in ,

A PlayStation 5 értékesítése elérte a 21,7 millió darabot világszerte

A PlayStation 5 értékesítése elérte a 21,7 millió darabot világszerte, és további 2,4 millió konzolt adtak el a június 31-ével záruló negyedévben.

Jelenleg a piacon lévő hardverek nagy része készlethiánnyal küzd, ami a szokásosnál alacsonyabb eladásokhoz vezetett. A PlayStation 5f konzol nem immunis ez ellen, bár minden feltételt figyelembe véve a Sony továbbra is jó statisztikákat közöl 9. generációs konzolja teljesítményéről.

Legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentésében a Sony bejelentette, hogy 2022. június 31-én (1401. július 9-én) 21,7 millió PlayStation 5 egységet szállított ki világszerte. A vállalat további 2,4 millió darabot adott el a folyó pénzügyi év első negyedévében, ami növekedést jelent a 2021-22-es pénzügyi év első negyedévének 2,3 milliós eladásához képest. Június elején a PS5 konzol eladásai meghaladták a 20 millió darabot.

A Sony megerősítette, hogy a legutóbbi negyedévben több mint 47,1 millió példányt adott el PlayStation 5 és PlayStation 4 játékokból, ami 16,5 millió darabos csökkenést jelent a tavalyi évhez képest. Az eladások 79%-a digitális értékesítéshez kapcsolódott, ami 71%-os növekedést mutat a tavalyi évhez képest.

A Sherlock Holmes: The Awakened remake-jének fejlesztésének jóváhagyás

A Maquette idén télen jelenik meg Xboxra és Nintendo Switchre