in

Játék áttekintése CounterAttack: Uprising

A CounterAttack: Uprising az olyan játékokra emlékeztet, mint az R-Type és a Gradius, mindkettő a kedvenceim az emlékezetes Super Nintendo időkből. Nosztalgikus, ugyanakkor nagyon kihívásokkal teli és szórakoztató. Ha rajong a régi arcade játékokért, mint például a Galaxian, Galaga, Defender, ez a játék szórakoztató lesz az Ön számára. Általánosságban elmondható, hogy ha szereted az olyan játékokat, mint a Gradius, a Salamander vagy bármely más 8/16 bites stílusú shooter, a CounterAttack: Uprising tökéletes az Ön számára.

Az eredeti koncepció (hajó vezetése az űrben, hogy hatalomra tegyen szert és harcoljon az űrellenségekkel) továbbra is megmaradt ebben a játékban, és kibővült egyedi teljesítmények, gyönyörű effektusok és háttérgrafikák kombinációjával. A legnagyobb kihívást jelentő pályák megkövetelik, hogy stratégiailag megépíts egy célhajót számukra, ami sokat hozzátesz az újrajátszás értékéhez. A játék eredetileg 2017-ben jelent meg PC-re, most pedig majdnem öt év után a Nintendo Switchre is megjelent.

Abszolút nagyszerű játszani, és amint elkezdtem játszani, elragadtattam, és nagyon ajánlom, ahogy van, nagyon játszható, és nem okoz semmilyen hibát. Ez egy nagyszerű shmup, amely támogatja a négy játékos C-o-op módot, amely órákon át szórakoztat téged és barátait.

Ebben a játékban nincs sok történet. Csak arról van szó, hogy az idegenek megszállták, és rajtad múlik, hogy megmentsd a világot. Minden szint elején rövid párbeszédet kap a helyzetéről a kapitányától és néhány karakterétől. A szintek változnak a világűrtől, a földszinttől, a meteorzáportól, az űrhajók navigálásától és a főnökök legyőzésétől az egyes szintek végén.

Ez a játék egy 2D oldalnézetű shmup játék, amelyben erőket gyűjthetsz a csatatereken, hogy frissítsd repülő hajódat. A játék során kétféle erőt gyűjthetsz össze (egyéb különféle képességekkel együtt, amelyeket azonnal használsz). A zöld fejlesztések az elsődleges fegyvered, a narancs pedig a végső fegyvered.

Van egy elsődleges fegyvered, amely a kampány során fejleszthető, és van egy egyedi végső fegyvered is, amely a választott karaktertől függően változik. Ahogy gyűjti az erőket, azonnal felhasználhatja őket, vagy tartalékban tarthatja őket, amíg el nem érik a rögzítési rúd alját az erősebb támadásokhoz, de légy óvatos! Ha meghalsz, elveszíted az összes összegyűjtött erőt, de megtartod az addig megnyitott mellékleteket.

A kampány során több útvonal közül is választhat. Egyesek speciális rögzítést igényelnek, míg mások egyszerűen arra kérik, hogy válasszon balra vagy jobbra. Minden kiválasztott karakternek egyedi fegyvere van. A karakter kiválasztása mellett a kampány megkezdése előtt testreszabhatja űrhajóját különféle modulokkal és mellékletekkel. A játék után megváltoztathatod a beállításaidat, hogy kipróbálj valami mást, vagy segíts egy bizonyos küldetés teljesítésében, amelynél elakadhat. Számos nehézségi lehetőség van, valamint 3 játszható mód: kampány, túlélés és egyéni.

Ami a grafikát illeti, a CounterAttack: Uprising egy gyönyörű játék, amely sokféle környezetet tartalmaz; A háttérben lévő bolygóktól kezdve a képernyőn látható nagyszámú ellenségig könnyen felfigyelnek rájuk, és megtöltik a szemét. Fedje le képernyőjét rengeteg golyóval, miközben erőt gyűjt, és frissíti hajóját új mellékletekkel.

Különösen lenyűgözött a fő űrhajó hihetetlen részletessége, valamint a játék ellenségeinek kialakítása. Imádtam a hangsávot. Többször előfordult, hogy játék közben meglepett minket a zene. Ez igazán érdekes hangulatot hoz, és növeli az adrenalint. A kampány futtatása során a bevezetőn kívül nincs olyan hangjáték, amiről tudomásom szerint. Jó lett volna, ha minden karakterhez szinkronszínészek csatlakoznának a párbeszédhez, de a játék enélkül is jó.

Ha van egy negatív dolog a CounterAttack: Uprising-ban, az az, hogy nem tudod megmenteni a kampányodat, miközben kooperatív többjátékos játékban játszol. Amikor te és egy barátod elveszíted az egész életedet, a játéknak vége, és mindkettőtöknek elölről kell kezdenie, miközben elveszíti minden kötődését. Ha meg tudnánk menteni az ellenőrzőpontokat, vagy lenne ellenőrzőpontjaink, az élvezetesebb élmény lenne, de jelenleg nehéz visszamenni és ugyanazokat a szinteket játszani, hogy visszatérjünk a küldetésbe.

Összességében úgy gondolom, hogy ez egy kötelező cím, ha az shmup műfaját szereti. Nemcsak hihetetlenül részletgazdag, de nehéz lenne találni egy jobb, 4 fős indie akciójátékot 10 dollárnál olcsóbban, lenyűgöző filmzenével.

 

Overall
8.8/10
8.8/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 9/10
  9/10
 • Játékmenet - 9.5/10
  9.5/10

Játék áttekintése Game Dev Story

Játék áttekintése Chemically Bonded