in

Játék áttekintése Station Manager

A Kairosoft által fejlesztett játékok azok közé a játékok közé tartoznak, amelyek kis méretük ellenére is sok mondanivalóval rendelkeznek, és sok olyan tartalmat kínálnak, ami első ránézésre nem tűnik soknak. Annak érdekében, hogy ennek a cégnek minden terméke a legkelendőbb és legnépszerűbb szimulátor stílusú játékok közé tartozzon, amelyek a mobileszközökön, PC-n és Nintendo Switch konzolon elért magas eladások mellett magas pontszámokat is elértek. A Station Manager a játékstúdió egyik legújabb játéka, amely eredetileg mobileszközökre jelent meg, és már elérhető a Steamen és a Nintendo Switch áruházban.

A játék a menedzsment és a tervezés kombinációjaként működik, miközben pályaudvart építesz és bővítesz, fejlesztéseket kutatsz és növeled az ügyfelek számát, miközben a négy évszakban ajándékokra és jutalmakra hívod őket. Az állomáson töltött idő egy évig tart a játékidőben, és az állomás kiértékelése után választhat, hogy a következő területen folytatja vagy elindítja a következő állomást. De ennek az az előnye, hogy az egyik területen már meglévő állomás segíti a máshol üzemeltetett állomást.

Ez egy nagyszerű játék, nagyon pihentető és szórakoztató játék, és a múltban a mikrotranzakciók ellenére (amit alapvetően figyelmen kívül hagytam) szerettem Androidon. A Nintendo Switch verzióban ezek a mikrotranzakciók megszűntek, és teljesen felváltották a játékon belüli prémium pénznemek használatának lehetőségét. Ily módon a prémium valuta csak egy újabb kezelési erőforrás lesz (amit egyébként megtehetsz, mivel a játékban prémium valutát kereshetsz).

Azt hiszem, elég egyértelmű, hogy az állomásvezető nem pontosan ábrázolja, mit jelent vasútállomás-vezetőnek lenni, vagy bárminek is nevezhetnénk valakit, aki egy vasútállomás üzemeltetéséért felelős. Azonban legalábbis véleményem szerint szórakoztató és egyszerű módon teszi ezt, ami minden szimulációrajongó számára érdekes lehet. Ebben a játékban az Ön feladata a legtöbb esetben az állomás elrendezésének, az üzletek, létesítmények, szolgáltatások és dekorációk, valamint a vasúti vágányok és peronok eldöntése. Egyes létesítmények és tárgyak más specifikus létesítményeket és tárgyakat javítanak, például azt, hogy a mellékhelyiség és a takarítóhelyiség hogyan illeszkedik egymáshoz, javítva a szolgáltatás minőségét. Ily módon a megfelelő terveket magasabb haszonnal és ügyfél-elégedettséggel jutalmazzák.

Az ügyfeleknek vagy utasoknak négy típusa van: Fiatalok, Felnőttek, Seniorok és különlegesebb, speciális néven ismert ügyfelek. Használják az Ön létesítményeit, vásárolnak az üzleteiben és utaznak a vonatokon. Amellett, hogy bevételt és nyereséget biztosítanak az állomásnak, növelik a szintet az állomások funkcióinak kihasználásával, és jutalmakat kínálnak, ha elérsz bizonyos szinteket. Ezek közé tartoznak a tárgyjutalmak, amelyeket felhasználhat létesítményei teljesítményének növelésére, vagy akár kutatónak is felkérheti őket.

Végül a kutatási folyamat bemutatja, hogyan lehet új tartalmat feloldani, beleértve az új vonatok, új állomási létesítmények, új útvonalak és még új ügyféltípusok feloldását is. A kutatás segít feloldani őket, feltéve, hogy fizetsz nekik. Ahhoz, hogy új dolgokat tárjon fel a kutatás előtt, bizonyos mérföldkövek teljesítése szükséges, például meg kell győződni arról, hogy bizonyos számú ügyfél eléggé használja a vonatot.

Amit nagyon élveztem az Station Managerben, a vasútállomás témán kívül, az az volt, hogy több játékra ösztönzött, mint végtelen újrajátszásra, minden állomáson évente magas pontszámmal. Évente válthat az állomások között, és a többi állomás bevételének egy része a fejlesztés alatt álló állomáshoz megy, így gyorsabban indíthat új állomásokat. Más Kairosoft játékokhoz hasonlóan ennek a játéknak is nagyon szép a pixel művészete, és soha nem fáradok bele a karakterek mozgásába. A filmzene is nagyon megfelelő, és illeszkedik a játék hangulatához.

Összességében a Station Manager egy nagyszerű port az Android-játékokhoz, amelyek nélkülözik a mikrotranzakciókat, és most megtapasztalhatja Xbox konzolján. Szerintem ha szereted a Kairosoft játékmenetét és irányítási stílusát, akkor ezt a játékot is szeretni fogod, és időutazó leszel, mert addig fogod játszani, amíg újra kedved nem lesz. Ha egy különleges játékot keres szabadidejének kitöltésére, az Station Manager kétségtelenül felkelti a figyelmét.

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése The Crown of Wu

Játék áttekintése From Space