in

Játék áttekintése ExitMan Deluxe

A közlekedési táblák általában rendkívül egyszerű kialakítású figurákat, táblákat használnak, ennek ellenére úgy vannak felfestve, hogy a lehető legjobban tudják kifejezni a kívánt koncepciót. Néhány ilyen táblán, különösen a kijárati táblákon, amelyeket a kívánt hely kijárati oldalán helyeztek el, egy siető és a kijárat felé rohanó férfi képét látjuk. Gondolkozott már azon, hová siet ennyire? A kérdés megválaszolásához az Exitman Deluxe játékkal kell játszania. Ez egy egyszerű és izgalmas arcade játék, amely jelenleg csak Nintendo Switchre és új generációs Xbox konzolokra jelent meg. A játék a “Hole in the Wall” című tévéműsor ötletét használja a játék lényegében, és mindaddig szórakoztat, amíg a játékmenetre tudsz koncentrálni. Ez a cím méri a reakciósebességet, és több mint 100 különböző kihívást mutat be vonzó és rövid szakaszok sorozatában.

Az arcade stílusú játékokban általában nincs szó szerinti sztori forgatókönyv, és a fő izgalom a játékmenethez, sőt a vizuális effektusokhoz és hangsávokhoz kapcsolódik. Az ExitMan Deluxe sem kivétel e szabály alól, és egy nagyon egyszerű témát használ a játékmenetben. Leszakad az ég, és a karakteredet a fal repedései felé kell mozgatnod, amelyek kijáratként működnek, különben összetör, és elveszíted a színpadot, és elölről kell kezdened.

Az ExitMan Deluxe serkenti a versenyszellemet, és órákon át szórakoztatja Önt egy mókás és kellemes megjelenéssel és érzéssel, amely minden bizonnyal felkelti a figyelmet. Ez egy kicsi és rövid játék, amely támogatja a helyi többjátékos módot akár négy játékos számára az egyjátékos mellett. Játékmenete nagyon könnyen érthető, és többféle élvezési módot, valamint új használati tárgyakat kínál. Sajnos ebben a játékban nincs oktatóanyag vagy további magyarázat a mechanikáról, ezért elsőre kissé zavarosnak tűnik, és eltartott néhány percig, amíg megértette, mi történik és mit kell tenni.

Ebben a játékban minden a mozgásról és a lehető leggyorsabb reakcióról szól. A játék során csak annyit kell tennie, hogy ne zúzódjon össze, amikor eléri a kijárati ajtót vagy legalábbis a biztonságos zónát, mert a felső mennyezet néhány másodperc múlva beomlik, és ebben a pillanatban, ha alatta van, álljon meg, vesztesz. Összesen négy különböző mód van ebben a játékban: Endless Run, 100-to-1 Sole Survivor, Vs CPU Head-to-head és Challenge Mode. Az Endless Run módban csak annyiszor kell eljutnia a sárga kijárathoz, ahányszor csak lehetséges, véletlenszerűen generált szakaszokban, mielőtt összezúzna az ég.

A Vs CPU Head-to-head módban, ahogy a neve is sugallja, egy mesterséges intelligencia ellen versenyez, és meg kell néznie, melyikőtök éli túl, ha a legtöbbet összetörik. De véleményem szerint ennek a játéknak a legérdekesebb része a 100 az 1-hez mód, amelyet úgy játszanak, mint egy Battle Royale stílusú játékot, ahol nagyszámú ellenféllel versenyezhetsz, mindegyiket mesterséges intelligencia irányít, hogy láss Végül, ki lehet az utolsó ember? Ennek a módnak a fő vonzereje, hogy minden alkalommal, amikor egy játékos meghal, a játékosok száma csökken, míg végül csak egy ember marad. A kihívás mód körülbelül 150 nagyon izgalmas szakaszt is kínál, és olyan szakaszokat teljesíthetsz, amelyek egyre nehezebbé válnak.

A szakaszok teljesítése után kapott pontokkal és a sikeres kilépéssel érméket kapsz, amelyeket a főszereplő személyre szabására költhetsz. Az ExitMan Deluxe kezelőszervekkel kapcsolatos problémákkal küzd, amelyek időnként nagyon bosszantóak lehetnek. Néha igazságtalan is lehet annak meghatározása, hogy Ön pontosan összetört-e vagy sem. A grafika és a vizuális effektusok tekintetében ez a játék nagyon letisztult és rendezett megjelenésű, és bár a design egyszerű, jól felhívják magukra a figyelmet. A kijáratban elakadt kisemberek színvilága és animációi igazán imádnivalóak. A hangsáv is remekül működik.

Ha tisztességesen akarom értékelni az ExitMan Deluxe játékot, akkor azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem rossz cím, és az általa kínált érdekes tartalmakat és az alacsony árát tekintve mindenképpen érdemes kipróbálni, a játékmenet pedig rendkívül egyszerű. És ugyanakkor van benne egy csomó varázsa, hogy szerintem egy kis játék után megunod a túlzott egyszerűségét! Ez a játék próbára teszi a reakciósebességet, amely minden játékos egyik legfontosabb képességének számít. Azonban ez nem egy hibátlan játék, és megvannak a hibái. Összességében ez egy olyan játék, amelyet érdemes kipróbálni és élvezni, és akár egy addiktív játékmenet is lehet, amely órákig elfoglal.

Overall
7.6/10
7.6/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Afterthought

Játék áttekintése Backfirewall_