in

Játék áttekintése Torn Away

A nagynéném valamivel több mint 20 éves volt, amikor a németek koncentrációs táborba vitték. Az országot átsétálva térhetett haza. Az út, amelyet bejárt, rendkívül nehéz volt, és tele volt veszélyekkel és nehézségekkel. Éhséggel, hideggel és fáradtsággal szembesült, de ezek közül a kihívások egyike sem volt a benne érzett félelemhez képest. Lelkét tele voltak fájdalmas emlékekkel a táborban átélt kegyetlenségről és veszteségről. De mindezek ellenére nem beszélt senkinek a múltjáról.

Közeli és szerettei közül senki sem tudta, mi történt vele azokban a szörnyű napokban. Nagy szívű nő volt, családja nem volt, de mások gyermekei és unokái között találta meg családját. Minden szeretetét, gondoskodását és támogatását megadta nekik. Apám még mindig szeretettel emlékezik a gondoskodására és kedvességére. Élete tele volt áldozatokkal, és mindent megtett, hogy mások életét jobbá tegye.

Szeretném megköszönni a Torn Away alkotóinak Asya történetét, ami a múltat ​​juttatta eszembe. Ez a játék sok érzést, érzelmet ébresztett fel bennem és jól bizonyítja, hogy a háború nem csak halál és pusztulás, hanem félelem, veszteség, magány is. Ez a játék elgondolkodtat arról, hogy a háború hogyan hat az emberekre, jövőjükre és boldogságukra. A “Torn Away” játék mindezeket az érzelmeket és érzéseket közvetíti a gyermek belső világán keresztül, ami különlegessé és szívmelengetővé teszi. A történet nagyon intenzív, de ugyanakkor nagyon megható.

Természetesen, ami minden kislány történetének indul, az gyorsan a valaha volt egyik legszívszorítóbb történetté válik, és ez a helyzet a Torn Away esetében is. Ez egy hihetetlenül izgalmas játék, amely egy utazásra visz a második világháború csatáiban. Asya története igazán inspiráló, és nem lehet nem szurkolni neki, miközben megpróbálja visszatalálni a családjához. A cselekmény vége felé azonban érződik a befejezetlenség érzése, mintha valamit szándékoztak volna, de valami mást csináltak volna, és ez az egyetlen hiba, amit ebben a játékban találok.

A Torn Away grafikája valóban lenyűgöző, kézzel rajzolt művészeti stílust használ, amely úgy néz ki, mint egy olajfestmény, és a környezet részleteire való figyelem valóban lenyűgöző. A filmzene is kiemelkedő munkát végez, a hangeffektusok és a hangjáték pedig igazán nagyszerű. A játékmenet kihívást jelent, de nem unalmas, és az elejétől a végéig leköti az embert.

Ami ezt a játékot egyedivé teszi, az nem csak a kézzel rajzolt grafika vagy a zene. Ez is az érzelmek állandó változása. Egyrészt fázva, éhesen rohangálunk az erdőn, és néha hallunk német katonákat dübörögni vagy farkasüvöltést. Aztán anyánkkal a táborban a német katonák csizmáit javítgattuk. Később egy fotelben ülünk, és hallgatjuk a rádiót, csak lövéseket hallunk körülöttünk.

Torn Away nagyon alapvető játékmenettel rendelkezik, és nagyon lassan indul, de amint elkezd fejlődni, a cselekmény keményen magával ragad. Mivel a játék narratív alapú, többnyire nem történik rejtvényfejtés a szokásos módon. Aztán ott vannak a játékmenet elemei, amelyek még jobbá teszik ezt a játékot. A legtöbb esetben ez egy 2D oldalsó görgetős cím, de amikor szekrényeket vagy asztalokat vizsgálunk, átvált egy 3D első személyű perspektívára, amely hasonló a point-and-click címekhez, és ugyanazt a mechanikát követi.

2D módban a játékmenet nagyon egyszerű. Ezekben a pillanatokban meg kell csinálnod néhány platform elemet, meg kell oldanod néhány egyszerű rejtvényt, és folytatnod kell az utad. Az első személyű módok főként gyaloglást és futást tartalmaznak, és számos vizuális és hangeffektus kíséri őket. A platformos részek kissé kínosak, és itt válnak bosszantóvá a játékvezérlők. A játék többi része nem okoz problémát, és nagyon simán fut.

Tudom és általában is észrevehető, hogy a Torn Away játék nagy szeretettel készült, megvan a maga atmoszférája és stílusa, egyértelműen átadja, amit akartak, de ennek ellenére sokkal több lett belőle. Inkább interaktív film, mint egy teljes értékű játék és egy kérdés, ami még azután is nyomaszt, hogy befejezem. Ennek ellenére a Torn Away az egyik legjobb játék, amivel 2023-ban játszottam, és örülnék, ha több ilyen játék megjelenne.

 

 

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Diorama Dungeoncrawl

Játék áttekintése Color Pals