in

Játék áttekintése Aztec Tiki Talisman

Josep Monzonis Hernandez egy valenciai fejlesztő, akit nagyon érdekel a platformer játék, amelyet a műfaj régi játékai ihlettek, mint például a Super Mario Odyssey, amikor a Nintendo 64 és a SEGA konzolok álltak a játékosok figyelmének középpontjában, és természetesen kiemelkedő és emlékezetes játékok. mert megjelentek. Ez a srác korábban fejlesztette a Rise of Fox Hero-t és a Castle of Pixel Skulls-t, mindkettő jól elkészített platformer, és nem kapta meg a megérdemelt figyelmet.

Most azonban megjelent a Nintendo Switch-re ennek a személynek az Aztec Tiki Talisman című új terméke, amely egy viszonylag vonzó 3D-s kalandba visz. Persze nincs benne a Mario Odyssey bonyolultsága, és inkább a gyors kihívások felé hajlik, de érdemes megnézni, vagy még inkább azoknak, akik valami egyszerűt keresnek.

Először is szeretném megemlíteni, hogy nagyon tetszett a srác által fejlesztett Rise of Fox Hero (RoFH). Szóval a véleményem szubjektív lesz, és sokat fogom az Aztec Tiki Talisman-t ehhez az előző játékhoz hasonlítani, és mindkét címet különböző szempontok szerint fogom megvizsgálni.

Az Azték Tiki Talismanban nincs konkrét cselekmény, csak az, hogy fürge fiúként játszol kalapáccsal és egyetlen céllal: az azték romok körül, kék ékszereket és izgalmas utazást keresve. Ez a kalapács sokat segít, ellenségek elpusztítására és kapcsolók átfordítására is szolgál. Szerencsére nincs korlátozva, hogy hányszor dobható a kalapács.

Ami a játékmenetet illeti, ez egy funkcionális, de nagyon átlagos 3D platformer. Kezdetnek a játékmenet láthatóan javult. Itt a főszereplő nehezebbnek tűnik, mint a RoFH-ban. A kezelőszervek egyszerűek, de érzékenyek maradnak. Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön túl közel a peronok széleihez, különben megcsúszhat.

A játék hősének ötven, növekvő nehézségi szinten kell navigálnia. Mindegyikben össze kell gyűjtenie egy kék gyémántot, amely kinyitja az egyes szintek kijáratát, majd a kijárathoz kell mennie. Még jobb, ha összegyűjti a három csillagot minden szinten. Valami egyszerűen elmagyarázható, de nehéz megcsinálni, mert minden a maga emelt emelvényén van, amelyet veszélyes veszélyek átugrásával kell elérni: jön-menő emelvények, tüzet lehelő szobrok, tüskék. A földből kilépők …

A játékmenet érdekességének megőrzése érdekében minden tizedik szinten találkozni fogsz egy boss csatával, amely nem jelent különösebb kihívást, és a támadási minták megtanulása is nagyon egyszerű. Csak többször kell megütni, hogy legyőzze, aztán tovább kell lépnie. Csalódást okozó, hogy ugyanaz a főnök újra megjelenik a következő tíz szinten, bár néhány apró változtatással a támadási módban. Arra számítottam, hogy a játék 50 pályája során különféle bossokkal találkozom majd, de ez nem történt meg.

Ami a hosszú élettartamot illeti, ha lazán játszol, az Aztec Tiki Talisman körülbelül 3 órát vesz igénybe, ami még mindig nagyban függ a játékosok ügyességétől, mivel a játék bizonyos részei nem éppen bonyolultak. bonyolult. Két nehézségi beállítás van. Ha túl keményen játssza a játékot, egy pályát egy bizonyos időn belül teljesítenie kell, különben elbukik. A kemény mód megköveteli a szintek teljesítését egy időkorláton belül, és ez az egyetlen változás a normál módhoz képest.

A játék grafikai minősége hasonló a RoFH-hoz, és viszonylag szép vizuális effektusokat jelenít meg. Kicsit azonban csalódott voltam a sokféle beállítás miatt. Ahol a RoFH 4 különböző nagyon szép és kellemes környezetet kínál, itt csak egy van, egy erdő és nincs más felfedeznivaló, és ez kár. De a játékvilág kialakítása puha és színes, amely minden közönség számára megfelelő. Minden szinten sok részlet van, ami igazán csodálatra méltó egy ilyen kis játéknál. A játék technikai teljesítménye Nintendo Switch konzolon is teljesen tökéletes, így nem találkoztam hibával vagy összeomlással a játék során.

Zenei szempontból számomra nem érthető a játék minősége. Csak 3 vágójelenet játszik körülbelül tíz másodpercig, köztük egy, amit elviselhetetlennek találtam, plusz a boss zene, ami ugyanaz a RoFH zene, csak kicsit újrakeverve.

Összefoglalva, az Aztec Tiki Talisman továbbra is egy kedves, szórakoztató és egyszerű kis játék, amely kielégíti a platformer műfaj rajongóit. Nem tesz semmi újat vagy különlegeset, hogy kitűnjön, és valójában csak egy tisztességes, sallangmentes platformer, amely nem tér el túlságosan az eredeti formulától. Ennek ellenére továbbra is jobban szeretem ennek a fejlesztőnek a korábbi játékát, a Rise of Fox Hero-t, de kíváncsian várom, hogy ez a kis fejlesztő mit tud hozni nekünk a jövőben.

 

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 6/10
  6/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Knights of Braveland

Játék áttekintése Hammerwatch Anniversary Edition