsőkig az ülés szélén tart. A játék általános hangulata fantasztikus és az induláskor jól csiszolt, ami manapság elég ritka, szóval ez egy plusz. Élvezze a Dead Space Remake által kínált izgalmas élményt.

Nagyon szerettem az opcionális mellékküldetések hozzáadását, amelyek kiterjesztik a történetet. Ez egy okos módja annak, hogy további információkat adjunk hozzá azok számára, akik érdeklődnek, anélkül, hogy rákényszerítenénk azokat, akik nem. A Dead Space Remake játékmenetét némileg a Resident Evil sorozat ihlette, de számos egyedi és kreatív elemet tartalmaz, amelyekről nem lehet megállapítani, hogy más híres címek ihlették. Van egy felfedezési szempont sok zsákmánnyal, amely lehetővé teszi a kaland során talált különféle páncélok és fegyverek fejlesztését. Ezenkívül a játék során különféle kütyük találhatók, amelyek valódi dimenziókat adnak a játékmenethez. Vannak rejtvények is, amelyek közül néhány szörnyekkel kell szembenéznie a megoldásuk során, ami félelmetessé teszi ezeket a részeket.

Fegyverek széles választéka áll rendelkezésére, amelyek idővel és a Node nevű tárgyak megtalálásával fejleszthetik képességeiket, és erősebbé tehetik fegyvereiket. Mindegyik szakaszban korlátozott számú ilyen elem található, amelyeket nagyon fontos megtalálni. A két fontos képesség, amellyel Isaac fel van szerelve, a stasis és a kinesis, amelyek közül az első lelassítja az ellenség mozgását, és nagyon hatékony a rejtvények megoldásában. míg az utóbbi Erő-szerű képességet ad, hogy környezeti tárgyakkal – vagy saját levágott végtagjaikkal – pusztítsd el az ellenséget, ha kreatívnak érzed magad. Ez a két funkció is frissíthető.

A játék is nagyon magával ragadó, a hangdizájn tényleg őrült, és többnyire a végletekig megijeszt. Az egyik legjobb dolog a játékban, hogy a játékmenet összes információja és részlete közvetlenül a játékba van ágyazva, így amikor a térképen vagy a készletben tartózkodik, nincs leállás, és amit a karakter lát, azt Ön is látja ugyanakkor. Van néhány teljesítménnyel kapcsolatos probléma, amit el kell hárítani, de ezen kívül semmi problémába nem ütköztem, a kezelőszervek szilárdak és remekül néz ki, a hangok egészen kellemesek és a játék hangulata teljesen magával ragad.

Összességében ez egy nagyszerű remake és játék, amely nagyrészt valami teljesen újnak, de ismerősnek tűnik, és a teljesítménye valóban lenyűgöző, és olyan, mint az eredeti, de frissítve a mai szabványokhoz. Az EA egyszer valóban jól csinált valamit, és minőségi terméket szállított, amely minden szempontból nagyszerű. Az új generáció textúrái és grafikái mozgalmasabbá tették az Ishimurát.

Az EA Motive Studio nagyszerű munkát végzett azzal, hogy az egyik kedvenc horrorjátékomat vadonatúj és sokkal jobb megjelenéssel újjáépítette. Ez a remake csodálatos, és nagyon szeretném újra megnézni ezt a modern grafikával rendelkező játékot az általuk készített új funkciókkal és kiegészítésekkel. A készítők semmit nem távolítottak el ebből a játékból, és minden a lehető leghűségesebb maradt az eredeti játékhoz. Hosszú idő óta ez az egyik legjobb játék, mert nem csak egy csodálatos játék, de remekül is fut, és egyetlen hibám vagy összeomlásom sem volt. Ellentétben sok olyan játékkal, amelyek mostanában rossz állapotban jönnek ki, ez a játék teljesen fantasztikus.

Overall
9.4/10
9.4/10
 • Grafika - 9.5/10
  9.5/10
 • Sztori - 9/10
  9/10
 • Zene - 9.5/10
  9.5/10
 • Játékmenet - 9.5/10
  9.5/10

Játék áttekintése Startup Company Console Edition

Játék áttekintése Jumbo Airport Story