in

Játék áttekintése Extremely Powerful Capybaras

A Bullet Hell az akcióműfaj egyik legrégebbi és legnépszerűbb alága, amely számos független címet kapott. Az ilyen stílusú játékokban általában olyan ellenségek támadásaival kell szembenézned, akik minden irányból támadnak rád, és te, mint fő hős, megpróbálod elkerülni a golyók és lövedékek támadását. A közelmúltban azonban megjelent egy új műfaj Bullet Heaven néven, ami pont az ellentéte a Bullet Heavennek, és az ezt a stílust használó játékokban az egész ötlet a “Bullet Pokolba menés” körül forog.

Az Extremely Powerful Capybaras egy felülről lefelé irányuló roguelite kalandjáték is a bullet Heaven stílusában, ahol ellenségek hullámai támadnak rád, és a célod a túlélés és a főnök legyőzése. A játék demója az egyik legtöbbet játszott demóm a Steamen, és ez önmagában is mutatja, mennyire izgatott voltam ezért a játékért. Mert ebben a címben nem csak a kedvenc állatom, a Capybara szerepel, de érdemes újrajátszani is. Ez azonban nem tökéletes cím, és vannak javítható problémák.

Az Extremely Powerful Capybaras egyéni játékhoz vagy akár négy baráttal való együttműködéshez készült, és akciók, különböző osztályok és véletlenszerű készségek keveréke. Hiányzik belőle a történet, a folyamat pedig a Vampire Survivors és más hasonlók build-alapú játékszerkezetét mutatja be, amelyek mostanában egyre gyakrabban bukkannak fel. A játékban a játékos(ok) harcos kapibarákat vezetnek a csatába, akiknek feladata, hogy megszálló lények hordáival küzdjenek meg különböző arénákon.

További kapibarák feloldhatók, és menet közben is frissítheted hőseidet, így a következő használatkor még jobbak lesznek. Túlélőként a játék osztály-alapú megközelítést alkalmaz a karakterekhez, így minden osztálynak megvannak a saját jellemzői és a fő fegyver, amelyet az arénákon használhatsz, ahol szörnyek hordáival fogsz harcolni.

Két mód van az Extremely Powerful Capybaras játékmenetben: Arena és Frenzy. Az Aréna mód lehetővé teszi, hogy három szint közül válassz a játék általános bemutatásához. De a Frenzy módnak ugyanaz a három szintje van, de állítható nehézségekkel, amelyek segítségével könnyebben szerezhet aranypontokat és karaktereket.

Az arénák nem igazán nehézek, legalább az első és a második aréna nagyon érdekes, és attól függően, hogy milyen jól építkezel, elérhetsz 15 percnyi játékot, és szembeszállhatsz a főnökkel, ami magában foglalja az első játékot is. legyen ez tényleg nagyszerű. Igen, ebben a játékban minden meccs 15 percig tart, tehát nem olyan időigényes, mint egy teljes Vampire Survivors meccs. Ezenkívül az arénák ebben a játékban nagyon hasonlítanak a Brotatohoz, de az arénák valójában nagyobbak és díszítettebbek, így falak vagy csapdák lehetnek az útban.

Általában a játékmenet a támadó ellenfél elleni tipikus harcból áll, beleértve a túlélést egy bizonyos ideig speciálisan előkészített színes arénákban, ahol különféle ragadozó lények hordái jelennek meg – a céljuk egyszerű, a játékos eltávolítása. Amint azt valószínűleg kitalálod, az a feladatod, hogy megzavard a terveiket, hárítsd el a támadásokat, és öld meg az ellenfelet, mielőtt azok megtennék.

Minél nehezebb egy szint az őrült változatokon keresztül, annál több érmét keresel annak teljesítésével, így további osztályokat nyithatsz meg, frissítheted jelenlegi osztályaidat és képességeidet. Ahogy mondtam, a célod a játék minden szintjén a túlélés és a főnök legyőzése. Ezalatt olyan gömböket veszel fel, amelyek növelik az XP-d, és 3 félig véletlenszerű kártya közül választhatsz, amelyek passzív és aktív képességeket adnak neked. Mindegyik egyedi a tulajdonságaiban és hatásaiban, és befolyása / ereje attól függ, hogy milyen szinten van (1-5), szintje / ereje növekszik, ha ugyanazt a kártyát ismét kiválasztják.

Bár a billentyűzetvezérlők jól működnek, a legsimább játékélmény érdekében javaslom a kontroller használatát. A játéknak elég fülbemászó zenéje van az arénáknak, de hamar unalmassá válik, ha újra és újra megismételjük ugyanazt az arénát, vagy átváltunk egy másik arénára, amelyen ugyanaz a zene szól. A felhasznált művészeti stílus is igazán csodálatra méltó, a különböző színpaletták pedig némi frissességet adtak a játékvilágnak.

Összességében az Extremely Powerful Capybaras egy jó játék, amely megéri az időt és az árat. Néhány kirívó hiba azonban teljesen játszhatatlanná teszi – különösen többjátékos módban. A művészeti stílus és az általános érzés nagyszerű, de számos olyan probléma van, amelyek befolyásolják a játék élvezetes élményét.

Például a szintlépés, a képességek megválasztása stb. egyszerűen nem működik többjátékosban az esetek 70%-ában, ami nagyon frusztráló. A játék remekül fut és jól néz ki, de a játékmenet még a legőrültebb szakaszokban is lassúnak tűnik. Mindazonáltal nagyszerű címet kínál minden játékos számára egyedül vagy barátokkal (legfeljebb 4 játékossal) egy nagyon kihívásokkal teli világban, amely még a legjobb hardcore játékosokat is meglepheti még a legmagasabb nehézségi szinten is.

 

Overall
7.3/10
7.3/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Abtos Covert

Játék áttekintése Knights of Braveland