in

Játék áttekintése Overdriven Evolution

A népszerű műfajok között, amelyek napról napra fejlődnek, és látjuk, hogy új funkciókat adnak hozzá, az shmup vagy a shoot ’em up, a legtöbb játékot a Nintendo Switchre adják ki. Az egyik tehetséges fejlesztő az ilyen műfajú címek készítése terén a TOMAGameStudios, akik a 2018-ban várható Overdriven Reloaded játékkal bizonyították tudásukat mindenki előtt.

Ez a játék nagyon pozitív pontokat és kritikákat kapott a megjelenése idején, és teljesen felkeltette a shump stílusú címek iránt érdeklődők véleményét. Most, öt év után megjelent a játék új verziója, az Overdriven Evolution, és minden tekintetben fejlődött és javult az előző verzióhoz képest. Ha szereti a shoot ’em up műfajt, az Overdriven Evolution az eredményjelző tetején fog állni, és bár vannak problémák a játékmenetével és a megjelenítésével kapcsolatban, ezek teljesen csekélyek, és nem befolyásolják a játék fő izgalmát. játszma, meccs.

A játék története egy kihívásokkal teli utazásra kalauzol el a Kruuthian Birodalmon keresztül, egy folyamatosan változó és szakszerűen kidolgozott, akciódús világgal. Van itt egy alaptörténet egy kezdő filmmel és néhány összefoglalóval a szint kezdete előtt, több nyelvű fordítással, amelyek valamelyest indokolják a játékmenetet.

De nem fogsz találni egy olyan játékost sem, aki a cselekmény miatt megtapasztalná a zűrzavaros játékot, és ami számít ilyen címeknél, az a játékmenet, és természetesen az Overdriven Evolution ebben a tekintetben igazán ragyogó. Ez egy igazán nagyszerű játék ennek a műfajnak a rajongóinak, amely 7 különböző módot tartalmaz, és ami még érdekesebb, hogy 4 játékossal játszhatsz helyben.

Az alap játékmenet egyszerű, fel van szerelve egy alaplövéssel, amelyet csillagok gyűjtésével fejleszthetsz. Ezután kapsz egy másodlagos lövést, amely nagy teljesítményű, de kis sebességű sugárrá változtatja a fegyveredet, és az aktuális egészséged 80%-át leveszi, amit mindenképpen érdemes használni. De ne gondolja, hogy az Overdriven Evolution játékmenete olyan egyszerű, mint a többi műfajának, messze meghaladja az indie shmup elvárásait, és sok minden benne van.

Összesen négy különböző nehézséget választhatsz a tudásod alapján. A különböző játékmódok közé tartozik a Story, a Color-reflex, az Arcade, a Manic, a The Line és a Boss Rush, amelyek mindegyikének megvan a maga sajátossága. Például Manic módban nincs egészségügyi sáv, és próbára kell tennie képességeit. Vagy csak korlátozott számú életed van az arcade módban való folytatáshoz.

A vonal módban egy mozgó, piros, vízszintes sáv található a képernyőn, és amint az ellenség átlép rajta, vereséget szenvedsz. Valójában ebben az esetben minden tudását és képességét be kell használnia, hogy távol tartsa az ellenséget a piros vonaltól. A kedvencem a Color-reflex mód, ami egy speciális játékmód, amely a match-3 játékok mechanikáján működik, ahol nincsenek ellenségek, és 3 színes kristályt kell összegyűjtened, hogy utat nyiss. Valójában ez a játékmód a színegyeztetésen alapul, és a kampány legkevésbé izgalmas részeit tartalmazza. Ez az 56 rövid szakaszt felölelő mód inkább versenyzési szempont, amely inkább az alagutak elkerülésére összpontosít, lövöldözős szakaszok nélkül, és ugyanolyan kemény, mint a kampány.

Az ellenséges támadások is csoportosultak, így bár lehet, hogy jónéhány golyó van körülöttük, teljesen elkerülhetők – mindaddig, amíg gyors vagy és előre látod őket. Minden szint boss-harccal végződik, így 10 különböző boss van a játékban, és a velük való küzdelem a játék egyik legizgalmasabb része. A bossok sokfélesége igazán nagy, és mindegyikük támadási típusa teljesen más. Miután megtanultad és elsajátítottad támadási mintáikat, könnyű legyőzni őket, és a csatatéren leszel erővel.

Optimalizálási gondok nincsenek, a játék az alap grafikus opcióval is jól fut, akadozás vagy lefagyás nélkül, stabil és magas képkockasebességgel. A játék grafikája is megfelelő, és bár mind a 10 szint változatos, többnyire hasonlóak egymáshoz, és mindegyik főként űr- és barlangszint. A zene is remek, folyamatosan több különböző dal szól a háttérben, csak a sztárok gyűjtő hangja idegesít kicsit.

Összességében az Overdriven Evolution nemcsak izgalmas, hanem felhasználóbarát és könnyen játszható is, még több tartalommal és móddal, mint a legtöbb mai AAA játék. Az intuitív kezelőszervek és az egyszerű játékstílus révén ez a játék minden játékos számára elérhető. Nem kell kemény játékosnak lenned ahhoz, hogy élvezd az akciócsatákat és a kihívásokat. Tehát akár kezdő, akár gyakorlott Shump játékos, élvezni fogja az Overdriven Evolution játékot.

 

Overall
8.3/10
8.3/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9.5/10
  9.5/10

Játék áttekintése Project Downfall

Játék áttekintése Anomaly Agent