in

Játék áttekintése Color Pals

Nem tudom eldönteni, mitől olyan érdekes a Color Pals. Az egyszerű játékmenet, az élénk színpaletta vagy az old-school esztétika, vagy a rejtvénymegoldó mechanizmus a vonzerejének fő oka? Ettől függetlenül méltó indie cím, szerintem alulértékelt. Ez egy nagyszerű ötlettel rendelkező játék, amelyet sajnos nem sikerül teljesen kiaknázni, folyamatosan arra késztet az embert, hogy „mi lenne, ha” a játék különböző részeiről. Egy karizmatikus főszereplőt irányítasz, aki alapvetően egy művészien megtervezett kis kocka. Ezt a szép kockát 50 gyönyörű és színes pályán kell végigvezetned, és gyűjtened kell a csillagokat az utadon, és végül el kell érned a portált a szakasz végén.

A Color Pals egy nagyon szórakoztató platformer játék, amelynek nincs cselekménye, és fő játékmechanizmusa a színek megváltoztatásán alapul. Meg kell változtatnod a kocka színét, hogy haladj a szinteken, megtaláld az összes gyűjthető tárgyat, és végül kilépj a szintről. A játék során mindig figyelni kell arra, hogy legyen óvatos az időzítéssel és az ugrásokkal. Mert egy rossz mozdulat a halálodhoz vezethet. Bár ez a játék egy nagyon érdekes ötletet használ, és azt gondolhatnánk, hogy műfajának egyik legnépszerűbb címe, sajnos az inkonzisztens platformok és a tervezés általános kivitelezése kevésbé élvezetessé teszi. A történet hiánya azt jelenti, hogy semmi sem indokolja, ami történik.

Valójában a platformozás pillanataiban időzíteni kell az ugrásokat, hogy a megfelelő színekre érjenek, miközben ne érintsék meg a rossz színeket. Nincsenek idegen ellenségek ezen az úton, és a fő veszélyeket a csapdák, sőt maga a szint jelenti. Valójában az egyes szintek padlója és falai a fő ellenségeidnek számítanak, amelyek könnyen megsemmisíthetnek egy rossz lépés során.

A Color Pals játékmenete a színváltó mechanizmusra összpontosít, minden pálya számos, azt körülvevő blokkból áll. Eközben számos csapda és akadály akadályozza meg a végső kijárat elérését. A szinteken való előrehaladáshoz pontosan meg kell felelnie a háttér színének a körülöttünk lévő blokkok színének. Ehhez az egyes szakaszokban található elemeket kell használni.

Ahogy haladsz a játék pályáin, megismerkedhetsz a színváltó ikonokkal, valamint a billentyűkkel, amelyek megnyitják a színpad végéhez vezető utat. A fő kihívás ezeknek az elemeknek a kiválasztásánál az, hogy kitaláljuk, milyen sorrendben kezeljük a szintet, és mikor használjunk bizonyos színváltozásokat. Ha teljesen be akarod fejezni a játék minden szakaszát, és teljes pontszámot szeretnél elérni, akkor be kell gyűjtened mind a három csillagot. Ebben a játékban nem vár rád különleges főnök vagy ellenség, és ezek azok a lépések, amelyek különböző kihívásokat jelentenek számodra. Valójában a játék enyhe változtatásokkal halad előre, és időnként bonyolultabb területeken kell navigálni.

A játék fő problémái közé tartozik néhány rossz minőségű vezérlő és ütközésérzékelő rendszer, amelyek valóban rosszul működnek. Néha a játékvezérlők nem működnek jól, és a legtöbb esetben megölnek. Nem tudom, hogy a fejlesztőcsapat miért nem végzett jó munkát ezen a téren, mert a platformozás a játék egyik fő eleme, és ha nem tudod helyesen csinálni, akkor bosszantó helyzetekkel kell szembenézned.

Természetesen a játék csodálatos vizuális effektusai is a pozitívumok közé tartoznak, amelyeket igazán élvezetes nézni. A játéktervező csapat egy érdekes perspektívát használt a játék statikus jeleneteinek létrehozásához, ami egy színes, mégis gyönyörű világ létrehozásához vezetett. Ennek a dizájnválasztásnak köszönhetően a játék minden szintje sokkal elérhetőbb és könnyebben navigálható. A játék chiptune stílusú zenéje is feltűnően passzol ehhez a színes látványvilághoz, és még ha meghalsz is, a játék véletlenszerűen választ számodra egy dalt, gyakran lágy dallammal. Ezek a dalok azonban egy idő után ismétlődővé és unalmassá válhatnak.

Lehet, hogy a Color Pals nem tökéletes játék, de élveztem. A játék 50 szintjének teljesítéséhez kevesebb mint két órára van szükséged, és ezalatt jól fogod érezni magad. Csak kár, hogy a fejlesztők nem tudták maradéktalanul megvalósítani a játék érdekes ötleteit, és ezért válik néha igazán idegesítővé a játékélmény, és hogy az újrajátszhatósága szinte nulla. Ettől függetlenül a Color Pals egy szórakoztató független cím, amely megéri az idejét.

Overall
6.8/10
6.8/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 6/10
  6/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 5.5/10
  5.5/10

Játék áttekintése Torn Away

Játék áttekintése Dream House Days DX