in

Játék áttekintése Anomaly Agent

Bár az Anomaly Agent a Phew Phew Games fejlesztő első játéka, pszichológiai játékélményt kínál, amely igazán felkelti a figyelmet. A harci mechanika sokkal gördülékenyebbé és gyorsabbá válik a vége felé, így kiváló lehetőség azoknak, akiknek korlátozott az ideje. Bár a vége személy szerint nem elégedett meg, mégis élveztem az általános élményt. Az Anomaly Agent egy lebilincselő cyberpunk témájú akcióplatformer, hangulatos dizájnnal, szintihullámos zenével és akrobatikus játékmenettel.

Az olyan funkciók, mint a történetmélység és a speciális felszerelések lenyűgöző és lebilincselő élményt nyújtanak a játékosok számára. Az Anomaly Agent az egyik nagyon jó független cím, amely egyszerű megjelenésével felkelti a közönség figyelmét. Csak azért vannak hibái, amelyek megakadályozzák, hogy nagyszerű 2D platformerré váljon.

A játék a 70. ügynök történetét meséli el, aki a TDAY nevű cégnél dolgozik, amely küzd az anomáliák ellen, és megvédi az egész világot az anomáliák okozta pusztulástól. Egy nap, amikor visszatér a főhadiszállásra, hogy jelentést tegyen, miután nagy lopakodással és sikerrel teljesítette küldetését, miközben morcos főnökének tesz jelentést, hirtelen roham támad, és hősünk ennek nyomába ered.

Küldetése a közbiztonság biztosítása ezen anomáliák feltárásával és semlegesítésével. A játék története ugyan nem mély, de érdekes és kíváncsiságot ébreszt. Be akarod fejezni a játékot, kinyitod a titkok fátylát, és látni a végét. A humor további bevonása a párbeszédekbe fontos elem, amely gazdagítja a történetet. Kellemes érintés, hogy alternatív befejezések vannak, és a játék menete a párbeszédválasztástól függően változik, bár nagyon enyhén. Mondhatni ez egy átlagon felüli munka egy pixeles grafikájú 2D indie akciójátékhoz.

A történet során a 70-es ügynöknek gyakran kell kérdéseket feltennie/válaszolnia, vagy különféle karakterekkel kell beszélgetnie. A válaszod reakciót vált ki a karakterből, akivel beszélsz. Az ezzel egyező módon válaszolva pozitív érzést kelt benned. Ezeket az érzelmeket ezután fel lehet használni egészségfejlesztésre (pozitív érzelmek), vagy több érmét (negatív érzelmek) fejlesztésekre. Bár szórakoztatónak hangzik a főnökével beszélgetni, néha megéri valaki mással találkozni.

Úgy tűnt, hogy nem volt tartós hatása az általános történetre, de szórakoztató módja volt a választási lehetőségek bevezetésének a játékba. Hihetetlenül mozgékony, és fáradság nélkül tud ütni, rúgni és kitérni. A szigorúan titkos ügynökséghez való tartozásnak is megvannak a maga előnyei, mivel a 70-es ügynöknek számos eszköz áll a rendelkezésére. Az első a névjegykártya, és bár ez nem egy közönséges névjegykártya. Ha eldobják, elkábíthatja az ellenséget. Ahogy haladsz a játékban, a hívókártya fejleszthető, és akár áramütést is kaphat a gyanútlan ellenségeken, vagy használható vezetékek elvágására, gombok/kar/stb. Az aktatáskája tartalmazhat dokumentumokat, de nem, de blokkolja a közelharci támadásokat és elhárítja a golyókat.

Minden bizonnyal az Anomaly Agent játék legszembetűnőbb tulajdonsága a vonzó játékmenet. A játék kombinációs rendszere, a fegyverek és az, ahogyan a játék folyamatosan rákényszerít bennünket a használatukra, nagyon jól sikerült. míg egyes ellenségek nagyon gyengék bizonyos fegyverekkel szemben, vannak ellenségek gyengék azokkal a fegyverekkel szemben stb. . Remek mechanikák vannak. A különböző fegyverek folyamatos használata folyamatosan frissen tartja a játékmenetet.

A 70-es ügynök különféle lőfegyverek használatában jártas, és ha nem jár sikerrel, a fegyvert a célpontra dobhatod. A leírt harc úgy tűnhet, mintha egy szabványos beat ’em up címnek felelne meg, de meglehetősen mély és mégis könnyen navigálható. Ha mindent megpróbálsz ütni és rúgni, valószínűleg meghalsz (még a legalacsonyabb nehézségi fokon is).

Az Aomaly Agent harca nagyon gördülékeny, ezért természetesnek tűnik, hogy minden rendelkezésre álló eszközt használjon. Mind a közelharci, mind a fegyveres támadások végrehajtható kombókat használnak. Minél tovább tartasz egy kombót (más néven agresszív maradsz), annál több sebzést okozol, és annál több érmét szerezhetsz a fejlesztésekért.

Az ellenséges támadások blokkolása és elhárítása is nagyon egyszerű, mivel a játékban van egy figyelmeztető rendszer a bejövő támadásokra. Ezek később a játék során frissíthetők, hogy sebzést és kábítást okozzanak, így még értékesebbé válik a használatuk. Az Anomaly Agent által kínált bonyolult harc mellett a platformozás is nagyon élvezetes.

A 70-es ügynök meglehetősen agilis, ami meg is látszik az érzékeny vezérlőin. Rengeteg lézerrel lehet kikerülni és mozgó platformokon lehet eligazodni, szerencsére aki úgy érzi, hogy tudása hiányzik az ilyen típusú játékmenetben, az ellenőrző rendszer nagyon elnéző. A legtöbb újraindítás csak néhány másodperccel viszi vissza, mielőtt meghal.

Az egészségfejlesztés nem korlátozódik az érzelmekre. Minden szinten ládákba is elrejthetők. Minden négy összegyűjtött szám javítja általános egészségi állapotát. Érdemes észben tartani a hangulatjelek “gyűjtésekor”, mert minden frissítés 5 pozitív hangulatjelbe kerül. Másrészt mindössze 3 negatív érzelem kell ahhoz, hogy 300 érmére kereskedjünk. Az érméket az ellenség, valamint az elveszett és a legtöbb ládában megtalálható tárgyak dobják el. Az érméket azután az Agent 70 képességének fejlesztésére használják, például csökkentik a névjegykártya vagy az inc. feltöltési idejét.

 

Ami a grafikát és a hanghatásokat illeti, a cyberpunk esztétika és a játék synthwave stílusú zenéje vonzó és befogadó légkört biztosít a játékosoknak.

Összességében, ha egy szórakoztató, akciódús harcost keres okos párbeszédrendszerrel és szellemes humorral, ne keressen tovább, mint az Anomaly Agent. A Phew Phew Games fejlesztő minden fronton a szuperreszponzív kezelőszervek, a szórakoztató faktor és a retró, mégis futurisztikus cyberpunk esztétika közé szögezte le. Míg a kampány viszonylag rövid (nagyjából 5 óra), van egy New Game+ mód, amely lehetővé teszi, hogy az összes frissítést egy új játékhoz és a közelgő Rogue Agent módhoz vigye. Ez nem egy kiemelkedő cím a maga műfajában, de mindenképpen megéri az időt, és azt javaslom, hogy próbálja ki.

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Overdriven Evolution

Játék áttekintése GRIME Definitive Edition