in

Játék áttekintése Crashy Laps

Amikor először láttam a Crashy Laps-t az Xbox Store-ban, azonnal eszembe jutott a régi és híres Super Sprint, amely a múlt egyik klasszikus arcade versenyautója. Szerencsére volt szerencsém kipróbálni az indulás előtt, és megtaláltam, amire számítottam: egy látszólag egyszerű, de nagyon szórakoztató és addiktív játékot, amely egy kicsit többet követel tőled, ahogy haladsz. Az online verseny funkció akár 4 baráttal/ellenféllel még növeli ennek a címnek a mókáját.

Nem probléma, hogy a “CheapeeSoft Games” fejlesztőt ennek a műfajnak a klasszikus játéktermei ihlették a Crashy Laps megalkotásakor, kivéve, hogy a játék fizikáját modernizálták. Nem elég a kontrollert pörgetni, miközben a pedált a fémre nyomod, ha így játszol, a nehézségi görbe a legnagyobb ellenséged, és sík, aszfaltozott pályán versenyezz, szemben egy olyan pályán való versenyzéssel, amelyen domborulatok, ugrások, kátyúk, homok, jég, nem ugyanaz. Ha már tapasztalta a 80-as évek arcade autós játékait, és élvezi a tisztességes és kimért kihívásokat, a Crashy Laps az egyik legjobb választás. Ha nem, akkor itt nem sokat talál, és csalódottan tér vissza.

Ennek a versenyjátéknak a játékmenete nagyon egyszerű. Keresheti a leggyorsabb kört, vagy versenyezhet a teljes bajnokságban. Amellett, hogy személyre szabhatja járművét, választhat az izometrikus és a felülnézet között, azonban a felülről lefelé irányuló nézethez nincs zoom funkció. Bár az első lehetőség az, hogy melyik napszakban szeretnél játszani (reggeltől estig több lehetőség közül is választhatsz), a többi már szabvány ebben a műfajban.

Az éjszakai mód nem a legjobb az erős fények és egyéb zavaró tényezők miatt a pályákon. Azt is javaslom, hogy a nézetet felülről lefelé állítsa, mert az izometrikus nézet elrejti a pálya egyes részeit, és nem látja jól az utat, ami határozottan megzavarja a vezetést.

A Crashy Lapsban csak egy autó érhető el, így a játék visszajátszási értéke nagyon korlátozott. A játszható módok a következők: Time Trial mód, ahol tetszőleges próbapályákon vezethetsz, Quick Race mód, amely véletlenszerű pályát ad a versenyzéshez. A Grand Prix mód, amit más versenycímeknél is láthattál, ahol plusz kört kell választani a versenyhez, és végül nálunk a Championship mód, ahol a környezetben lévő összes pályán haladhatsz. Az új pályák feloldásának egyetlen módja a trófea elnyerése, és mivel három nehézségi fokozat van, az összes versenyt meg kell nyerni.

Mindegyik játékmód öt különböző helyszínen versenyképes: Candy Lands, Alpine Bridge, Silver Dunes, Frosty Way és Around the World. Ezen helyek némelyikének tervezési részletei nagyon jól elkészültek, és az egyszerűtől az összetettig terjednek. Például az első terület egy mindenféle édességgel teli és egyszerű utakkal teli cukorkavilágban folyik, ami kezdőknek remek választás. További útvonalak hegyvidéki, sivatagi és jeges területeket foglalnak magukban, amelyek mindegyikének megvannak a maga kihívásai.

Technikailag nincs különösebb probléma a játékban, és könnyen fut Xbox S|X konzolokon. Az egyetlen probléma az, hogy a vezérlők nem reagálnak. Az arcade stílusú esztétika valóban a játék egyik erőssége, és bár egyszerű, sok néznivalót kínál. Sok grafikai részletre azonban ne számítsunk, mert a játékban a fő hangsúly a játékmeneten van, a vizuális effektusok terén pedig csak a változatos környezeteket említhetjük, amelyek mindegyikének más-más életközössége van. A zene nagyon általános és ismétlődően hangzik. Nem sok dal szól a háttérben, és nincs is bennük a kellő változatosság.

Röviden, a Crashy Laps egy nagyszerű kis játék, amely órákig kínál szórakozást, amíg el nem fogadja a kihívásokat, és eleinte nehéz letenni. A jármű irányításának megtanulásáról van szó, és hamarosan minden versenyen feljebb kapaszkodunk a ranglétrán, és a vezetés mesterei leszünk mindenféle pályán. Itt láthatod az arcade versenyzés klasszikusai iránti szeretetet és az elköteleződést egy másik termék elkészítése iránt, a játék nehézségi görbéje próbára teszi képességeidet és megkülönbözteti a tapasztalt játékosokat. Ha alacsony elvárásokkal vág bele ebbe a játékba, sok szórakozást fog találni

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 6/10
  6/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Cat and Ghostly Road

Játék áttekintése Burger Bistro Story