in

Játék áttekintése Smoots Pinball

A flipper az egyik legrégebbi tábla- és játéktermi játék, amely a játékeszközök fellendülése idején volt nagy népszerűségnek örvendő, és sok más társasjátékhoz hasonlóan a technika fejlődésével először az otthoni számítógépekre, majd később a mobil platformra is átkerült. Ez az egyik legélvezetesebb játék, amit gyerekként megtapasztaltunk, és mindent megtettünk annak érdekében, hogy az ezüstgolyó ne hagyja el a játéktáblát és leessen. A Pinball egy egyszerű játék, amely különböző játékokban jelent meg vonzó és eltérő megjelenéssel, és a Smoots Pinball egyike ezeknek a játékoknak.

Ezt a játékot a Kaneda Games fejlesztette ki, és a Jandusoft 2023. november 16-án tette közzé más platformokra. Ez az új játék is a Kaneda Games által készített Smoots játéksorozat alapján készült, és ugyanazt a rajzfilm jelleget használja. De ezúttal flipperre mentek, és megpróbáltak egy teljesen új élményt teremteni. De a végtermék nem az, amit várunk.

Talán tudja, hogy a Smoot egy hosszmérték, amelyet néhány unatkozó MIT-hallgató készített. Ez egyben a Kaneda Games fejlesztő által készített játéksorozat neve is, amely különféle sportokat fedez fel. Így, ha az Xbox Store-ban keresünk, olyan játékokat találunk, mint a Smoots Golf és a Smoots Summer Games.

A Smoots Pinball is megjelent azzal a céllal, hogy a “legnagyobb multiplayer flipper élményt” nyújtsa, és a Smoots játéksorozat által ihletett öt asztalával megpróbálja kihívást jelenteni a rajongóknak. De ezt a célt nem sikerül elérnie. Bár a flipperjáték minden részlete itt található, például lökhárítók, lapátok és akadályok, mindez nagyon alapvető szinten van, és úgy tűnik, a fejlesztők még soha nem láttak igazi flipperasztalt.

Ez egy alkalmi flipper játék öt szinten, minden szinten van egy ranglista. Ha eléri a kívánt pontszámot, feljuthat a csúcsra. Ezen szintek száma ugyanannyi flipperasztalt jelent, amelyek mindegyike a Smoots korábbi verziói alapján készült, ezeknek az asztaloknak a neve: Baseball, Summer, Tennis, Golf és Zombie. Bár ezek mindegyikének más a megjelenése, de a valóságban nagyon hasonlítanak egymásra, és ez egységességet teremt a játék során.

Maga a Smoots Pinball egy flipper szimulátor, amely kiváló fizikai reprodukálásának köszönhetően örömet szerez ennek a műfajnak a rajongóinak. Ez egy gyors tempójú játék, amely próbára teszi a reflexeidet és a célzást, miközben üti a labdát. Kicsit nehéz igazságosnak lenni, és mivel ez általában nem ad második esélyt, ha a kelleténél kicsit később nyomod meg a gombot, a márvány beleesik a gödörbe és meghalsz.

Másrészt, ha sikerül átsurranni a labdát a különböző gyűrűkön, animációkat fog látni az asztal oldalán. Tehát ha az atlétikai szakaszon eltalálunk bizonyos helyszíneket, akkor távolugrásban vagy száz méteres futásban sportolók jelennek meg, vagy ha zombiasztalon vagyunk, akkor denevérek vagy villámok jelennek meg. Általában minden szakasz tele van speciális effektusokkal és apró részletekkel, amelyek életre keltik a játékot.

A játék egyéb funkciói között szerepel a többjátékos mód támogatása, amely érdekes versenyhangulatot teremt, és lehetővé teszi, hogy újra és újra próbálkozz, hogy több pontot szerezz. Sajnos nincs olyan online ranglista, ahol összehasonlíthatná pontszámait a világ többi játékosával. Egy ilyen funkció hiánya óriási csapást mért a játékra.

A játék rajzfilmes esztétikája az egyik szinte pozitív pontjának tekinthető, és bár nem sok részletet használnak a környezetek kialakításában, általában jó. Természetesen a játék megjelenése egy kicsit réginek tűnik, és nem sok figyelmet fordítanak a 2023-as játékra. Néha még nehéz is tisztán látni az ösvényeket, és még azt is, hogy mik is a tárgyak. A producerek legalább a hangeffektusok terén jobban teljesíthették volna, és beépítették volna a hatásos hangzást. Azonban nem ez a legrosszabb hanghatás a játékban. A hangsávról sem beszélhetünk kiemelkedően.

Röviden, a Smoots Pinball egy kis indie játék, amely problémái ellenére órákon át szórakoztatja az ilyen típusú játékokat kedvelőket. Az egyetlen dolog, ami hiányzik, az a lehetőség, hogy módosítsa a kamerát, hogy részletesebben lássa az egyes fázisokat kitöltő elemeket. A játék tervezési, fizikai és látványbeli hiányosságai megnehezítik a flipperek és a fiatalabb játékosok figyelmébe ajánlását. Ennek ellenére érdemes néhány órát élvezni.

Overall
6.8/10
6.8/10
 • Grafika - 7/10
  7/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Hammerwatch Anniversary Edition

Játék áttekintése Zomborg