in

Játék áttekintése Ball laB II

A Ball laB-hoz hasonló cím és az összetettebb szakaszok fokozatos bővítésének gondolata miatt, ami azonnal eszembe juttatta a Shift ingyenes online játékait, azt hittem, hogy ez egy kirakós játék. De a képzeletemmel ellentétben a Ball LaB játéknak nincsenek rejtvényelemei, és alapvetően egy hardcore platformer. Volt néhány pillanat a játék közben, ami arra késztetett, hogy elgondolkodjak, vajon ezt a játékot dühjátéknak szánták-e, mivel időnként sötét attitűdje lehet.

Azonban annak ellenére, hogy az első verzió egyes részein zavart és csalódott voltam, ez egy cseppet sem csökkentette a játék iránti érdeklődésemet. Most megjelent ennek a játéknak a második verziója Ball LaB II néven más modern konzolokra és új platformokra, amely első címéhez hasonlóan remek pillanatokat hozhat a platformjátékok rajongóinak. Ez egyszerűen egy nehéz platformer, amely valóban megéri az idejét, és teljesíti, amit ígér, minimalista, egyszerű és nehéz.

A Ball laB II-ben nincs történet, a művészeti stílus is nagyon egyszerű, korlátozott színekkel, amelyeket öröm nézni. A kezelőszervek ilyen egyszerűek, és nincs is igazán semmilyen oktatóanyag, és a játékmenet csak ugrásból, gyorshajtásból és mozgásból áll. A menü kialakítása is jól sikerült.

Ball laB II egy platformer játék, amely a várt játékmenetet 50 szakaszban kínálja, de semmi innovatív vagy újszerű. Ez azonban azon ritka játékok egyike, ahol a nehézségek könnyebbek a szokásosnál. A célod minden szakaszban az, hogy halál nélkül elérd a célt. Elsőre egyszerűnek tűnik, de nem az. Tudnia kell a megfelelő időpontot az ugráshoz, és azt is tudnia kell, hogyan használja a megfelelő ugrást a megfelelő időben.

A játékban van egy halálszámláló, amely, ha nincs aktiválva, bónuszt ad, ha mind az 50 szakaszt sebzés nélkül teljesíted. Minden szakasz egy képernyőn jelenik meg, amelyet tipikus akadályok, például tüskék és gödrök borítanak. Az egyhangúság megtörésére tíz szakaszonként egy platform elemet adnak hozzá, bár nincs új környezet vagy mechanika. Ráadásul a kiegészítések egyszerűek.

A legkényelmetlenebb szakasz a vízzel kapcsolatos. A vízbe ugráskor a labda sebessége jelentősen lecsökken, és korlátozás nélkül úszhatsz felfelé. Mivel azonban nem lehet leúszni az aljára, hagyni kell, hogy a labda magától elsüllyedjen. Ez volt a fő oka a halálozásaim magas számának, mivel a sebességmérő csapdák elkerülése csigaszerű úszás közben fájdalmas.

A Ball laB II játék szakaszait betöltés nélkül játsszák. Amint megérinti a célvonalat, megjelenik az új elrendezés. Ez egy okos tervezési választás, mert sokat fog meghalni. Míg az első félidő nagyon egyszerű, és célja, hogy segítsen megismerkedni a játékkal, a játék második felében fokozatosan növekszik a nehézség. A cél elérése anélkül, hogy legalább egy csapdára lépne, kihívást jelent, mivel a szakaszok egyre több csapdát tartalmaznak. Ebben a játékban gyakori, hogy egy nehéz részt befejezünk, de az utolsó ugrás nem sikerül, ami arra kényszeríti, hogy újraindítsuk az egész szakaszt.

A játék grafikája nagyon egyszerű és minimális, ami pozitív és negatív pont. Személy szerint úgy gondolom, hogy a játékot kicsit grafikusabban is lehetne fejleszteni. Azonban sok játékosnak tetszhet az effektek hiánya és az egyes szintek egyszerűsége. A filmzene egy 8 bites dalgyűjteményt is tartalmaz, amelyek nem biztos, hogy mindenkinek tetszenek, de én személy szerint nagyon szeretem őket.

Néha egy nehéz játék felfrissít, mert miután befejezted, jutalomként marad meg a fejedben. Vannak bosszantó pillanatok, és a véleményem ingadozott az utazásom során. Azonban úgy gondolom, hogy a Ball laB II egy érdemes játék azoknak, akik hajlandóak egy kicsit több időt és gyakorlást fektetni. A játék nem annyira élvezetes, hogy többször lehessen játszani. Egyes szakaszok vagy túl nehézek, vagy olyan kialakításúak, amely lehetővé teszi a csalást. Például, ha nincs párkány a képernyő tetején, könnyedén átugorhatja az akadályokat. Mindenkinek ajánlom ezt a játékot, aki szereti az egyszerű, de kihívásokkal teli platformert, és belefáradt abba, hogy végigjátssza a több tucat embert megölő szakaszokat, mielőtt legyőzné őket.

Overall
8.4/10
8.4/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9.5/10
  9.5/10

Játék áttekintése How 2 Escape

Játék áttekintése Convenience Stories