in

Játék áttekintése Withering Rooms

A Withering Rooms ismét bebizonyítja, hogy néha az indie fejlesztők azt csinálják, amit más AAA játékok ritkán tesznek. Ha történetesen élvezi a Soulslike élményt, értékeli a túlélő-horror klasszikusokat, és mindenekelőtt a Silent Hillt élvezte a PS2 időkben, akkor imádni fogja ezt a játékot, és egy nagyszerű Soulslike ihletésű címnek találja. Ez inkább egy metroidvania játék, amelyet egyértelműen olyan játékok ihlettek, mint a Rule of Rose, a Fatal Frame és a Silent Hill, és a játékban az a hihetetlen, hogy csak egyéni fejlesztők készítik, vagy csak jó áron kapható.

A játék cselekménye egy Nightingale nevű fiatal lányról szól, akit az apja a Mostyn Asylumba küld. Ezen a helyen való tartózkodásának első éjszakáján egy álomban találja magát, amelyből nem tud felébredni. Álmaiban egy menedékházban találja magát, melynek folyosói tele vannak mindenféle fenyegető és élőholt lénnyel, akik a halálát akarják.

Eleinte a játékmenet úgy zajlik, mint az Óratorony harci elemekkel: el kell jutnod a titkos kastélyhoz, meg kell tervezned a csatáidat, és elkerülni az erősebb ellenségeket. Más 2.5D-s játékokkal ellentétben itt olyan nagy ellenségek futnak át a kastélyon, mint te, és olyan dolgokat csinálnak, mint például a fegyverek lövöldözése. Egy váza összetörése vagy harangozás nem csak a szobájában lévő ellenségeket figyelmezteti, hanem a közelben tartózkodókat is. Követhetik Önt a szobákban is. Szerencsére a lopakodó gyors tempójú más játékokhoz képest, és a végtelenségig futhatsz.

Minden alkalommal, amikor meghalsz álmodban, visszatérsz abba a szobába, ahol felébredtél, mert még a halál sem menthet meg. A kastély általános elrendezése és a kulcsfontosságú helyek látszólag fix helyen vannak, de minden más megváltozik, vagyis nem számíthat a szobák ismertségére. Bizonyos zsákmányok megjelennek bizonyos típusú szobákban (például orvosi készletek a mellékhelyiségekben). Mivel ez egy lélekszerű játék, halálakor elveszíti az összes tárgyát és kulcsfontosságú tárgyát (állandó felszerelt buff), de felfedezés közben “emlékezhet” tárgyakra, vagyis kiválaszthatja, hogy az ebben a futásban talált tárgyak közül melyiket szeretné visszaszerezni. .

Az egyik terület, amitől nem kell sokat várni a Hervadó szobákban, az a harc. A harc valójában nem túl kifinomult, mivel az ellenségek gyorsak és hatalmas hitboxokkal rendelkeznek, de ez kárpótol azért, hogy szinte bármit támadhatsz és kikerülhetsz, amit csak akarsz. Az is nagy probléma, hogy egy rövid időre legyőzhetetlenné válsz, ha veszélyben vagy. Ezzel helyreállíthatja egészségét, így soha egyetlen lövést sem kell leadnia. Ez a játékegyensúly nagyon rossz, és nem szórakoztató azok számára, mint én, akik kihívásokkal teli játékmenetet keresnek.

Ebben a játékban minden izgalmassá válik a varázsrendszerével. Megtalálhatod vagy elkészítheted azokat a tekercseket, amelyeket az ifjú Nightingale varázslatokhoz használt olyan klassz hatásokkal, mint a sérülésgátló korlátok, az ajtók tömítése vagy akár a klasszikus tűzgolyók. A figyelmeztetés az, hogy minden alkalommal, amikor elfogyaszt egy tekercset, elnyeri az átkot is, amely állapot csak fekete gyertyákkal gyógyítható.

Minél több átkot hozol létre, annál több paranormális esemény és furcsa dolog történik a kastély körül, míg végül az átok, mint a méreg, felszívja az életedet, és meghalsz. Végül találsz olyan állandó felszerelést, amely a futások között is kitart, mint például a páncélok és a műtárgyak, amelyek erőteljes hatásokat biztosítanak, és szinergiákat hozhatsz létre, amelyek viszont megkönnyítik a kastély területeit, és mélyebbre tolnak benne.

Rengeteg felszerelés létezik, és mindegyik nagyon hasznos lehet a Nightingale megépítésében. Léteznek közelharci/mágikus/távolságos fegyverek, és vannak nem megengedhető tárgyak (például pajzsok vagy hasznos tárgyak, például lámpások), bűbájok, gyűrűk, sálak és ruházat. Ezek mindegyike olyan statisztikai emelkedést biztosít, amely megváltoztathatja a betöltés teljesítményét, valamint negatív hatásokat is kiegyenlítheti őket. Néhányan százalékos lökést adhatnak a közelharchoz, de csökkenthetik az átkot/mérget/vérzést/stb.

A Withering Rooms atmoszférája nagyon hátborzongató, és még ha bizonyos mértékig “átkozott” leszel, a környezet világosból és nyugodtból (többnyire) félelmetessé és hátborzongatóvá változik, ezért hasonlították össze Silent Hill tettem. Ha túl messzire megyünk az “átkos” módba, az nem csak a játék esztétikáját változtatja meg, hanem iszonyatos zajokat és apróságokat, például árnyékokat is előidéz, és a feszült pillanatokban nagyon tetszettek .

Szerintem a Withering Rooms alulértékelt gyöngyszem! Megragadja az olyan játékok szórakoztató aspektusait, mint a Dark Souls, a Resident Evil, a Silent Hill, a Fatal Frame és a Rule of Rose, és teljesen zökkenőmentesen összekapcsolja őket. A küzdelmet kicsit nehéz volt megszoknom, de azt hiszem, ettől a játék kifizetődőbb volt számomra. Ha szereted a horror játékokat és a nagy hangsúlyt fektető játékokat a felfedezésre, akkor nagyon ajánlom a Withering Roomst, és ha nem bánod a harc nehézségeit és a furcsa, de hatásos látványvilágot, akkor a kezdeti tapasztalataim alapján válassza ezt a játékot.

Overall
7.9/10
7.9/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 9/10
  9/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Planet of Lana

Játék áttekintése Tales of Kenzera: ZAU