in

Játék áttekintése Cybertrash STATYX

Amikor először megláttam a Cybertrash STATYX-et az Xbox Store-ban, a hivatalos oldalán található leírás szerint úgy éreztem, hogy ez egy másik nagyszerű indie játék, amelyet más klasszikus és retro platformerek ihlettek, és amely vizuálisan és a játékmenet is leköti a közönséget. De amint az első néhány órában játszottam vele, rájöttem, hogy a feltételezéseim nagyrészt tévesek voltak, és ez több szempontból is csalódást okozott, mert amit kaptam, nem egészen az volt, amire számítottam.

Nagyon szerettem volna megkedvelni ezt a játékot, de sajnos nem sikerült. Ha úgy gondolja, hogy ennek a játéknak a mozgásmechanikája zavar, az Xbox Store-ban vannak más hasonló játékok, amelyek ennél sokkal jobban teljesítenek, és azt javaslom, hogy válasszon hozzájuk. A Cybertrash STATYX tisztességes kísérletet tesz egy sci-fi világ létrehozására, hogy elmesélje történetét, de itt nincs sok olyan dolog, ami fel akarja ragadni a figyelmet.

Vizuálisan ez a játék a többi régi 8 bites játékra emlékeztet, amelyek sokféle színpalettát használtak pixeles környezeteik tervezésénél. Szóval teljes mértékben csodálom a játéktervező csapatot, amiért kiválóan használják a különböző színeket egy cyberpunk világ létrehozásához. A változatos zene és hangeffektusok csatában is nagyon jól működnek, hangzásilag pedig nincs itt semmi kiemelkedő, de ami van, az elég jól működik.

A Cybertrash STATYX egy Janet nevű kiborg történetét meséli el, aki megszökik egy gonosz vállalat karmai közül. Most a környezeted tele van támadó kiberbotokkal, amelyek el akarnak pusztítani téged. Elhárítod az ellenségeidet, és krediteket, valamint tapasztalati pontokat gyűjthetsz, hogy a legoptimálisabb harci szintre emeld a karakteredet. A történetet szövegablakok magyarázzák, amelyekben sok nyelvtani probléma van, és úgy tűnik, hogy híres fordítómotorok írták. Bár néha nehéz lehet megérteni a történetet, mégis megértheti a mondanivaló lényegét.

A Cybertrash STATYX játékmenete olyan, mint a többi 2D platformer és lövöldözős játék, és valójában a run and gun műfaj folytatása, időzített ugrások, futás és csúsztatás segítségével izgalmas sebességgel mozgathatod a karakteredet. Szerencsére van egy érdekes bemutató rész, amely jól elmagyarázza a játék mechanikáját. Ezekben a részekben egy barát, mint társ hasznos magyarázatokat ad a játékmenet mechanizmusairól párbeszédbuborékokon keresztül. Szerintem ezzel a játékkal a fő probléma az ugrómechanizmusában rejlik, a magasba ugráshoz mozogni kell, és csak a földön csúszva lehet ugrani.

Fel van szerelve standard fegyverekkel és nehézfegyverekkel is, korlátozott lőszerrel. Ha kész, az alapértelmezett fegyver, amely korlátlan lőszerrel rendelkezik, rengeteg tűzerőt biztosít a munka elvégzéséhez. Ez egy másik rendszer, amit még soha nem láttam. Minden szint végén van egy óriási robotfőnök, akivel furcsa módon könnyebb megküzdeni, mint az előző főnökkel.

Vannak “Support Terminal” nevű eszközök, amelyeken keresztül frissítheti statisztikáit, amelyek segítenek átjutni a szinteken. Ezek a statisztikák közé tartoznak a hackelés, a bányászat, a szerencse és az agility. A továbbfejlesztett mozgékonyság növeli akrobatikus képességeit. Lehetősége van bizonyos ellenséges nyilak megsemmisítésére, a hacker képesség feloldja a hozzáférést a fegyveres ládákhoz, a bányász képesség pedig növeli a kreditek számát.

Végül ennek a játéknak a kezelőszervei nem működnek jól, és a legtöbb esetben nagyon kínosak. A probléma súlyosbodik ott, ahol a vezérlőket nem lehet megváltoztatni, és a játékot az eredeti tervekkel kell folytatni. Ez megnehezíti a dolgát, és sok frusztrációt okoz. Ezenkívül nem mentheti el a játékot a szintek között, és nincsenek ellenőrző pontok. Tehát ha meghalsz, elölről kell kezdened a szint elejétől.

Összességében a Cybertrash STATYX azon játékok közé tartozik, amelyek alapvető játékmechanizmusai bosszantanak. Az ugrórendszer nagyon furcsa, és a legjobb körülmények között hihetetlenül nehéz megvalósítani. Olyannyira, hogy ennek a játéknak az egyik legrosszabb vezérlőeleme van, amivel valaha gondom volt. A játék többi része azonban nagyon jól működik, és bár nincs itt semmi megdöbbentő vagy új, a kínálatot tekintve nagyon szórakoztató. Ha klasszikus és retro ihletésű platformer élményt keres, a Cybertrash STATYX egy nagyon könnyen elérhető, vigye vagy hagyja opció.

Overall
6.1/10
6.1/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 6/10
  6/10
 • Játékmenet - 4/10
  4/10

Játék áttekintése Devil Inside Us: Roots of Evil

Játék áttekintése Another Bar Game