in

Játék áttekintése How 2 Escape

A szabadulószoba műfaja a horror műfaj egy igazán alul- és alulértékelt részhalmazának tekinthető. A szabadulószoba stílusú játékokban a főhős csapdába esik egy helyen, és ahhoz, hogy megmentse életét, különböző labirintusokból kell kijutnia, a lehető legkevesebb felszereléssel különféle rejtvényeket kell megoldania, és meg kell menekülnie a veszélyes lények elől. A szabadulószoba-játékok alapötlete azon az elven alapul, hogy a történet főszereplői te és a csapattársaid vagy, akiknek korlátozott időn belül kell leküzdeniük a különféle, gyakran intellektuális kihívásokat, és a játék forgatókönyvének megfelelően felfedezni. titok vagy menekülés egy helyről.

A szabadulószoba stílusú játékok izgalmas élmények lehetnek, de némelyikük kaotikus és idegtépő is lehet. A How 2 Escape az egyik legújabb független szabadulószoba-játék, amelyet két játékos játszik, és egy nagyszerű ötletet használ a játékmenetben: az egyik játékos az Xbox konzolon, a másik pedig a telefonon játszik. A fejlesztők ezt a játékot úgy készítették el, hogy mindenki élvezhesse anélkül, hogy a játékban kapcsolódna egymáshoz.

A How 2 Escape egy szórakoztató és kihívásokkal teli szabadulószoba-játék, érdekes és aszimmetrikus játékmenettel. Itt meg kell magyaráznom az aszimmetrikus játékmenet fogalmát. Az a személy, aki megvásárolta a játékot, végigjárja a rejtvénytermeket, és aktívan hajt végre feladatokat a rejtvény megfejtésére. Ehhez szüksége van egy második személy segítségére, aki tippeket és utasításokat tud adni az ingyenes kísérőalkalmazás (iOS/Android) használatával.

A játék története egy rövidfilm után kezdődik, és két karakterként játszol, Emy és Johann. A történet elején Amy arra ébred, hogy egy száguldó vonat csapdájában találja magát, amely lezuhanni készül, és tele van rejtélyes csapdákkal és rejtvényekkel. Egyetlen kiútja a vonat megállítása, ehhez pedig el kell érnie a mozdony fékkarját. Egyetlen segítsége a bátyja, Johann, aki telefonon keresztül tartja a kapcsolatot vele, és ő az egyetlen, aki rendelkezik azzal az információval, amely segít Emynek különböző kocsikban mozogni, és elmenekülni erről a vonatról. Meg tudod menteni Amyt időben?

Bár van történet, valahogy nagyon képletesen van előadva. Amikor elindít egy szobát, az mindig jól történik, alapvetően késlelteti a játékot. A barátommal egyáltalán nem voltunk benne, és úgy éreztem, hogy a gazember motivációját magyarázó párbeszéd erőltetett és kissé természetellenes.

A játékmenetet tekintve elmondható, hogy a How 2 Escape egy jó aszimmetrikus kooperatív kirakós játék, és remek teszt mindkét játékos kommunikációs képességének mérésére. A rejtvények teljesítéséhez együtt kell működnie, és jártasnak kell lennie a megfigyelésben és elemzésben. A játék rejtvényei a Sudokutól kezdve a kémiai elemeken, a földrajzi elhelyezkedésen át a Morse-kódig és még sok minden mást tartalmaznak. Személy szerint sem a csapattársaim, sem én nem találtuk túl bonyolultnak, túl tisztázatlannak vagy unalmasnak a rejtvényeket. Az utóbbiak éppen ellenkezőleg, átgondolást igényelnek, és nagyon kielégítőek, ha rájössz, mit és hogyan kell csinálni, anélkül, hogy észrevehetetlenné válna. Jó kommunikációval és egy kis logikával bármit meg lehet csinálni nyom nélkül.

Hogyan van időkorlátja a 2 Escape-nek Szerencsére a játék időkorlátait nagyon bőkezűre tervezték, így soha nem voltunk stresszes játék közben. A játékot felváltva játszottuk mobiltelefonnal és Xbox konzollal, mindkét esetben jól megoszlottak a feladatok.

A játékosoknak minden nyomot meg kell osztaniuk a képernyő másik oldalán lévő barátaikkal. Általában a rejtvények megoldása aszinkron módon történik. Általában az Xbox-szal játszó ember megold egy rejtvényt, majd a mobil oldal egy másik rejtvényt. Végül mindkét félnek együtt kell dolgoznia, hogy kilábaljon ebből a szorult helyzetből. Jelenleg hét szint van a játékban, és ez a folyamat továbbra is lehetővé teszi a játékosoknak, hogy elég hosszú tapasztalattal rendelkezzenek.

Természetesen, ha nincsenek barátaid, akikkel játszhatnál, játszhatsz egyedül is, és egyedül is megoldhatod a rejtvényeket. Csak egy másik eszközt kell hoznia a kooperatív művelet befejezéséhez. Egyjátékos módban a játék élvezete jelentősen csökken, de a barátságok elvesztésének és a barátok közötti nem megfelelő kommunikációnak a hatása jelentősen csökken.

Vizuálisan a How 2 Escape művészeti stílusa nagyon vonzó és frissítő, sok olyan játékra emlékeztet, mint a Psychonauts és a Telltale. Azzal a ténnyel kombinálva, hogy a művészetnek képregénystílusa van, ez idővel nagyon elfáradt a szemem, mivel sok dolog kicsi, és nehezen olvasható vagy látható. Ettől eltekintve, a játék művészeti stílusa szép színválasztékot tartalmaz komor és hátborzongató hangulattal, ami igazán jól passzol a játék titokzatos hangulatához.

Összességében nem bántam meg, hogy ezzel a játékkal töltöttem az időt, de van néhány fő probléma, ami miatt nem ajánlom minden játékosnak. A nyomoknak jobbnak kell lenniük, a lokalizációnak egy második lépésre van szüksége, és a játéknak több grafikus lehetőséget kell kínálnia. A How 2 Escape nem biztos, hogy kielégítő a rejtvény minősége szempontjából, de a fő hangsúly a részvétel érzésén van. A játékban található rejtvények nagyon érdekesek és okosan megtervezettek, a co-op mód nagyon jól működik egy mobilalkalmazással, és nagyon szórakoztató.

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 7/10
  7/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Chemically Bonded

Játék áttekintése Ball laB II