in

Játék áttekintése Life of Delta

A “Life of Delta” egy point-and-click kirakós játék, amelyet az Airo Games fejlesztett ki és a Daedalic Entertainment adott ki. Ez a játék posztapokaliptikus témát használ, és a humanoid gyíkok és intelligens robotok világát meséli el. A játék főszereplője egy intelligens szolgáltatás-orientált robot. Barátját, Joe-t elrabolja egy humanoid gyík, így most a főhős egy lenyűgöző kalandba kezd, hogy megmentse őt.

Véleményem szerint a játék története egy kicsit sablonos, de a gazdag minijátékok és a puzzle-dizájn továbbra is nagyon érdekes, és lenyűgöző művészeti stílusa is van, ami határozottan az egyik csúcspontja. A kaland során 25, kézzel festett pályát fedezhetsz fel a posztapokaliptikus Japánban, és rejtvények és minijátékok tucatjait oldhatod meg, amelyek különböző módokat kínálnak arra, hogy megtaláld a megfelelő módot az egyes kihívások teljesítésére.

A gyönyörű, kézzel rajzolt háttér előtt a játék enyhén sekély történetet mesél el, némi kínos kezelőszervekkel. Ha figyelmen kívül hagyod ezeket a részleteket, a Life of Delta egy sor viszonylag egyszerű minijátékkal fog elvarázsolni, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogod érezni magad rajta. Ez egy point-and-click kaland, amely tiszta művészettel, nyugodt hangvétellel és a hangulathoz illő hangokkal nyújt kényelmet. A szabályok ismerősek, de az új minijáték-stílusú feladványok önmagukban is szórakoztatóak. A történetnek kevés a tartalma, és nem is különösebben érdekes, de a karakterek aranyosak, így nem csalódtam, hogy követtem. Komoly problémák miatt azonban nem ajánljuk.

Mint mondtam, ennek a játéknak a története egy posztapokaliptikus világban játszódik, és Ön egy Delta nevű kiszolgáló robot szerepét tölti be, akinek, hogy visszafizesse barátja, Joe szerelmét, át kell mennie a sivatagon és a város a katonai bázisra, hogy megmentse. Így sok fejtörővel is szembe kell nézned, miközben más robotokat segítesz, néha humanoid gyíkokkal kell megküzdened, akiket a többi túlélő között tartanak számon.

A játék háttere poszt-apokaliptikus Japán, és néhány japán szöveg jelenik meg a jelenet elején. A párbeszéd szövegként jelenik meg, a párbeszéd mindkét oldala bal és jobb téglalapokban jelenik meg, a főszereplő feje fölött pedig buborékok jelennek meg, amelyek a gondolatait képviselik.

Life of Delta játékmenete egy viszonylag hagyományos point and click rejtvénymegoldó mechanizmust használ. Felvehet elemeket a jelenetben, vagy interakcióba léphet tárgyakkal, és ezeket akár el is mentheti vagy kombinálhatja későbbi használatra. Meg kell jegyezni, hogy a játék nem kínál egyértelmű vizuális útmutatást az elemekhez, bár van merítés, az interakciós beállítások kissé ügyetlenek. Kattintáskor a párbeszéd és a karaktermozgás után várni kell egy-két pillanatot. Csak egy másodpercbe telik, hogy visszajelzést kapj, ami egy kicsit elrontja az élményt, ráadásul a rejtvénymegoldó módszer statikus és lineáris, így ezt a játékot nem érdemes túl sokat újrajátszani. A point and click játékmeneten kívül nincs más teendő.

Elmondható, hogy a leglenyűgözőbb dolog ennek a címnek a különféle rejtvényes minijátékaiban az, hogy a négyzet elforgatása a rövidzárlat segítségével az áramkör tönkretételéhez, a mágnes vonzásának szabályozása a hídon való átkeléshez stb. szintén a történethez kapcsolódik, de Ez a folyamat először beszélgetést igényel, majd elindítja a megfelelő rejtvényműveletet. Nincsenek felszólítások, és az interakció kissé kínos. De ez nem nehéz azoknak a barátoknak, akik gyakran játszanak kirakós játékokat.

A játék grafikai stílusa is nagyon figyelemfelkeltő. A hatalmas kopár sivatag és a sci-fi kiberváros ütközése és fúziója lenyűgöző. A kalandot egy nyugtató hangsáv kíséri, amely folyamatosan játszik a háttérben. Mivel a játékban nincs párbeszéd, ezért nincs hangjáték sem.

Mindent összevetve, a Life of Delta egy kellemes és pihentető kalandjátékot kínál, amely nem terheli túl az agyat, de megerőlteti az idegeit. A látvány valóban csodálatra méltó, de itt véget érnek a játék csúcspontjai, és bár van sztori, valójában csak ürügy a feladványok összeragasztására, és végül nem valósul meg. Míg a legtöbb rejtvény szórakoztató, változatos, és jó kihívást kínál, sok közülük nagyon egyszerű, de nem intuitív, mert nem világos, hogy az elemek mely részeivel lehet és nem.

Ezenkívül a beszédbuborékok nagyon sokáig tartanak, ezért meg kell várni, hogy elfogyjanak, hogy valóban visszatérhessen ahhoz, amit csinál. A készletben lévő cikkek használata is nehéznek tűnik, mivel semmi sem utal arra, hogy helyesen helyezte el a tételt, még annak az objektumnak a neve sem, amellyel kapcsolatba kíván lépni. Azonban nagyon élveztem a Life of Deltával töltött időt, és kevesebb, mint négy óra alatt befejeztem a játékot, és végül inkább egy másik játék demójának vagy előzményének éreztem, különösen a végét.

 

 

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Xuan-Yuan Sword: Mists Beyond the Mountains

Játék áttekintése HARDCORE MECHA