in

Játék áttekintése Match Ventures 2

A Match-3 az egyik legnépszerűbb és legrégebbi műfaj a kaland- és kirakós játékok között, amely évtizedek óta létezik, és a mai napig meg tudta őrizni népszerűségét. Bár nem sok független stúdió megy ilyen címek készítésére, de a korlátozott számban létező zsákmánynak számít, és véleményem szerint nem szabad kihagyni a játékot. Az egyik viszonylag sikeres játék a Match-3 stílusban a Match Ventures 2, amely az előző verzió folytatása, és túlmutat egy tipikus játékon ebben a stílusban, és lehetővé teszi a különböző dolgok összeillesztését és egy új kombináció létrehozását.

A játék első verziója az egyik legegyedibb kirakóstílusú játék, amely még a szerepjáték stílus elemeit is felhasználta játékmenetében. Most ennek a játéknak a második verziója elérhető Nintendo Switch számára, és megismétli az első verzió nagyon jó teljesítményét, sőt még javítja is. Ebben a játékban még mindig vannak kazamataid, amelyeket felfedezhetsz, titkaid vannak, amelyeket meg kell találnod, és feloldhatsz képességeidet, mindezt úgy, hogy ugyanazokat az elemeket párosítod.

A Match Ventures 2 elsőre kirakós játéknak tűnhet, de aztán látni fogja, hogy inkább egy szerepjáték, és valójában a népszerű műfajok hihetetlen keveréke, amely a kezdetektől fogva elkötelezi magát. el fog foglalni. A játék története onnan folytatódik, ahol az előző cím véget ért, és az első verzióhoz hasonlóan meg kell védened királyságodat a gonosz erők ellen, miközben felfedezed a Cliffmont Castle titkait. Megmentheti a világot, és ez valahogy megtörténik, ha összeilleszti a csempéket. Egy Finley nevű karakter, aki az előző verzióban is jelen volt, kalauzként működik, és megadja a szükséges magyarázatokat a játék mechanikájáról és történetéről. Bemutat neked egy titkos börtönt, amely a Cliffmont kastélyban található, és amelyet még nem fedeztek fel. Arra is figyelmeztet, hogy Dragor mester sárkányai visszatértek gonosz seregükkel, ezért azt tanácsolja, hogy erősítsd meg kastélyod védelmi vonalait és erősítsd meg az ország védelmét a támadásokkal szemben, hogy elkerüld támadásuk kockázatát. megkezdődnek a játék Match 3 stílusú szakaszai.

A játékmenet szakaszban mindegyikben különböző szakaszokkal találkozhatsz egy négyzetrács segítségével, amelyek mindegyikét lapkának nevezik. Ezen lapkák mindegyike egy adott elemhez tartozik, kiválaszt egy lapkát egy darab kiválasztásához, majd kiválaszt egy másik lapkát a helyük megváltoztatásához. Ha egy sorban vagy oszlopban három vagy több azonos típusú elemet találsz, azok eltűnnek, és több dolog fog felülről leesni. Ha több azonos lapkát párosít, új képességek szabadulnak fel, amelyeket a képernyő nagyobb részeinek törlésére használsz.

A Match Ventures 2-ben még az olyan akadályokat is el kell távolítanod, mint a kosz, a köd és a láncok, mielőtt bizonyos lapkákat cserélhetnél. Valójában a játék hátterében sok rejtvény van, amelyek egy része zárolva van, és meg kell találni a csatlakoztatott hálózatok eléréséhez használt feloldó kulcsokat. A lezárt lapkák némelyike ​​normál módon kinyitható, de mások különleges erőket igényelhetnek, például bájitalokat a jég és a pókhálók eltávolításához.

A lépések teljesítésével aranyat kapsz jutalmul, és ezzel az értékes tárgyat használhatod a vár erődítményeinek megerősítésére. Ily módon védelmi cikkek vásárlására, illetve a vár falainak és építményeinek újjáépítésére használható. A játék szerepjáték elemei is jól láthatóak a játékmenet részben. Egy bizonyos terület eléréséhez meg kell találnia a kívánt tárgyat, amely lehet egy kulcs, és esetleg néhány fa deszka, amelyet egy borotvákkal teli gödörre helyezhet. Amikor megnyit egy új területet, a kívánt színpad céljai hirtelen kibővülnek. A játék hangsávja is zenekari stílusú, és valóban hallható.

A Match Ventures 2 nem kínál semmi újat a stílusában, és úgy néz ki, mint egy egyszerű és normál match-3 játék, amelyet szabadidő eltöltésére használhatsz, és az egyik legjobb játéklehetőség. Egy fárasztó nap után szórakoztat. korlátozott ideig. Ha rajongsz a rejtvényekért, sok időt tölthetsz azzal, hogy egy bizonyos szintet teljesíts, miközben lapkákat cserélsz, nehéz akadályokat legyűrsz, értékes tárgyakat találsz és kapcsolódó jutalmakat fedezel fel. Ennek a játéknak a kombinált játékmenete az egyik oka a sikernek, amely magában foglalja a különböző műfajok hihetetlen kombinációját. A Match-3 stílusú játékok rajongói biztosan élvezni fogják a játék élményét.

Overall
7.9/10
7.9/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Nature Escapes Collector’s Edition

Játék áttekintése Bumblebee – Little Bee Adventure