in

Játék áttekintése Burger Bistro Story

Burger Bistro Story egy klasszikus régi játék, amelyet a Kairosoft fejlesztő fejlesztett ki. Ön a felelős, egy hamburgerétterem vezetése, a hamburgerek fejlesztése és alkalmazottak bérbeadása az értékesítésükre. Ön gondoskodik arról, hogy a személyzet mindig lelkesedéssel fogadja a vásárlókat és teljesítse kötelességeit, mert ahhoz, hogy egyedi élményt nyújtson, a burgernek nagynak, fényűzőnek és finomnak kell lennie.

Nem számít, milyen drága egy hamburger, vagy mennyire nehéz megenni, bizonyos mértékig el fog adni. Ez egy olyan játék, ahol egyszerűen drága hamburgert készíthetsz. Mindig is a legkreatívabb és legfinomabb hamburgereket szerettem volna elkészíteni életemben, és a Burger Bistro Story játéknak köszönhetően beteljesítettem ezt az álmomat, amely először 2023 elején jelent meg PC-re, és végül egy év múlva. Később, 2024. február 29-én Megjelent Nintendo Switchre és Xbox S|X-re.

Ez egy üzleti szimulációs játék, amely linket tartalmaz a régi klasszikus Kairosoft játékokhoz. Gyerekkoromban a legtöbbet tapasztaltam a mobilomon, és mindegyikben ugyanaz a jól ismert pixeles grafika és barátságos játékmenet. A Burger Bistro Story egy olyan étteremért is felelős, ahol különféle recepteket kell készítenie, és valóban személyre szabott élményt kell kínálnia ügyfeleinek. Minél több ügyfelet tud magához vonzani idővel, annál több csillagot kap, és annál közelebb kerül a sikerhez. Bár általában szeretem a Kairosoft fejlesztő játékait, ennek vannak olyan aspektusai, amelyek szerintem jobbak lettek volna.

Ebben a játékban meg kell nyitnod saját hamburger boltodat, és saját egyedi hamburgereidet kell gyártanod, hogy legyőzhess más versenytársakat, és az egyetlen célod az, hogy a város első számú éttermévé válj.

A hamburger-rangsor sikerének kulcsa az alkalmazottak rátermettségében és az üzlet méretében rejlik. A kezdeti szakaszban a szűkösség miatt gyorsan pénzt kereshet névtelen ügyfelek és közösségi feladatok felszabadításával. A különböző alapanyagokat és korszerűsítési anyagokat figyelembe kell venni, hogy milyen hamburgert készítsünk. Továbbra is ezt fogjuk tenni üzleteink bővítése érdekében, hogy maximalizáljuk a profitot. Ebben az időben a normál rangsorban a második helyet szerezhetjük meg, ha a következő szakaszon normálisan játszol és nem lesz hiány az anyagaidból, és ha minden versenyzőt meg tudsz győzni, akkor nyersz.

A hamburgerek mellett az eladások mennyiségének megfelelő harapnivalókat is választhat, köretekhez, italokhoz, desszertekhez pedig menüsort is készíthet, hogy vásárlóinak szíve megelégedésére szolgálhasson. A munka korai szakaszában előfordulhat, hogy nincs elég pénz, de ne essen kétségbe. Ha szenvedéllyel vezeted, a hamburgerétterem végül virágozni fog.

Szeretem a Burger Bistro Story kombinált rendszerét, és élveztem, ahogy az üzletem fejlődésével együtt nőtt a személyzet. Ennek a mechanizmusnak köszönhetően nem kell irányítania a személyzet képzését, mint sok más Kairosoft fejlesztői címnél, de ez a hibrid rendszer azt jelenti, hogy ha egy tisztességes üzletet szeretne létrehozni, akkor nem kell igazán keresnie a “nagyszerű összetevők listája”. Most már láthatja, hogy melyek működnek jól, és mindaddig, amíg megfelel a terület általános preferenciáinak.

Viszont nem vagyok mindenben a “korlátozott idejű” rendszer híve. Bárcsak lenne egy “ismétlés” gomb, ami lecserélné azt, ami a termékösszeállítási listán volt, így ha akarod, javíthatod/ismételheted. De ha megelőzöd a játékmenetet, akkor legalább könnyedén felhalmozhatsz egy jó hozzávalókészletet, és ebben az esetben a hamburgerpontok gyorsan járnak, ha pedig plusz hamburgerpontokat szerezhetsz, akkor megvásárolhatod a fő tárgyaidat (pl. kávét vagy fagylaltot). ) örökre elérhetővé tegye őket bármilyen áron.

Ebben a játékban nincsenek elemző eszközök sem. Olyan, mint egy menedzsment-szimulációs játék, de nincsenek benne analitikus elemek, és csak azt kell csinálni, amit akarsz az érzékszerveiddel, szóval szerintem azoknak való, akik diagramokat és számokat bámulva szeretnének optimalizálni. Nagyon megterhelő. Mivel nem lehet minden üzletre vonatkozóan megjeleníteni olyan elemző adatokat, mint például a múlt havi eladások, még akkor sem, ha piacra dobunk egy új terméket, nem láthatjuk, hogy mennyire népszerű (a vásárlói preferenciák üzletenként eltérőek).

Végül a Burger Bistro Story egy menedzsment stílusú játék, és valószínűleg nem azoknak való, akik komoly szimulációt keresnek. A játék teljes légköre kötetlen és barátságos, és jó választás több órányi szabadidő eltöltésére. Ha élvezi a menedzsment-szimulátoros játékok élményét kihívásokkal teli játékmenettel, akkor itt sok élvezetet talál.

Overall
7.1/10
7.1/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 6/10
  6/10

Játék áttekintése Crashy Laps

Játék áttekintése Dead Tomb