in

Játék áttekintése Wild Dogs

Nagyon jó, hogy a videojátékok mai világában még mindig megtapasztalhatunk néhány klasszikus, pixeles grafikával rendelkező címet. Az ilyen játékok gyakran a régi NES vagy Gameboy konzolokhoz tartoznak, amelyek a rajtuk végrehajtott változtatásoknak köszönhetően már az új generációs konzolon is játszhatóak, és általában visszarepítenek minket abba az időbe, amikor a 2D pixel grafikus játékok a szórakozás egyszerű formája volt. . , de rendkívüli élményt nyújtottak nekünk.

A Wild Dogs egyike azoknak a címeknek, amelyek újraélesztik a régi játékok nosztalgiáját, mint például a Contra vagy a Mega Man. Ez egy “Run and Gun” stílusú játék, amelyet Contra ihletett, két karakterrel, változatos mechanikával és több boss csatával. Ez egy csodálatos 2D oldalsó görgetős játék azok számára, akik egy igazi klasszikus játékot szeretnének megtapasztalni. Így akár válthat is a sok színpaletta között, és a játék összképet a régi Retro játékokhoz hasonlíthatja.

A Wild Dogsban Frankként játszol, egy ex-tengerészként, aki vagy sisakot visel, vagy elvesztette arcvonásainak nagy részét. Most nyugdíjas, és egy ideje megkönnyebbült. De nem tart sokáig ez a béke, és őt és kutyáját, Teddyt egy küldetésre hívják, amelynek középpontjában az idegen invázió elleni küzdelem áll. A katonaság minden tőlük telhetőt megtett, és most Frankon a sor, hogy megállítsa az idegen fenyegetést. Hűséges kutyájával együtt ellenségek, minifőnökök és főnökök hordái között tör utat magának. A játék története könnyen érthető. Egyszerűen fogalmazva, a főszereplő és a kutya együtt dolgozik a világ megmentésén.

Ez a játék egy beat em up lövöldözős játék retro grafikával és klasszikus háttérzenével, amely a Contra hangulatára emlékeztet. A játék legelejétől érezhető a Contra játék hatása ezen a címen, a többirányú lövöldözéstől a Frank feje fölött kissé lebegő power upokig, aki ismeri a Konami klasszikus játékát, az ismeri ezt a játékot. Teljesen kényelmes érzés .

Minden szinten 3 életed van, és háromszor újraindíthatod a megjegyzés mód szakaszát, ha veszítesz, ha pedig elfogy, elölről kell kezdened a játékot. Ahogy haladsz az egyes szinteken, a felvett fegyverek a célba juttató rakétáktól a távolsági támadásokig és így tovább. Minden szinten van egy boss-csata, ezek a pillanatok eleinte nagy kihívást jelenthetnek, de sok gyakorlással könnyedén teljesítheted őket.

Bár a Wild Dogs játékmenete követi a tipikus futás és fegyver platformer felépítését, időnként fix képernyős lövöldözős (ahol járművet irányítasz) vagy precíziós platformjátékos (ahol kutyát játszol, te a hőst alakítod) változásaiba. A játék gyorsan lefekteti a játékmenet alapjait, és ha egyszer rászoktál, nagyon szórakoztató a játék (főleg, ha a házi készítésű rakétavető zárral játszol, és távolról vagy Teddy segítségével megölöd az összes ellenséget).

Itt a pontszámok rangsorolását adjuk hozzá újrajátszható ösztönzőként, amely lehetővé teszi, hogy összemérjük magunkat más játékosokkal világszerte, a pontszámok felülmúlása és a játék szórakozása is ösztönzi az újrajátszhatóságot. Ezenkívül a játék nehézségi szintje magasabb, mint a többi „run-and-gun” játéknál, így valószínűleg minden pályát meg kell ismételnie néhányszor a gyakorláshoz és a dolgok kiderítéséhez.

A játék egyetlen hátránya, hogy nincs több beállítás. A játék néhány órát vesz igénybe (a játék minden küldetés után ment, és három újratöltés van, amikor elindítjuk a játékot), és határozottan szórakoztató élmény, de könnyűnek tűnik. Valójában nem rossz, de a különböző nehézségi szintek hozzáadása éppen megfelelő volt ahhoz, hogy mindenki számára megfelelő legyen. Illetve egy másik probléma a játékkal kapcsolatban, amit ki tudok emelni, hogy minden szinten van időkorlát, amit őszintén szólva nem tudom, hogy a fejlesztők miért tettek bele ilyesmit a játékba. Utálom az időkorlátokat minden játékban, szeretném élvezni a játékot kapkodás nélkül. Természetesen ez az időkorlát némileg értelmetlennek tűnik, hiánya pedig nem okoz gondot.

A játék egyik érdekessége, hogy képes színpalettát váltani. Ez egy nagyszerű funkció azok számára, akik szeretnének megtapasztalni egy klasszikus retro játékot, és szeretnék újraélni a Nintendo Gameboy konzol és a régi játékok, például a Contra emlékeit. Szerencsére a játék vezérlői igazán nagyszerűek és gördülékenyek, és nincs velük kapcsolatos probléma. A játék Chiptune stílusú kiváló és kiemelkedő hangsávja is jól kíséri a játékmenetet.

Mindent összevetve, a Wild Dogs egy szerelmes levél és egy méltó tisztelgés a Contra sorozat előtt, egy nagyszerű oldalnézetű 2D cím, tökéletesen kiegyensúlyozott nehézségi fokozattal, őrülten sok főnökkel és okos szintű dizájnnal. Ha szereted a kihívásokat, vagy kedves emlékeid vannak az olyan klasszikusokról, mint a Contra, akkor biztosan élvezni fogod a Wild Dogs-t.

Overall
7.9/10
7.9/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Rayland 2

Játék áttekintése Saltsea Chronicles