in

Játék áttekintése Hammerwatch Anniversary Edition

A Hammerwatch egy hack and slash dungeon crawler, amely hasonló olyan címekhez, mint a Gauntlet vagy a Diablo, és egy fantasy pixel art környezetben játszódik. A szóló és kooperatív módban egyaránt játszható akciókaland jó szórakozást biztosít Önnek és barátainak. Ölj meg ellenségek hordáit, és fedezz fel egyedi témájú és esztétikailag eltérő környezeteket, amelyek csapdákat, árusokat és titkokat rejtenek a jó fejtörők mögött. Ez egy gyönyörű kalandjáték, szórakoztató hangsúllyal az ellenséghordák megölésére és a rejtvények megoldására. Fedezheti fel a kastélyt egyedül vagy barátokkal, és a játék előrehaladtával világossá válik, hogy az együttműködés fontos, mivel egyre több ellenséggel kell szembenézni.

Ezt a játékot eredetileg 2013-ban adták ki, most pedig a 10. évforduló alkalmából megjelent ennek a játéknak a Hammerwatch Anniversary Edition remasterelt változata PC-re és Nintendo Switchre is, amely az eredeti játék tartalmán túl újdonságokat is tartalmaz. megszaporodtak azok a tárgyak, amelyek vonzóvá teszik Az Anniversary Edition technikailag egy új játék, amely nagyon hasonlít az eredeti verzióhoz, és ha tetszett a régi verzió, biztosan élvezni fogod ezt az új címet is, ami valami pluszt ad.

Csakúgy, mint a Gauntlet a NES-konzolon, a Hammerwatch bizonyos számú hős szerepébe helyez, amint egyetlen küldetésben 12 emeletet próbálnak áthaladni. Valójában itt szinte nincs is történet, de ami igazán számít, az a szörnyek megölése, és az egyes karakterek továbbfejlesztése. Összesen három kampány van, amelyeket tetszés szerint használhat. Castle HammerWatch: Ez az első és fő kampány, és ajánlott legalább egyszer játszani a játékkal, mielőtt továbblépne a többi kampányra. Temple of the Sun: A HammerWatch fejlesztői által készített második kampány vagy bővítési kampány, amely az elsőhöz képest sok új mechanikát tartalmaz. A Shaftlocke Tower, amely nem volt jelen az eredeti verzióban, hozzáadásra került ehhez az új verzióhoz.

A játéknak 6 fő karaktere van: paladin, ranger, varázsló, warlock, pap és tolvaj, természetesen ebben a jubileumi verzióban egy újabb osztály került be. Mindegyik karakternek megvan a maga egyedi harci jellemzői, készségei és passzív képességei, és mindegyik különböző képességekkel és játékstratégiával rendelkezik. A szórakozás része, ha ezekkel a különböző karakterekkel játszol, hogy megtudd, hogyan játszanak másképp. Nincs képességfa, ehelyett a játék során megvásárolhatod a képességeidet és a statisztikáidat a boltosoktól.

Minden osztályhoz különböző lehetséges kombók vannak. Titkos ajtókat kell keresnie, ami nem mindig egyszerű. Néha néhányszor meg kell kerülnie az 1. szintet, hogy valóban mindent lásson, és megnézze, nem mozdult-e el valami a tettei miatt. Az aranygyűjtés a játék során lehetővé teszi, hogy új készségeket és képességeket tárjon fel. Valójában a frissítés és az új cikkek beszerzése a szállítóktól származik. Páncél fejlesztések nélkül a megszerzett aranyat és ezüstöt csak képesség- és készségfejlesztésre költik.

A játék fő része négy felvonásra oszlik, amelyek mindegyike 3 börtönszintet tartalmaz. Minden szint tartalmaz egy pecsétet, amelyet fel kell oldanod, hogy harcolj a főnökkel minden egyes akcióért. A kazamatában minden szint titkokat és rejtett átjárókat tartalmaz. Érdemes feltárni és megtalálni ezeket a titkokat. Mindegyik cselekedetnek megvan a maga csapdája, titka, ellensége, minifőnöke és főnöke.

Ahogy mondtam, a játékmenet szempontjából a Hammerwatch sok közös vonást mutat a régi klasszikus Gauntlet-tel, nem a jelenlegi verzióval, hanem a régi verzióval, ahol ellenségek hordáival kellett szembenézned, amíg meg nem találtad a “Lairs”-t és megszöktél. Ne aggódj, nem jelentek meg. De a Hammerwatch több elemet ad a klasszikus Gauntlet-formulához, például a karakterfejlesztő rendszert, és többféle ellenséget és főnököt. Valójában a játékmenet gyors és a klasszikus cselekményt követi: gyalogolj gyorsan, kerüld az ellenséges tüzet, és ölj meg mindent, ami mozog.

A játék főnökei kihívást jelentenek, de nagyon megfontoltak, mivel stratégiára van szükségük a legyőzéshez. Hangsúlyoznom kell, hogy a játékmenet nagyon nehéz, még Easy-n is, és az extra életek nagyon ritkák. Számíts arra, hogy újra és újra és újra lejátszod a játékot.

A Hammerwatch Anniversary Edition játékkal önmagában is szórakoztató, de a kooperációs mód jelenti a játék igazi örömét, mivel a nehézségek egyre nagyobbak, és minden játékosnak ki kell vennie a részét a választott osztály erősségeiből. Akár 4 ember is játszhat online vagy helyben az előcsarnokon keresztül könnyen megtalálható hosztolt szerverekkel.

A játék időnként nagyon ismétlődővé válhat. A legtöbb ARPG-vel ellentétben ez a játék nem rendelkezik erős karakterfejlődéssel, ami egy idő után kissé unalmassá teszi a dolgokat. A játéknak nincs zsákmánya, és kevés az ösztönzés az összes ellenség megölésére. Azon kaptam magam, hogy csak azért játszom rövid játékidőben, mert minél tovább mentem, gyengébb lett a játék képlete.

Ennek az új verziónak a felülete összességében más hangulatú, kicsit jobban kedveltem az eredeti Hammerwatch kezelőfelületét, de az nagyon csekély. Funkcionálisan ugyanolyan jó véleményem szerint, és talán a vizuális zaj enyhe csökkentése olyasvalami, amit mások értékelnének. A kezelőszervek általában jók, de bizonyos osztályoknál, például a tartománynál, kissé nehézkesek lehetnek. A lövöldözés és a séta időnként kissé bosszantó lehet.

Mindez, a pompás pixelművészet és a lehetőség, hogy a játékot a lehető legszembetűnőbbé tegye, valamint az Önt kísérő nagyszerű zene, kellemes nosztalgikus NES érzést kölcsönöz a Hammerwatchnak.

Összességében a Hammerwatch Anniversary Edition határozottan egy olyan játék, amely sok erőfeszítést és lehetőséget rejt magában. A gyönyörű pixelművészettől az egyszerű Gauntlet-stílusú játékmenetig sok órát töltöttem azzal, hogy néhány barátommal végigjátszottam a játék fő kampányának felét, és élveztem. Minden választható osztály különbözik egymástól, és ahogy haladsz, növelheted képességeidet, hogy keményebb szörnyek hordáit győzd le.

Bár viszonylag rövid, és néha nehéz irányítani, jól érezheti magát, ha barátokkal vagy egyedül játszhat vele, és megéri az árát. Ajánlom ezt a játékot a Gauntlet rajongóknak és azoknak, akik általában szeretik a hack and slash és a dungeon crawler játékokat. Az Anniversary Edition nagyszerű módja annak, hogy megtapasztalják vagy újra átéljék a sorozat korábbi játékait, és mindenképp ajánlom, hogy érdemes megnézni mindenkinek, akit érdekel ez a játékstílus.

 

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Aztec Tiki Talisman

Játék áttekintése Smoots Pinball