in

Játék áttekintése Diorama Dungeoncrawl

Ahogyan a Super Mario 3D World jó ötletet adott nekünk arról, hogyan néz ki a hagyományos 2D Mario dizájn 3D környezetben, a fejlesztő Renegade Sector 3D adaptációkat készít más klasszikus játékokból, alacsony poliszintű esztétikát használva. Gyönyörű és vonzó, és legújabb termékük a Diorama Dungeoncrawl, amely a klasszikus Castlevania és Ghosts ‘n Goblins játékmenet 3D-s változata, amely szándékosan lassított horror témájú szörnyek hordáival száll szembe.

Természetesen a Renegade Sector Games fejlesztőjének legtöbb játéka hasonló mintát követ, és a játékosokat a harc és a túlélés 2,5 dimenziós helyzetébe hozza. Ez az új termékük a klasszikus hack and slash címeket is remekül veszi, retro stílusú esztétikával kombinálva, így a rajongók igazán kiemelkedő címet kapnak. A Diorama Dungeoncrawl a fejlesztő legnehezebb játéka, és pillanatokig sikító dühöt keltett bennem. De viszont nagyon szeretem a művészeti stílust és a hangsávot, amely ugyanazt a stílust követi, mint a fejlesztő játékai, de más játékmódot használ.

A játék története ott kezdődik, ahol egy hatalmas varázsló uralkodik az Élő Kastélyon, egy elvarázsolt épületen, amely bárhol felbukkanhat, ahol a gyengék és az ártatlanok ki vannak téve a rájuk szóródott szörnyeknek. Hatalmas harci kalapáccsal felfegyverzett termetes hősként az Ön feladata, hogy megrohamozza a kastélyt, és véget vessen annak rémuralmának.

Ennek a démonnak a csatlósai légiósak, és gyakran veszélyes platformok és sétányok szélén leselkednek. Útja tele lesz harcokkal és precíz navigációval, miközben végighalad a kastély termein, szobáin és tornyain, párkányról párkányra ugrálva, és ha túléli a mászást, esélye lesz arra, hogy Szabaddá váljon a földön. a rettegett nekromantától egyszer s mindenkorra.

Ha valaki nem ismeri a diorámát, azt kell mondanom, hogy a dioráma egy olyan tartalommodell, amelyet oldalról nézünk, mint amikor egy kis kartonjelenetet építünk egy cipősdobozba az oldalára. A Diorama Dungeoncrawl-t azért hívják, mert a harmadik személyű platformozási pillanatok és az ismételt oldalsó ütések olyan érzések, mintha egy börtönkamrába bámulnának. Ez a hatás kifejezettebb a játék korai és egyszerűbb szintjein, de vonzó megjelenést biztosít, különösen ha vaskos és hangulatos textúrákkal keveredik. A főszereplő irányítása általában elég kényelmes, éles árnyékokkal a mélység megítéléséhez, és nagyon kevéssé takarják el a kameraállások.

Egy harmadik dimenzió hozzáadása a játékhoz exponenciálisan növeli a stratégiai döntéshozatalt. Míg a játék lineáris folyamatot követ, a Diorama Dungeoncrawl minden szobája egy mini harci rejtvénybe épül be, amely pontos ellenségelhelyezést és platformozási kihívásokat tartalmaz, amelyek gondos tervezést igényelnek. Például, jobb-e először a közeli ellenséget megsemmisíteni, vagy egy összetett platformszakaszon haladni, hogy megelőzve megállítsuk az útjába kerülő lövedékek áramlását?

Valójában az okos szintű tervezésnek köszönhetően a Diorama Dungeoncrawl eszközeit olyan élménnyé tudja alakítani, amelyben minden szoba egyedi kihívást jelent. Bár a játék rövid és nem sok újrajátszhatóság, kielégítően kemény, de méltányos kihívást kínál az árért, és nem szabad kihagyni egy kreatív pillantást arra, hogy a régi 2D-s játékterveket hogyan lehet 3D-ben adaptálni.

Számos különböző típusú ellenség, főnök és környezeti veszély található itt – mindegyik saját egyedi támadási mintával, amelyeket emlékezned kell a túléléshez. Az egyetlen panaszom eddig az, hogy a platformozás néha nehézkes lehet, mert nem tudom megmondani, hol fogok leszállni. A boss csaták nagyon változatosak, és némelyikük nagyon könnyű, míg mások nagyon fájdalmasak, különösen a “Were Bear” boss, amely bizonyos stratégiát és megtervezést igényel a gyilkoláshoz.

Grafikailag ez a játék nagyon szép és lenyűgöző, a pixel art és a 3D cam-poly keveréke, amely nagyszerűen néz ki, és emlékeztet a régi 16 bites játékokra. Nyilvánvaló, hogy sok szeretet áradt a játék környezetterveibe és ellenségeibe. Minden szintnek megvan a saját megjelenése, és új ellenségeket és veszélyeket mutat be.

Összefoglalva, a Diorama Dungeoncrawl egy tisztességes kis, harmadik személyű akciójáték meredek nehézségi görbével. Nem rossz, de van benne elég hiba és bosszúság, ami megakadályozza, hogy megpróbálja befejezni. Ez a játék azonban erősen ajánlott az old school akcióplatformerek rajongóinak és azoknak, akik szeretik a jó kihívásokat.

Overall
7.8/10
7.8/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Knight vs Giant: The Broken Excalibur

Játék áttekintése Torn Away