in

Játék áttekintése Raccoo Venture

Az elmúlt években sok olyan indie játékkal találkoztam a Nintendo Switch áruházban, amit egyetlen fejlesztő készített, és a fejlesztési projekt súlyos terhét egyetlen ember viselte. Ez a probléma néhány közönséget elriaszthat, mert előfordulhat, hogy a végtermék nem rendelkezik a szükséges minőséggel, és nem felel meg egy független játék szabványainak. De úgy tűnik, a brazil fejlesztő, Diego Ras, aki egyedül hozta létre a Raccoo Venture-t, tisztességes munkát végzett, és bár ez nem egy tökéletes cím, a szeretet, amit belefektetett, mindenhol érezhető. Beleértve a vicces animációkat, kihívásokat, különféle rejtvények, amelyek kiemelik ennek a 3D-s ugrás-n-futás játéknak a pontjait.

A SNES és az N64 korszakának klasszikusait idéző ​​Raccoon Venture története érdekesen megtervezett, és egy igazán jó játékról van szó, amelyet a fejlesztő a közösségi visszajelzéseknek köszönhetően a végső megjelenésig folyamatosan fejlesztett. Valójában annyira jó ez a játék, hogy el sem hiszem, hogy egyetlen ember készítette. Természetesen olyan problémák is társulnak hozzá, amelyek megakadályozták a benne rejlő lehetőségek teljes kiaknázását.

Amióta 2020-ban megtapasztaltam a játékot a Steam Early Access szolgáltatásban, lelkesen követem a játék előrehaladását, és kíváncsian várom a végső megjelenését, hogy az összes pályán játszhassak. A végleges kiadásban biztosan nem vagyok csalódott, ugyanazt a hangulatot és játékstílust kölcsönzi nekem, mint a Mario World 3D vagy a Super Lucky’s Tale, de van benne olyan elem is, mint a Banjo Kazooie gyűjthető tárgyakkal és gyűjthető követelményekkel.

A mozgási mechanizmus nagyon érzékeny és kielégítő. A boss csaták nagyon kreatívak, és még ha veszítesz is, nem veszíted el a reményt. A rejtvények és a rejtett gyűjtemények nagyon ügyesen vannak megtervezve, és néha egy bizonyos gyűjthető tárgy megtalálása kissé frusztráló lehet, de amikor végre megvan, az nagyon kielégítő és kifizetődő.

A Raccoo Venture története a legendás Verta földjén játszódik, ahol a káosz uralkodik, amikor megérkeztek a gyámok és létrehoztak egy szent ereklyét, helyreállították az egyensúlyt. Ettől kezdve az állatok harmóniában élhettek. Annak érdekében, hogy az ereklye ne kerüljön rossz kezekbe, az ereklyét a Káosz és Harmónia révén létrehozó őrök darabokra törték és elrejtették az erdőben. Utána már nem volt hír róluk és idővel legendává váltak. Eltelt néhány év, Tatus megtalálta az ereklye-tetoválást, és Verta ismét veszélybe került. Csak az Őrzők Örököse mentheti meg Vertát és állíthatja meg a káoszt. Ő a felelős Tetovált Tatus varázsdarabjainak visszaszerzéséért, aki azt tervezi, hogy elfoglalja a világot, és káoszba fordítja a bolygó egyensúlyát, sőt, ő az egyetlen örököse a Guardian erejének, aki meg tudja akadályozni, hogy ez megtörténjen.

A játék lenyűgöző cselekménye folyamatosan megvalósul a játékmenetben. Az alkalmankénti szöveges párbeszédekkel és Raku nagypapa naplóbejegyzéseivel minden szakaszban jobban átlátja, hogyan hat a történet a valóság lefolyására. Ez egy nagyon ismerős téma egy súlyos történettel, amely nagyobb közönség számára is vonzó lehet. Ez azonban nem számít, mert a játékmenet miatt jobban belefektettem az élménybe.

A Raccoo Venture játékmenete az akció-kalandjátékok elemeit használja felfedező stílusban. Minden szinten két sakkfigura és négy lapka található, és az általános cél az, hogy megtaláld ezeket a hiányzó sakkfigurákat a játék 3D-s szintjein. Minden szakasz egy új kalandnak tűnik, mert nem tudod, mit találsz és mire számíthatsz, és ez leköti a figyelmedet. Minden szakasz végén jól érzed magad, mert ez azt jelenti, hogy megtaláltad a titkot, és megnyertél egy nagyon nehéz kihívást.

A játék menete közvetlenül kapcsolódik a fontos tárgyak gyűjtéséhez, ha nem gyűjtöd komolyan a fontos tárgyakat, és gyorsan átadod a szintet, akkor a következő szintekhez vezető út közvetlenül blokkolva lesz, ezért minden szintet fel kell fedezned. gondosan. Úgy gondolom, hogy ennek a játéknak összességében vannak olyan kihívásai, amelyek egy kis erőfeszítéssel leküzdhetők. De sok mechanika van benne, ami zavaró, mintha felfedezésre ösztönöznének, de mivel minden esés egyenértékű a halállal, és nem tudod irányítani a kamerát, gyakran félsz felfedezni, és 50 érme kimarad.

Az a hihetetlen a Raccoo Venture-ben, hogy a játékmenete és a látványvilága, bár egy friss játékból származik, visszarepít az időben, és olyan érzést kelt bennem, mint amikor PlayStation 1-en játszottam vele. Creates. Gyönyörű grafikával rendelkezik, és a régi N64-es játékok hangulatát adja, de modern fényezéssel, hogy illeszkedjen az új generációs konzolokhoz. Bár a filmzene összességében nagyszerű, a Fuste Flotuante 2-3 szintű zenéje az egyik leghihetetlenebb játékszám, amit valaha is hallottam indie játékban.

Összefoglalva, a Raccoo Venture egy 3D-s platformjáték, amely gyönyörűen néz ki, de egy kicsit feldühít, mert néha nehéz a helyzet. Azok számára, akik szeretik a kihívásokat, a játék biztosan nagyszerű élmény lesz. Nyilvánvaló, hogy a fejlesztő igyekezett egy komplett terméket nyújtani. Ha szereti a jó 3D platformert, azt kell mondanom, hogy ez kötelező játék, és teljesen megéri, ha minden rejtett gyűjteményt beszerez a játékban.

 

Overall
8/10
8/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Destroyer: The U-Boat Hunter

Játék áttekintése Train Valley 2: Community Edition