in

Játék áttekintése Train Valley 2: Community Edition

A Train Valley 2 egy stratégiai/menedzsment-szimulátor, ahol saját sín- és vonathálózatot építhetsz ki, és megpróbálhatod a lehető leggyorsabban teljesíteni a szállítási célokat! Ez a játék az első verzió folytatása, és 2019 elején jelent meg PC-re, és a Steam nagyon erős játékosközösségének köszönhetően ezek az emberek nagyszámú pályát hoztak létre és osztottak meg más játékosokkal. Ezen kívül három további tartalom is megjelent hozzá: Utasáramlás, Mítoszok és sínek, illetve Szerkesztői értesítő. Most, négy év után megjelent a játék Train Valley 2: Community Edition verziója új generációs konzolokra, amely tartalmazza mindhárom DLC-t és a játékosok közössége által létrehozott összes pályát.

Nagyon lenyűgözött ez a játék, és nagyon meglepett az általa kínált szimulációs szint. Bár a Nintendo Switch verzió hibátlan, és nincsenek komolyabb hibái, szeretném, ha a kezelőszervek pontosabbak lennének, és az érintési lehetőség elérhető lenne a Nintendo Switch konzolon. Ennek ellenére a Train Valley 2 fantasztikus, izgalmas és sokkal mélyebb, mint elődje.

Az első dolog, ami felkelti a figyelmét a Train Valley 2-vel kapcsolatban, az az, hogy olyan közlekedési szimulátor, mint a Transport Tycoon Deluxe, OpenTTD, Simutrans, Factorio stb. De hangsúlyoznom kell, hogy ez a gondolkodás nem helyes. Inkább ez egy olyan játék, ahol főként vonatdiszpécsere vagy, és teljes koncentrációt kell fenntartanod annak érdekében, hogy a vonatok oda menjenek, amerre menniük kell, hogy a megadott időn belül elérd a célokat.

A játék egy nagyon érdekes játékmenettel rendelkezik, amely elsősorban abból áll, hogy mindent a lehető leggyorsabban oda kell juttatni, amennyire csak kell, anélkül, hogy bármi másba ütközne. Minden pályát egy bizonyos pénzösszeggel és egy vonattal kezdesz. Okosan kell felhasználnia tőkéjét az első vágányok megépítéséhez, és manuálisan kell vonatokat küldenie az árutermelés megkezdéséhez. Először a kiindulási helyen termelt munkásokat a termelési létesítményekbe kell szállítani, hogy újraélesszék őket, és pénzt keressenek, hogy bővíthesse a vasúti hálózatát, hogy új termelési létesítményekhez csatlakozhasson, és anyagokat szállíthasson hozzájuk a szükséges cikkek elkészítéséhez. a szint teljesítéséhez. Minden munkásokkal vagy anyagokkal ellátott vonat, amely eléri a célállomást, készpénzt keres, amelyet új sínekre, vonatokra vagy vonatkorszerűsítésre lehet felhasználni.

A Train Valley 2 elsősorban azzal javítja az eredetit, hogy pontosan tudja, hány járműre van szükség az egyik pontról a másikra való utazáshoz, és Ön szabályozhatja, hogy az egyes állomásokról mikor induljanak vonatok. Ez lehetővé teszi az előre tervezést és a pontosabb mikromenedzsmentet. Igazságosabbnak is tűnik – a vonatnak nem kell hirtelen egy nagyon kényelmetlen helyre mennie rövid időn belül. Szinte az összes szükséges információt megkapta, és a sikerért vagy a kudarcért teljes felelősséget Ön visel. Amennyire én tudom, egyáltalán nem találhatók véletlenszerű elemek. Egy másik változás, amit javulásnak tartok, az az, hogy a csillagokat többé nem külön-külön keresik és nem követik nyomon – minden rögzített szinten megkapja a csillagok teljes számát.

A Train Valley 2: Community Edition minden szintje egy rejtvény: több városnak árura van szüksége a szint teljesítéséhez. Ezek a városok olyan munkásokat termelnek, akikre a legtöbb kézműves állomáson szükség van. Például, ha a városnak üvegre van szüksége, először küldjön munkásokat egy homokbányászati ​​állomásra. Ott a munkások idővel homokká válnak. A homokot ezután az üveggyárba szállítják új munkaerővel együtt. Végül az üveget a városba szállítják. Az arány mindig 1:1. Tehát a szint megkezdése előtt kiszámolhatja, hány dolgozónak kell hova mennie.

A szint teljesítése mellett vannak olyan célok is, hogy csillagokat szerezzenek. A sztárok csak a skineket és a mozdonyeredményeket nyitják meg, és három csillagot kapnak, ha három időkereten belül meghaladnak egy szintet, kétszer egy csillagot pedig változó célokért, például nem állítják meg a vonatot, vagy nem érkeznek meg rossz állomásra. Az idő soha nem számít, amíg nem rontja el a kész terméket. Más célok azonban problémát okozhatnak. Amikor egy pályát öt csillaggal fejez be, a játékidőt, a fennmaradó pénzt és a valós idejű időt a többi játékoshoz viszonyítjuk százalékban. Az olyan új funkciókkal, mint a hidak és alagutak, a játék kihívást jelent, hogy új utakon gondolkodj, és néha kockázatosabb döntések meghozatalára kényszerít, hogy a végén megkapd az 5 csillagos jutalmat.

Ahogy ennek a játéknak a címe is sugallja, a Community Edition amellett, hogy minden DLC-vel rendelkezik, a játékosok közössége által létrehozott összes pályát is tartalmazza, sőt, az alapjáték 50 pályája mellett egy nagy közösségi kiadási szinten ebben a verzióban. Ott ez igazán nagyszerű. Ez a játék vonzó grafikai stílussal rendelkezik, amely minden szintnek saját varázsát ad. Én személy szerint nagyon szeretem ezt a fajta grafikai stílust, és biztos vagyok benne, hogy minden játékos számára tökéletes.

A művészet és az általános szintű kialakítás egyaránt jelentős előrelépés a Train Valley 1-hez képest, de elég jó ahhoz, hogy megállja a helyét. Ezen túlmenően, ennek a játéknak van egy pihentető hangsávja, amely jól támogatja a játékot, miközben nem vonja el a figyelmét az egyes szintek megoldásának kereséséről. A vonatoknak vonzó hangzása van, amely még hosszú játékmenetek során sem árt.

Összességében a Train Valley 2: Community Edition egy nagyszerű szimulátor és menedzsment, amely jól elmerül az egyszerű játékmenetben, és jól elmagyarázza annak mechanikáját. Soha nem megy bele egy új kihívást jelentő helyzetbe anélkül, hogy ne tudná, hogy a megoldáshoz rendelkezésre álló eszközök mit fognak tenni. A nehézségi görbe jól megtervezett, és jó ütemben emelkedik felfelé.

Az általam játszott pályák alapján soha nem éreztem úgy, hogy igazságtalanul lettek volna megtervezve, és az extra, nem kényszerített kihívások minden szinten bőven ösztönöznek arra, hogy visszatérj és próbáld újra, hogy elérd a maximális pontszámot. Különösen azért, mert új skineket nyithat meg vonataihoz, ha elér egy bizonyos számú csillagot! Ha nem szereted a stresszes játékokat, amelyek egyszerre több különböző folyamat mikrokezelését foglalják magukban, utálni fogod a Train Valley 2-t. Ha Ön olyan ember, mint én, és szereti az ilyen játékokat, ez a cím valószínűleg az egyik kedvenc játéka lesz, amely órákon át szórakoztat.

Overall
8.6/10
8.6/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 9/10
  9/10
 • Játékmenet - 9.5/10
  9.5/10

Játék áttekintése Raccoo Venture

Játék áttekintése DREDGE – The Pale Reach