in

Játék áttekintése Raptor Boyfriend: A High School Romance

A legtöbb ember számára a középiskolás évek jelentik életük legszebb emlékeit. Amikor új emberek lépnek be a fiatalság emlékezetes időszakába, és egy kicsit megértik az élet problémáit és a romantikus fogalmakat. Ebben az időszakban, ha valamit egyáltalán nem tudsz megtenni, akkor legalább próbáld meg minél többet csinálni, hogy eredményt érj el. Fiatalkorában érzelmi zűrzavaros időszakot él át, amely jelentős hatással van jövőbeli sorsának meghatározására. Az egyik leghíresebb, részben az ifjúsággal foglalkozó videojáték a Life is Strange sorozat, amely nagyon zseniális teljesítményt nyújtott. De vannak más játékok is, amelyek ezt az időszakot helyezték történetük középpontjába, és ezek közé tartozik a Raptor Boyfriend: A High School Romance. A GamesFold webhelyének ebben a cikkében áttekintettük ezt a gyönyörű játékot.

Ha egy szóval kell jellemeznem a Raptor Boyfriend: A High School Romance játékot, akkor csak azt tudom mondani, hogy ez a cím fantasztikus. Ez egy kapcsolatszimulátor játék, amely egy Stella nevű tinédzser lány történetét meséli el, és 1997-ig visz el. Stella, aki éppen most veszítette el nagymamáját, apjával egy távoli és varázslatos városba, Ladle-be költözik. A középiskola utolsó évében jár, és társaságilag nagyon félénk. Ám ebben az új városban olyan célt követ, amely miatt az utolsó éve középiskolai pályafutása legjobbja lesz. Mivel Stella magányosnak érzi magát ebben az új városban, új barátokat keres.

Ebben a városrészben találkozik egy kis titkos társasággal, amely három rejtett lényből áll, ez a három különböző karakter: Robert Raptorson, aki úgy néz ki, mint egy dinoszaurusz, és csúnya csínytevéseket játszik Stellával, Taylorral, aki egy zenész nagylábú lény, és Day-vel. Lilly egy varázslatos tündér. Mindegyik karakternek megvan a maga történeti háttere, ezért ki kell választanod az egyiket szerelmednek, a sztori során meghozott döntésektől függ, hogy melyiket választod. A Raptor Boyfriend játék történetét vizuális időben mesélik el, és emiatt elmondható, hogy a játék fő és általános fókusza a sztori részen van, melynek során három egyedi történetszállal találkozhatunk majd.

Történettartalmában ez a játék ötvözi a fiatalok valósághű szorongását egy fantáziacsavarral, és lehetővé teszi, hogy váratlan módon találja meg a szerelmet. A párbeszédek jól meg vannak írva, minden karakternek saját stílusa van, és a játék során az ember úgy érzi, hogy valóban velük él. A karakterek jellemzése jól sikerült, és a romantikus kapcsolatok kialakítása szempontjából mindegyiküknek vannak olyan személyiségkomplexumai, amelyekkel könnyen együtt lehet érezni. Bár ez a három szereplő kinézetre nem emberi, a játék története úgy kezeli őket, mintha az emberek oldalán állnánk, és az alkotók ezt a lehető legjobban megvalósították a történet tartalmában. A játék során nagyon vicces párbeszédekkel találkozhatunk, amelyek a játék végéig megőrzik intimitását és komolyságérzetüket.

Tudniillik a visual novel stílusú játékok játékmenete megegyezik a point and click stílusú játékokéval, az előtte álló lehetőségek közül választhatsz ízlésednek megfelelőt, persze ezeknek a választásoknak van alapvető különbsége. ne alkoss a történetben. Természetesen a vizuális regények játékmenet szempontjából nem túl vonzóak. A játék soundtrackje is akusztikus és a 90-es évek stílusát idézi, ami nagyon jó hangulatot teremt. Hasonlóképpen, a játék effektusai és látványvilága is sokkal vonzóbb, mint amit eddig az ilyen műfajú játékokban láttam. A játékban használt művészet lenyűgöző. Minden kép kézzel rajzolt képregény stílusban, és teljesen egyedi. Az animációk is nagyon simaak, és nincsenek betöltőképernyők a játékban.

A Raptor Boyfriend: A High School Romance tele van nagyszerű alkotásokkal, fülbemászó zenével és történethez méltó tartalommal, mindezt egy nagyon mókás randevúzási szimulátor játékban, amely egészen a történet végéig elgondolkodtat. Ha szereted a szórakoztató, de érzelmes elbeszéléseket, akkor a Raptor Boyfriendet ajánlom. A játék története megnevettethet, de ügyesen foglalkozik olyan keményebb témákkal is, mint a szociális szorongás és a tizenévesek szorongása.

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Asterix and Obelix XXXL: The Ram of Hibernia

Játék áttekintése Papetura