in

Játék áttekintése Knights of Braveland

A Knights of Braveland egy társasjátékokkal kevert slasher játék, olyan karakterekkel, akik különböző helyzetmegoldó képességekkel rendelkeznek. Gyerekkoromban sok hasonló beat ’em up játékkal játszottam olyan konzolokon, mint a Double Dragon és a Teenage Mutant Ninja Turtles, amelyek mindegyike jól szórakozott. Úgy érzem, a Knights of Braveland is képes feleleveníteni ugyanazokat az emlékeket, ezért érdemes önálló cím. A nagyszámú fegyver, különböző tulajdonságokkal rendelkező páncélok, szokatlan ellenségek és epikus főnökök vonz a játékhoz.

Ez egy 2D-s oldalsó görgetésű beat ’em up játék roguelite elemekkel, a négyfős kooperatív módra összpontosítva, amelyet a fejlesztő Tortuga Team fejlesztett ki, akik korábban több címet is publikáltak a Braveland sorozatban. Az először 2023-ban, majd egy év után PC-re kiadott játék új generációs Xbox és PS konzolokra, valamint Nintendo Switchre érkezik.

Itt nincs közvetlen cselekmény, és te magad készíted el a játék forgatókönyvének folyamatát. Ez egy lenyűgöző akció- és szerepjáték, amelyben csatlakozol a hősök céhéhez, és újoncból király hősévé válhatsz. Csak arról van szó, hogy az utazása egyáltalán nem egyszerű, és kalandja véletlenszerűen generálódik több száz különböző eseményből, amelyek mindegyike érdekes pillanatokat teremt.

A játék elején gyakornokok vagyunk, akik csatlakozni szeretnének a hősök céhéhez. A fórum bebizonyítja, hogy szakaszonként támadjuk meg az egyes régiók főnökeit. Amikor belépünk a küldetésbe, az egy térképpel kezdődik, amely megmutatja az útvonalakat, és különféle véletlenszerű események lesznek, ahogy minden ponthoz sétálunk. Sok vicces karakter van a játékban, és a történetet többféleképpen is eljátszhatja választásodtól függően.

Amikor meghódítunk egy szakaszt, ahol legyőzzük a főnöki szintet. Visszamegy a fórumra, és kiszámolja nekünk a jutalmat. A jeleneteket megismételve tapasztalati pontokat gyűjthetsz, és javíthatod a különböző készségek életminőségét és ezt a játékot. A képességek fejlesztéséhez el kell menned a játék Hub területére is, ahol három karakter van: a kovács, aki egy-három fajta fegyvert kínál ingyen; Az alkimista extra élelmet biztosít az utazáshoz vagy a bájitalokhoz, a kereskedő pedig kinyithatja a jutalomládát a meccs előtt. Ebben a játékban az egészségügyi rendszer felváltotta az élelmiszert és az aranyat, és természetesen nem olyan nehéz hozzájutni.

A Knights of Braveland harca szórakoztató, egyszerű harcrendszerrel rendelkezik, ugyanakkor a műfajhoz képest szinte példaértékű. A játéknak van egy könnyű és egy erős találata, és ez nem csak egy fejlett támadás, hanem egy egyedi támadás minden fegyvertípushoz. Például egy könnyű lándzsával a karakter ugrásban távoli ugrást hajt végre, jelentősen növelve a támadási távolságot, és egyes kések és kardok gyors ütések sorozatát mérik az ellenségre, amelyek jelentős sebzést okoznak.

Van még egy Running Strike és egy kiegészítő fegyver, amely többszörösen erősebb, mint a fő fegyver, de használatához kitartásra van szükség, amely lassan, passzívan vagy gyorsan töltődik fel minden egyes ellenséges találatnál. Az ellenségek különböző támadási módszerekkel is rendelkeznek, és mindegyik a maga módján támad, jól megrajzolt és egyedi, meghatározott viselkedéssel és támadáskészlettel. Végül van egy készségfa, ahol a haladásod alapján pénznemet használsz, hogy megerősödj/más előnyöket adj. Így játék közben erősebb jutalmakat/jutalmakat kap.

Az együttműködési szempont a Knights of Braveland egyik fő vonzereje, gazdagabb és szórakoztatóbb élményt nyújt, ha megosztja más játékosokkal. Az eljárási sztorigenerálás mechanikája kiszámíthatatlanságot és újrajátszhatóságot ad, így minden meccs egyedivé válik.

A játék képeinek egyszerű pillantásával észreveheti, hogy rajzfilmes megjelenésű, és jobban megfelel a gyermekek számára. De ha saját maga tapasztalja meg a játékot, rá fog jönni, hogy az első benyomása rossz volt. Nagyon szeretem a Braveland sorozat grafikai stílusát, és csodálom a tervezőcsapatot, amiért ilyen lenyűgöző és gyönyörű részleteket alkotnak.

A játékvilág minden szegletében, amit megnézel, van valami érdekes néznivaló, az animációk és a bennük használt színkombinációk pedig igazán gyönyörűek. A különféle tereptárgyak gazdag grafikája és átgondolt háttere valóban tetszetős, hiszen átgondolt részletezésűek. A zene is fantasztikus, és pontosan ilyennek kell lennie egy szórakoztató fantáziának.

Összességében úgy érzem, hogy a játék teljes, és látom a játékban rejlő lehetőségeket. Hiányzik egy kis mélység, amit véletlenszerű események, tárgyak, ellenségek, főnök karakterek stb. hozzáadásával lehet javítani. A Knights of Braveland játéka már most is egy nagyon kellemes és igazán érdekes játéknak tűnik, és egy olyan roguelite játék látványvilágában és kivitelezésében tündököl, ahol a választások számítanak a végrehajtás során, de a játékmenet egy idő után ismétlődővé válik, és csalódást okozhat néhánynak. játékosok.

Ha azonban egy egyszerű kooperatív játékot keresel, amit online játszhatsz barátaiddal, akkor a Knights of Braveland minden bizonnyal remek választás lesz több órányi szabadidő eltöltésére. Hosszabb játék közben unalmassá válhat, de barátokkal szórakoztatóbb, a játékelemek és a történetek változatossága pedig gyönyörű és változatos, így a játék nagyon szórakoztató.

 

Overall
8/10
8/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Extremely Powerful Capybaras

Játék áttekintése Aztec Tiki Talisman