in

Játék áttekintése Chemically Bonded

A Chemically Bonded egy nagyszerű vizuális, újszerű játék Nintendo Switchen és PC-n, ugyanazok az emberek készítették, akik elhozták nekünk a Sound Of Her Love-ot. Bár a játék nem rossz, mégis reménykedtem a történetben a szokásos fordulatokban vagy váratlan eseményekben, amelyek soha nem valósultak meg, és a forgatókönyvet minden nagyobb fordulat és meglepetés nélkül mesélték el.

Megneveztem a játék eseményeit és konfliktusait, bár ez valószínűleg viszonylag triviális az érintett szereplők életkorát tekintve. Én személy szerint remélem, hogy a fejlesztők egy kicsit elágaznak a következő játékukhoz, hagyják, hogy váratlan dolgok történjenek, és az olvasók azt mondják, hú, nem láttam, hogy jön. Összességében azonban ez egy jó próbálkozás, és ha csak két szóban kellene összefoglalnom a gondolataimat erről a vizuális regényről, akkor ez lenne: átlagos. A Chemically Bonded nem rossz, de nem is éppen kiemelkedő.

Másrészt ennek a játéknak a művészete, látványvilága és karaktertervezése jó – valószínűleg ez a vizuális ramen legnagyobb erőssége. A hangsáv is megfelelő, bár semmi különös. A karakterek kellően kedvesek és tetszetősek, megvannak a megszokott archetípusaid, amikkel valószínűleg találkoztál már ennek a műfajnak a többi játékában.

Történetszerűen a Chemically Bonded egy édes romantikus cselekményt mesél el, amely egy japán középiskolában játszódik, ahol egy tipikus férfi főszereplőként “játszod”, aki azon kapja magát, hogy két Kiyoko és Naomi nevű lány drámájába keveredik. Rájön, hogy barátságuk megszakadt. rejtélyes körülmények között szétesett. De mi történt, hogy e két lány kapcsolata elromlott? Ezt a főszereplő a történet első felét azzal tölti, hogy kitalálja, miközben mindkét főszereplővel építi ki a kapcsolatait.

Maga a játék története kissé sablonos, de az ötlet bemutatásában meglehetősen egyszerű, és ebből a szempontból igazán ragyogó. A cselekmény tulajdonképpen jó, és főleg két régi barát kibéküléséről szól, akik már különváltak, és kapcsolatukat később romantikával fűszerezték meg. Nincs itt semmi különös, és ha zsigerelő érzelmekre, sokkoló cselekményfordulatokra vagy úttörő kinyilatkoztatásokra vágyik, a Chemically Bonded nem fog sikerülni. De ha csak egy egyszerű és hasznos történetet szeretne, ez a játék felkelti a figyelmét.

Az összes vizuális újszerű játék egyik alapeleme azok a döntések, amelyekkel a történet során szembe kell néznie, és a Chemically Bonded rengeteg ilyen lehetőséget kínál. Ebben a játékban is szeretem a választási lehetőségeket, nagyon jó, hogy kiválaszthatod, kivel szeretnél végezni, ahelyett, hogy egy meghatározott kapcsolati utat választanál a karakterek között, amit minden alkalommal követned kell.

A játék felhasználói felülete is hihetetlenül csiszolt, többféle szövegmezőstílussal (amikor a CG látható, visszafogottabbá válik, hogy jobban megmutassa a gyönyörű művészetet), valamint egy interaktív telefon, amellyel üzenetet küldhet a két hősnek. A beküldés és a hívás a következőképpen történik: a nyilvánvaló tippeket. A játék minden pozitívuma ellenére nem mentes a hibáitól, ezért is értékelem átlagos vizuális regénynek.

A Chemically Bonded művészeti stílusa és háttere vizuálisan nagyon tetszetős, és sok varázst ad a játék általános hangulatához. Sajnos a szinkronjáték őrülten el van találva, ami kár, ha figyelembe vesszük, hogy milyen profi a grafika. Hasonlóképpen, az írás időnként kissé csalódott, a számos elírási hiba miatt. Tekintettel arra, hogy rengeteg szöveg elolvasása használatos minden vizuális újszerű játékban, nem ésszerűtlen elvárni a minőségi lektorálástól a megjelenés előtt, hogy megmagyarázza, miért. A fejlemények, konfliktusok történetmesélési szempontból sem figyelemre méltóak, de el kell ismernem, hébe-hóba akadnak hatásos pillanatok.

Chemically Bonded ragyogóan ötvözi a vizuális újszerű fejlesztés minden elemét, hogy csodálatos romantikus tájat hozzon létre. Bár úgy tűnik, hogy a végén van néhány probléma, az oda vezető út határozottan csodálatos. Az is biztos, hogy eltartott egy ideig, míg eljutottam ide, de megérte az időt és a pénzt. Azonban megnéztem ezt a játékot, és sokkal jobban élveztem, mint az első benyomásaim. Hiányosságai ellenére is látszik rajta az erőfeszítés, a szenvedély és a szív, amit a fejlesztők belefektettek. A karakterek lényegükben teljesen szimpatikusak, és logikailag megtestesültek a legjobban. Sok poén volt, ami meglepett, és a főmenü hangsávja szó szerint fantasztikus.

Összességében nem hiszem, hogy ez a játék sokáig fog a fejemben maradni. Átlagosnak nem mondanám, de nem is egy remekmű. Nem javaslom teljes áron megvenni, hanem várja meg az akciót vagy az árcsökkenést. De összességében kellemes élmény volt. Ha olyan vizuális regényt szeretnél játszani, amely a szíved könnyedebb oldalán áll, ez a játék neked való.

 

Overall
7.3/10
7.3/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 6/10
  6/10

Játék áttekintése CounterAttack: Uprising

Játék áttekintése How 2 Escape