in

Játék áttekintése SHARK! SHARK!

A régi konzolok második generációja sokkal termelékenyebb volt, mint az első generációjuk, és sokkal jobb teljesítményt nyújtottak. Az Intellivision Amico a 80-as években megjelent konzolok e generációja közé tartozott, és ez volt az első Mattel vállalati konzol, amely több rajongót vonzott, mint korábbi modelljei. Ennek a konzolnak az egyik emlékezetes játéka, a SHARK! SHARK! 1982-ben jelent meg, és állítólag a világ első női programozója készítette.

Most a játék remasterelt verziója jelent meg modern konzolokra, és modernebb grafikával és kiterjedt változtatásokkal érkezik, bár nem olyan, mint amire számítottam, és problémái miatt nem tud sok közönséget vonzani. A játék lehetővé teszi, hogy nyomon kövesd az evolúciós folyamatot úgy, hogy egy kis halként kezded, amely idővel nő. Ez a remake frissített grafikát és hangot tartalmazhat, de magához a játékmenethez nem tesz sokat hozzá, ami igazán kiábrándító.

Ha játszottál már a Pac-Man sorozat egyik verziójával, akkor a SHARK! CÁPA! Ez is elég ismerős lesz, mivel ez a cím egy frenetikus Pac-Man-szerű hangulatot áraszt, ahol folyamatosan menekülsz a téged felfalni kívánó lények támadása elől. A játék menete olyan volt, hogy egy labirintusszerű környezetben kell kiszabadulnod az ellenséged karmaiból, és meg kell enned a képernyőn lévő összes pontot, hogy a játékod a következő szakaszba kerüljön. A SHARK eredeti ötlete! CÁPA! Ez is ebből származik, és persze 1982-ben szinte az összes videojáték előfeltétele ilyen egyszerű volt. Valójában a nyolcvanas évek arcade játékai egyszerű szabályok szerint működtek, és a legtöbb kérdésedre már a játék elején választ kaptál.

Itt nincs semmi cselekmény, kivéve azt, hogy te egy kis hal vagy, aki egy nagy óceánban él, és az egyetlen módja a túlélésnek, ha kisebb lényeket eszel, és elkerülöd a nagyobb lények veszélyeit. Minél nagyobb lesz, annál nagyobb halat ehet. De van egy cápa. Itt a cápa könyörtelen gyilkos, mint a való világban, nem áll meg teljesen, és nem hagy békén, amíg meg nem eszik.

Közvetlenül nem harcolhatsz ellene, és az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megharapod a cápa farkát, ami fokozatosan elpusztítja azt. Természetesen ennek sok kockázata van, és Kusida sokszor lenyelheti. Szeretném, ha a fejlesztők legalább egy Dash funkciót adnának hozzá, amely segít gyorsabban mozogni a környezetben.

Nem ez a cápa az egyetlen fő veszély, de vannak más dolgok is, mint például a gömbhal, a medúza és az elektromos angolna, amelyek kisebb fenyegetést jelentenek, és mindegyik a maga módján korlátozza az embert. Összesen két egyjátékos és többjátékos mód van ebben a játékban, néhány egyjátékos mód többjátékosként is játszható. A játék egyjátékos kalandmódja akár négy játékossal is játszható, és eldöntheti, hogy a játékosok megehetik-e egymás halát vagy sem.

SHARK! SHARK! Ez nem egy hosszú játék, és összesen tizenkét szintje van, az első négy szint teljesítése után nincs mit tenni, és ismétlődővé válik. A sikervadászok szerencséjére jó híreim vannak, és a legtöbbjük könnyen beszerezhető, kivéve az online meccsekkel kapcsolatosakat.

Ha van néhány barát rövid ideig, boldoggá teheti a táplálékot. Különben bajban leszel. Nincs is jobb, mint megenni a barátaidat, amikor pontokat gyűjtenek. Ennek a játéknak a grafikája nagyon egyszerű kialakítású, ugyanakkor nagyon kielégítő, rajzfilmszerű hatásokat kínál. A háttérben egy kellemes hangsáv is megszólal, fokozva a képernyőn megjelenő eseményeket.

Az eredeti rajongójaként alig várom, hogy játsszon SHARK-ot! CÁPA! Az voltam, de sajnos nem ragadta meg eléggé a figyelmemet, és nem sok vonzerőt kínál, hogy megpróbáljam megismételni az eredeti sikereit. Kevesebb, mint 30 perc alatt tudtam befejezni a fő játékot és a Voyage módot (amely magában foglalja az önéletrajzot is). Még én is kétszer próbáltam online játszani a megjelenés napján, de nem találtam senkit, akivel játszhattam volna.

Ezenkívül az eredeti klasszikus Intellivision játék nem szerepel ebben a verzióban, ami nagyon rossz. Más problémák is vannak, amelyek nagymértékben rontják az izgalmat. Pozitívum, hogy analóg bottal jól vezérelhető, és nagyon élveztem, annyi, hogy ha olcsóbb lenne, ajánlhatnám az eredeti játék rajongóinak, de a jelenlegi állás szerint nem ajánlom mindenkinek. Nehéz, játékosok, és rátok bízom annak eldöntését, hogy ez a cím megéri-e az idejét.

 

Overall
6.8/10
6.8/10
 • Grafika - 7/10
  7/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 6/10
  6/10

Játék áttekintése Escape from Terror City

Játék áttekintése Xuan-Yuan Sword: Mists Beyond the Mountains