in

Játék áttekintése A Void Hope

A híres fejlesztő, Elden Pixels által kifejlesztett A Void Hope valóban szomorú élmény volt. A cég már elkészítette az Alwa játéksorozatot, amelyek nagyon jók és nagyszerűek, egyformán lekötik az agyamat és a reflexemet, olyan játékokat, amelyek nagyszerű bemutatót és tartalommal bírnak, és nagyon elégedettek voltak a befejezésükkel. Az A Void Hope azonban a pixeles esztétikát ásókkal biztosítja. Csodálatos pixelművészet, nagyszerű filmzene, az első előzetestől kezdve, csak tele volt karakterrel, bár a tényleges játékmenet kissé homályos maradt. De mindegy, a fejlesztők Alwa. bízom bennük.

Azt hiszem, ez nem a tipikus platformer játék. Ha kihívásokkal teli és/vagy kielégítő platformra számítva jött ide, csalódni fog. A platform kezelhető, de nem fejlődik sokat a játék során. Szóval… ez azt jelenti, hogy a játék közepes, nem? Hát nem egészen. A Void Hope valami más, és nem szabad úgy kezelni, mint egy átlagos videojátékot.

Sajnos az a probléma, hogy az A Void Hope-nak nincs igazán játékmenete. Nincsenek rejtvények, csak nyomja meg, vagy kattintson a kapcsolóra a fáklyapisztollyal a megtalált kulcs használatához. Kevés igény van a reflexekre (egy figyelemreméltó és szörnyű kivétellel), mivel az ellenségek vagy nem fontosak (humanoidok, vadállatok), kivéve, ha közvetlenül feletted ívnak, amikor belépsz egy területre, vagy nagyon bosszantóak (ha a terület több mint két láb négyzetméteres madár). ). Az egyetlen igazi kihívás, az egyetlen dolog, ami megakadályozza, hogy a játék annyit nyújtson, mint egy vizuális regény minimális interakcióval, az az, hogy az interaktivitás nagy része nagyon rosszul van megrajzolva.

Körülbelül tíz percre elakadtam az egyik területen, mert nem igazán tudtam megmondani, melyik platformon kell lennem, a másikon pedig azért, mert a “fény” nem egy elem, csak egy háttér dekoráció, így ritkán kaptam túl rajta kétszer anélkül, hogy látná. Ezen nem javítanak az igazán értelmetlen részterületek, vagy nem lakott, mert a fejlesztők kifutottak az időből, vagy csak azért vannak, hogy félrevezessenek, vagy a térkép hiánya, amikor a játék arra is felkér, hogy látogassa meg új területeket. kulcsok.

Ne tévesszen meg a látszat, kivéve az elsőt, a Flare Gun-t, amely távolról aktiválja a kapcsolókat és ideiglenesen megsemmisíti az ellenséget. De talán ez a legjobb, mert a játék egyetlen kihívása egyfajta „kígyós” minijáték, amely gonosz reflexeket igényel, és egyszerre gyors és késleltetett válasz. A billentyűzeten rendszeresen törli a bemeneteket, a vezérlőn pedig sok sikert a D-pad elsajátításához anélkül, hogy le akarná tépni a hüvelykujját.

Véleményem szerint ennek a játéknak a legnagyobb vonzereje a története és a hangulata. Azon emberek közé tartozom, akik másodlagosnak tekintik a történeteket, és nagy értéket tulajdonítanak a játékmenetnek (hacsak nem vizuális regényről van szó, ahol a történet elsősorban a játékmenet). A jó történet azonban mindig jó dolog, mivel néhány játékosnak szüksége lehet némi motivációra, hogy tovább játsszon amellett, hogy “ez a játék jó”, és az A Void Hope ezt biztosan biztosítja. Most nem fogom elrontani a történetet, ezért homályosan fogok beszélni róla.

A játék története egyfajta rejtélyes elemmel kezdődik, a játékon belüli helyzet megismerésével, majd az emlékek gyűjtésével, ami arra készteti az embert, hogy mi fog történni, amikor felfedezi a következő elemeket. Minden bizonnyal lebilincselő, még megismételt átjátszáskor is, és epizódos sorozatnak is felfogható, minden epizód egy kicsit többet árul el. Sajnos a sztori nagyjából félúton kezd elveszíteni fényét, ahol utána már nem sok van a történetmesélésben, és nyilvánvalóvá válik a cél. Azonban elég motivált voltam ahhoz, hogy végignézzem a végéig, és a befejezés határozottan kifizetődik.

A történet csak egy része az A Void Hope-nak. Ahogy korábban mondtam, van tér és zene is. A zene ebben a játékban fantasztikus, és ez az egyik olyan dolog, ami tovább tartott, mert többet akartam hallani. Valójában szerintem az általános esztétika egyszerűen fantasztikus. A hangtervezés kiváló, és hozzájárul a hangulatos környezet kialakításához. A művészet is nagyon jó, a karakterek jól animáltak, a környezetek részletgazdagok, és lenyűgöző a világítási rendszer, ahol vannak fényforrások, és rajtuk kívül minden sötétebb színt vesz fel.

Összességében az A Void Hope egy egyedülálló játék. Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, a történet, a beállítás és az általános esztétika remek, a végéig leköti az érdeklődést, és annak ellenére, hogy megemlítettem, hogy a mechanika egyszerű, a hangsúly az általános élményen van végül megpróbálták elérni. Ahogy az elején mondtam, nem szabad úgy kezelni, mint egy normál videojátékot, sőt, az A Void Hope a játékmenete alapján nem biztos, hogy egy nagyszerű játék, és valószínűleg nem is kerül be a top 10-be, de egy játék. Nagy. Tapasztalat, és tapasztalatként nagyon ajánlom.

Overall
7.4/10
7.4/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 6.5/10
  6.5/10

Játék áttekintése Carry Onward

Játék áttekintése Jack Holmes: Master of Puppets