in

Játék áttekintése Ashina: The Red Witch

Az Ashina: The Red Witch egy kaland-RPG játék, aminek nagyon klassz pixel art grafikája van, ami nagyon meglepett, valójában először nem tudtam, hogy megvegyem-e ezt a címet az Xbox Store-ból, mert pontosan nem tudtam, hogy jó lesz a játék vagy sem. Amikor azonban végül úgy döntöttem, hogy megveszem, és játszottam vele egy ideig, nagyon magával ragadott. Csodálatosnak találom a történetet, és a játék tervezésébe belehelyezett művészet és szeretet valóban lenyűgöző. A játék története meglep a végével, és néhány kisebb karakter háttere igazán élvezetes. Ha szereti a kreatív, többpontos rejtvényfejtést egyszerű stílusú rejtvényeken, azt javaslom, hogy próbálja ki ezt a játékot.

Ezt a játékot a híres fejlesztő, Stranga készítette, aki nagyon jártas az RPG-Maker stílusú játékok készítésében. Ez a játék eredetileg 2022-ben jelent meg PC-re a Steamen keresztül, most pedig egy év után Xbox S|X-re, PlayStation 4-re és 5-re, valamint Nintendo Switch-re is megjelent. Összességében ez egy történetvezérelt játék nagyszerű világépítéssel és elképesztő gyártási értékkel. A fejlesztő azt akarja, hogy anélkül élvezze a látványt, a zenét és a forgatókönyvet, hogy túl sokat kellene gondolkodnia, ezért a játékmenet nagyon egyszerű.

Az Ashina: The Red Witch fejlesztője korábbi címének, a My Big Sisternek az előzménye, amelyre számos utalás van. Ez egy történetjáték, és semmi más nem ragadja meg a figyelmét, mivel pixeles grafikája és látványvilága mindent elmond. Úgy néz ki, mint egy RPG-készítő stílusú játék, és nem tudom pontosan, hogy az-e vagy sem, de úgy működik, mint egy.

A történet egy Ash nevű lány körül áll, aki a szellemvilágban találja magát, miután üldöz egy szellemet, aki behatolt a lakásába. Amikor odaér, ​​beszélnie kell a furcsa szereplőkkel, és segítenie kell őket hazajutni. Annak ellenére, hogy ez a játék ugyanabban a világban játszódik, mint a fejlesztő korábbi játékai, nem kell tudnia a korábbi eseményekről. Ashina arra biztat, hogy többször is játssza újra a játékot a különböző befejezések miatt.

A sztori időtartama egészen kiváló, ha közvetlenül a történetszálra fókuszálunk, akkor körülbelül 5 óra játékidőről van szó, és attól függően, hogy milyen felfedezést végez, akár 10 órát is elérhet. Másrészt szerettem volna egy alternatív befejezést is látni a történetnek, mert úgy tűnik, csak egy befejezés van, ráadásul a főgonosz háttere sem volt a legjobb, inkább úgy tűnt, hogy csak a kedvéért történt. A történet.

Ahogy az egy Stranga által fejlesztett játékra jellemző, az Ashina: The Red Witch-től okos párbeszédre és írásra, valamint szerethető karakterekre és megnyerő környezetre számíthatsz. A játék mechanikája hasonló a régi RPG Maker játékokhoz, mivel a játékmenet fő hangsúlya a beszélgetésen és a megfelelő pontokon szerzett tárgyak felhasználásán van. A problémáknak van logikus megoldása. Néha még a megfelelő személlyel való beszélgetés is elég. Nincsenek tippek vagy lehetőségek a fontos pontok kiemelésére, ezért el kell mennie az érdekes pontokhoz, és kapcsolatba kell lépnie velük.

Lehet, hogy a történet savanyú írási cselekményben végződik, de szerencsére a zene és a pixelművészet ezt jól pótolja, és folyamatosan kiválóak a játék során. A játék minden fő hubjának hangulata és megjelenése teljesen más, vonzó pixelmodellek gyűjteményével, számos youkai-val és saját témájukkal, amelyeket élvezni fogsz. Lenyűgöző látni a sok változatosságot egy indie játékban, amely könnyen egy mozdulattal befejezhető, és a felfedezett világot élőnek érzi.

Ez egy olyan beállítás, amit szeretnék még látni, annak ellenére, hogy néha milyen ismerősnek tűnik. De beszéljünk a játék legkiemelkedőbb tulajdonságáról: a zenéről! Konkrétan egy nagyszerű filmzene szól, amely remekül meghatározza a játék általános hangulatát, és könnyen 2023 egyik kedvenc számaim közé tartozik. Zene, amely tökéletesen illeszkedik azon helyek szépségéhez, amelyekkel Ashként találkozhatsz.

Az Ashina: A vörös boszorkány egy csodálatra méltó és kiváló cím, amely furcsa, gyönyörű és sokszor nagyon szomorú. A karaktereknek annyi szívük van és annyi rejtett titkuk! A Stranga fejlesztő által készített minden játék nem csak egy egyszerű játék, hanem olyan, mint egy remekmű, amelyet szerintem minden játékosnak meg kell tapasztalnia bármilyen ízléssel. Az Ashina: The Red Witch az egyik példa arra, hogy egy indie játék hogyan lehet nagyszerű a fejlesztő egy kis szeretetével, és ez a játék könnyen az egyik kedvenc Stranga remekművemmé vált. Ez a játék vonzó, érzelmes és néha ijesztő élmény, amely egyszerű és rendkívül kielégítő játékmenetével kielégítheti a kaland- és szerepjátékok rajongóit.

Overall
8.8/10
8.8/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 10/10
  10/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Alchemy Garden

Játék áttekintése Labyrinthine