in , ,

Az első fő női karakter jelenléte a GTA 6-ban

A Bloomberg arról számolt be, hogy a GTA VI-ban lesz az első játszható női karakter a sorozat történetében.

A Red Dead Redemption 2 2018-as megjelenése után a Rockstar Games stúdió most a GTA sorozat következő részének elkészítésére összpontosít, és most új információk is napvilágot láttak erről a játékról. A Bloomberg munkatársa, Jason Schreier szerint a GTA 6 fejlesztése lassabb ütemben halad, mint ahogy azt a rajongók várják, sőt a sorozat néhány régi tagja is számít.

Schreyer azt mondja, hogy a Rockstar globális stúdiók fejlesztőinek magas morálja ellenére a stúdiókban végrehajtott hatalmas fejlesztések és infrastruktúra, a cég játékainak fejlesztési folyamatában bekövetkezett szerkezeti változások, valamint Dan Hauser, a játék írója és fő producere távozása miatt. Az összes korábbi Rockstar játék azt mutatja, hogy a GTA 6 valószínűleg más lesz, mint a sorozat korábbi játékaiban.

A játék egyik legfontosabb változása a korábbi verziókhoz képest egy latin női karakter jelenléte lesz, mint a GTA VI két fő játszható karakterének egyike. Schreier beszámolója szerint a játék történetét Bonnie és Clyde, a 20. századi amerikai rablópár híres története ihlette, és a játék készítői is igyekeznek elkerülni a faji kisebbségekkel való megaláztatást és viccelődést. mint a spanyol nyelvű csoportok, amennyire csak lehetséges, ellentétben a GTA sorozat korábbi játékaival.

A játék megjelenési dátumával kapcsolatban a játékon dolgozó készítők azt mondják, hogy ez a hatalmas projekt a Rockstar tulajdonosának, a TicTo Interactive-nak a 2024-es, 2023 áprilisában kezdődő és 2023 áprilisában végződő pénzügyi évétől, meg nem határozott időpontban fog megjelenni. 2024 március vége. Természetesen sok fejlesztőnek kétségei vannak ezzel a dátummal kapcsolatban. A játék viszonylag lassú fejlesztési sebessége miatt, amelyet azért hoztak létre, hogy megakadályozzák a játékgyártókra nehezedő összeroppanást vagy kettős munkaterhelést, a projektben részt vevő játékkészítők közül sok úgy gondolja, hogy még mindig legalább két évre van a játék megjelenésétől.

A játék fejlesztésében részt vevő emberek szerint a GTA 6 felépítésének kezdeti szakaszai 2014-ben és a GTA Online megjelenése után kezdődtek. Nem világos, hogy Leslie Benzis, a GTA 3 megjelenése óta a sorozat minden játékának producere, aki 2015-ben kivált a Rockstar Gamesből, részt vett-e a GTA 6 előgyártási szakaszában.

 Project Americas kódnéven futó GTA 6-ra az volt, hogy a sorozat valaha volt legnagyobb játékát egyetlen térképen építsék fel. A korai tervek azt mutatják, hogy a projektet eredetileg az Egyesült Államok északi és déli részének nagy területeire szánták. A Rockstar új tervei azonban azt mutatják, hogy a Miami városa, strandjai és a környező mocsarak ihlette térkép fogja alkotni a GTA VI teljes világát.

A játék készítői azt is elmondják, hogy a Rockstar azt tervezi, hogy új küldetéseket, sőt városokat is hozzáad a játék világához, rendszeres és szoros frissítésekkel. A Rockstar vezetői abban reménykednek, hogy ezzel a megközelítéssel a játék 2024-ben várhatóan megjelenő végleges verziójának elkészítésével járó munkaterhelés és bonyodalmak nagy része csökkenni fog.

MultiVersus rekordot döntött a Warner Brothers játékok között

Lehetséges Roxfort Legacy artbook hivatkozás a játék megjelenési dátumára