in

Játék áttekintése Xuan-Yuan Sword: Mists Beyond the Mountains

Néhány év telt el azóta, hogy a kínai fejlesztők aktív szerepet töltenek be a szerepjátékok készítése terén, és természetesen csak korlátozott számban sikerül felkelteni a játékosok figyelmét és sikereket elérni. Az egyik viszonylag híres kínai szerepjáték franchise, amelynek eddig több verziója is megjelent, a “Xuan-Yuan Sword”, amely kezdetben csak Kínában volt elérhető, de mára a független fejlesztők körében létező versenypiac megjelenésével. változatai is az érdeklődők rendelkezésére állnak.

A franchise harmadik címe, a Xuan-Yuan Sword: Mists Beyond the Mountains eredetileg 1999-ben jelent meg, és mostanra a Nintendo Switch konzolra került. Amikor először megláttam ezt a játékot a Nintendo Store-ban, a róla írt leírás alapján azt reméltem, hogy egy jó szerepjátékkal van dolgom, és nagyon nagy elvárásaim voltak vele szemben. Sajnos, amikor megtapasztaltam ezt a játékot, rájöttem, hogy túl magasak az elvárásaim, és emiatt nagyon csalódott voltam.

Ez a játék a “Xuan-Yuan Sword” franchise harmadik verziójának számít, amely minden tekintetben felülmúlja korábbi címeit, de számos problémája miatt nem tudta maradéktalanul kihasználni új elemeit. Valójában ez egy klasszikus franchise, amely gyakorlatilag a technikai katasztrófába keveredett Final Fantasy sorozat kínai megfelelője. Egyedülálló tusfestési stílusa és mitológiai elemei mélyen magával ragadtak, és tisztán látom, hogy ez a cím azoknak szól, akik szilárd, átgondolt hagyományos RPG-élményre vágynak.

A játék története a Kelet és Nyugat közötti összecsapás során játszódik, amely kiterjedt Eurázsiára, az arab világra, Franciaországra és Kínára is kiterjed. Követheti Septem frank lovag történetét spirituális és vallási küldetése során, amint Sátánnal, az alvilág uralkodójával harcol. A lázadás közepette az egyház védelmezői azt tervezik, hogy keresztre feszítéssel vagy élve elégetéssel kivégeznek minden eretneket vagy ateistát.

A túl nagy tekintéllyel rendelkező urak és nemesek nem merik provokálni őket, mert tetszés szerint követhetnek el bűncselekményeket. Most rajtunk múlik, hogy megvívjuk a zsarnokságot, megakadályozzuk a háborút, és megőrizzük III. Pepin király, a Palota ura és a frankok királyának tiszteletét. Így hát olyan régiókba utazunk, mint a langobardok délen, a szászok északon, sőt a muzulmán országok nyugaton, hogy megismerjük a Keleti Birodalom nagy titkát, akik rendelkeznek azzal a tudással, hogy minden háborút megnyerjenek. A játékban szerepel a keleti szárazföldi Kína hozzáadása is, amely korábban csak mobileszközökről volt elérhető.

Ami a játékmenetet illeti, a Xuan-Yuan Sword: Mists Beyond the Mountainsben minden nagyon egyszerű. Amikor a nyílt világban futunk, a csaták véletlenszerűen jelennek meg másodperceken belül. Amikor harcban vagyunk, választhatunk, hogy megtámadjuk a célellenfelet, egy speciális képességet használunk „lelki erőért” cserébe, vagy tárgyakat választunk.

A képességek különböző természetűek, némelyikük lehetővé teszi számunkra, hogy varázslatokat vessünk el, hogy mágikus sebzést okozzunk célpontunknak, és vannak, amelyek növelik a statisztikánkat. A végső léc megtelik, amikor eltalálnak vagy megsérülünk, így minden karakterre egyedi támadást használhatunk. Ahogy játszol, automatikusan több társ jelenik meg, és rengeteg a változatosság. Például Nicole egy mágikus képességekkel rendelkező alvilági íjász, míg Li Jing egy lándzsás, aki rengeteg fizikai sebzést okoz.

Ha nem lenne a sok technikai probléma és a hiányzó beállítások, a Xuan-Yuan Sword egy nagyon szép és egyedi játék lenne. Valahogy figyelmen kívül hagyhatom a sok helyesírási és fordítási hibát (ez elég nyilvánvaló, hogy gépi fordítás), valamint a grafikus beállítások megváltoztatásának hiányát, de amikor a játék elkezd összeomlani, a Problémák száma sok volt. Féltem, hogy a játék minden csata után összeomlik, és nem volt ritka, hogy perceket vesztettem a játékidőből, amit utol kellett érnem. Örömmel látom, hogy az automatikus mentés gyakrabban történik, így a haladás vesztesége általában minimális, de még mindig bosszantó. Ez megnehezíti, hogy magára a játékra összpontosítson, mivel mindig attól tart, hogy hamarosan vége lesz. Ezenkívül az időközök és idők mindig inkonzisztensek, ami vegyes üzeneteket eredményez.

Ami az újrajátszhatóságot illeti, nincs miért újrajátszani a játékot, miután befejezte. Körülbelül 20 órába telt, míg befejeztem ezt a játékot, és csak akkor térhetsz vissza hozzá, ha szeretnéd újra átélni a történetet, vagy meg akarod küzdeni az összes vívmányt a jövőben. A játék hangsávja és grafikai stílusa egyaránt fantasztikus. Az OST-ok hallgatása közben gyakran elfelejtettem, hogy játszom. A környezetek remekül megragadják a játék különböző civilizációinak hangulatát, és kiválóan vannak visszaadva, a hangsáv minden helyhez passzol, és néha a Chrono Cross jut eszembe. A játékmenet és a jelenetek közötti átmenet is rendkívül sima.

Eleinte nagyon vártam a Xuan-Yuan Sword: Mists Beyond the Mountains-t, egy történelmi és politikai kalandcímet, amiben rengeteg lehetőség rejlik a körökre osztott harcok, a gyönyörű háttérképek és a párbeszédes karakterek keverékének köszönhetően. Nagyon szerettem volna elindítani egy ilyen gazdag történelemmel rendelkező játékot. De egy szörnyű technikai probléma rejtőzik az animált narratíva alatt.

A Xuan-Yuan III-t könnyű ajánlani, miután megoldották a problémákat, különösen azoknak, akiket csak a fő cselekmény érdekel. Sajnos az olyan szükségtelen problémák, mint az egyenetlen betűtípusok, olvashatatlan párbeszédek, elírások, sőt a hang hiánya és a rossz hangkeverék, meglehetősen gyenge élményt adnak ennek a játéknak, így nehéz ajánlani. Valójában a játék számos problémája akadályozza meg abban, hogy kiaknázza teljes potenciálját.

 

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 6/10
  6/10

Játék áttekintése SHARK! SHARK!

Játék áttekintése Life of Delta