in

Játék áttekintése El Paso, Elsewhere

A legjobb leírás, amit az El Paso, Elsewhere-ről tudok adni, az az, hogy képzeljük el, hogy Max Payne-t egy indie stúdió készíti, és így kapja meg ezt a játékot. Ez egy történetvezérelt, harmadik személyű lövöldözős játék, amely a lélegzetelállító akciókat egy lebilincselő szerelmi történettel ötvözi a pusztulás szélén álló világban. Miközben olyan klasszikus játékokból merít ihletet, mint a Max Payne és a Control, saját identitását teremti meg egyedi történetével és sajátos játékmechanizmusával. Valójában egy Max Payne ihletésű, harmadik személyű nyomozós lövöldözős játékról van szó, amely előtt tisztelegni akar.

A szinkronszínészet és az operatőri munka is elsőrangú, történetmesélés szempontjából az egyik legjobb, amit hosszú idő óta láttam. Ez egy feltétlenül kötelező játék, és a történet jó 8 órányi játékidőt biztosít. Azt mondanám, talán ez a legmélyebb és legérdekesebb indie cím, amit idén játszottam. Ha olyan történetet keresel, amelyben szórakoztató harc és könnyű mechanika szerepel, ez a játék remek cím. Játszhat, szüneteltethet, játszhat többet, menthet, és később újra játszhat, vagy ha akarja, egyetlen nap alatt legyőzheti az egész játékot. A szinttervezés a jótól a nagyszerűig terjed. A hangtervezés és a zene első osztályú.

James Savage-ként játszol, aki jelenleg egy kis, háromszintes fogadóban lakik, amelyet éppen most hívott meg volt menyasszonya, Draculae. Részt vesz valamilyen szertartáson, amely véget vet a világnak, és sok túsz van. Minden, amit ez a rituálé tesz, a The Void a traumával együtt járó valóságot egy lidércnyomásos izgalmas utazássá változtatja a végéig, ahol mindennel szembesülnek, ami idáig hozta kapcsolatukat. Mindkét karakter hangja kivételes, bevonja a játékosokat a kaotikus és lenyűgöző történetbe, amely szétszakította őket.

James Savage egy olyan ember, akit a múltja a kábítószer-függőség, a visszaélések és a rossz döntések kínzott. Kivetítőkön és jeleneteken keresztül megtapasztalhatja emlékeit, és lassan megértheti kapcsolatát Drakulával, az exével. A bántalmazó kapcsolatukon kívül minden természetfeletti bohóckodás nagyon is valóságosnak tűnik az apró interakciókban, és a hangjáték exponenciálisan segít. Számomra egyértelmű, hogy a szerző tudja, milyen érzés ez a fajta kapcsolat. Nem fél attól sem, hogy kigúnyolja a két volt szerető egymással szembenéző melodrámáját. A két karakter körül a történet hibás, és nagyon élveztem őket.

A történetet ismerős, megrendítő képsorokon keresztül mesélheti el egy férfi, aki elmeséli tragikus megpróbáltatásait, de maga a rendezés más szinten van Max Payne-hez képest. A kis költségvetésű produkció ellenére mindig tisztában vagy azzal, min megy keresztül a főhős, pedig a terepjáró modellek nem igazán tudják kifejezni magukat, és minden felvétel érdekes.

Az El Paso, Elsewhere játékmenete igazán nagyszerű, Max Payne és DOOM kombinációja a legjobb módon. Ez kielégítő és szórakoztató. A játék képernyőképeit nézve feltűnhetett, hogy ez a játék egy szerelmes levél a fejlesztő Remedy régi címeihez, ami nagyon jól sikerült. Képzeld el, hogy Max Payne-t játszod, de gengszterek és drogosok helyett múmiákkal és vérfarkasokkal harcolsz. Ebben a címben továbbra is a Max Payne sorozat ismert bullet time mechanizmusát használják, és vannak fájdalomcsillapítók is, amelyek gyógyító tárgyakat töltenek be.

Ezenkívül az olyan fegyverek, mint a molotov, uzi, dupla pisztolyok, sörétes puskák továbbra is megtalálhatók ebben a játékban, és ezeket a dolgokat szeretnéd, megvan. Ebben a játékban a harc nem csak az egyik folyosóról a másikra halad, hanem folyamatosan az akadályok fedezéke mögé bújsz. Ehelyett többféle ellenség létezik, amelyekhez különböző fegyverek és taktikák szükségesek.

El Paso, Elsewhere vizuálisan lenyűgöző. Bár a játékmodellek nagyon kevés részlettel készültek, és a 2000-es évek játékaira emlékeztetik a közönséget, de a játék megvilágítása és színhasználata annyira vonzó, hogy a végtermék kellemes és példaértékű munka lett. Emellett a játéknak nagyon jó és hallható zenéje van. Amikor földönkívülieket ölsz, rap és néha metálzene szól, ami egyedi vonzerővel bír, és azt az érzést kelti, mintha pokoli környezetben lennél.

Az El Paso, Elsewhere egy erősen ihletett lövöldözős játék a Max Payne sorozatból, nagyszerű történettel, fülbemászó filmzenével és hihetetlen művészeti érzékkel. Néhány lenyűgöző szinkronjáték tette ezt emlékezetes élménnyé számomra. A harc egy kicsit elfáradhat, de minden más csak kárpótol érte. Határozottan megéri az idejét. Ezt a játékot azoknak ajánlom, akik élvezik ezt a noir-szerű hangulatot a játékmenetben és a történetmesélésben, valamint azoknak, akik kihívásra vágynak a modderválasztójuk vagy a sprintereik terén.

 

Overall
8.3/10
8.3/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 9/10
  9/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Cafe Master Story

Játék áttekintése The Crown of Wu