in

Játék áttekintése Swapshot

A Swapshot egy nagyon klassz ötletet használ, amelyet első pillantásra talán észre sem vesz: használjon golyókat a dobozok mozgatására és a hely megváltoztatására. Ez egy nagyon furcsa koncepció, amely eltér attól, amit más akciójátékokban láthattunk. Amikor először használsz fegyvert a Swapshotban, hamar rájössz, hogy nem ellenségek elpusztítására szolgál, hanem rejtvényfejtőnek. Valójában egy golyószerű lövéssel helyet cserélhetsz bármivel, amire lősz. Ez egy nagyszerű ötlet, de nem valósult meg teljesen, és problémákkal jár. Ezt a játékot a Naoka Games fejlesztette ki, és a híres Eastasiasoft cég adta ki más konzolokra, köztük a Nintendo Switchre.

Ez egy jó 2D platform és kirakós játék. Nagyon tetszett az az ötlet, hogy a sörétes lövedékekkel helyet cserélünk dobozokkal. A zökkenőmentes kezelőszervekkel és a lenyűgöző látványvilággal a Swapshot pozitív játékélményt kínál, ahol fegyvertűzzel éri el a célt.

Átveszi az irányítást egy kislány felett, akit bátor hősnőként írnak le. Teleportációs puskával van felszerelve, aminek hihetetlen teljesítménye van. Az Ön feladata, hogy egy sor kihívást leküzdjön a 2D platformokkal és lenyűgöző rejtvényekkel teli világban.

A Swapshot egy szórakoztató kis játék, amely magában foglalja a dobozok közötti mozgást. Először elkezdi mozgatni a ládákat, amíg el nem éred a végét, majd fegyvertűzzel teleportálod a ládákat. Kicsit odébb olyan kék dobozokkal találkozol, amiket nem tudsz lökdösni, és előre meg kell gondolnod, hogy hol fogsz lőni, és hol állsz, amíg el nem találja a golyó, ami egy érdekes koncepció.

Helyet kell váltanod dobozokkal a szinteken, de egy kicsit előre kell tervezned, mert minden kapcsoló megnyomása kritikus a szintről való kilépéshez. A rejtvények megoldása a játék speciális fegyverének használatától függ, melynek helyes használata az ajtókat nyitó és a kijáratokat lezáró kapcsolókhoz vezet.

A játékban 35 egyedi szint található, amelyek tele vannak csapdákkal, tüskékkel és egyéb akadályokkal, amelyeket el kell kerülni. Útközben nem fogsz ellenséggel találkozni, és csak ezek a csapdák és platformok akadályoznak meg abban, hogy továbbhaladj a szakaszokon. A játékban szereplő feladványok is kettős jellegűek, néha egy rejtvény arról szól, hogy eljussunk egy bizonyos helyre, ahol egy platform felett szeretnénk lenni, vagy a képernyő másik oldalán szeretnénk lenni. Máskor azonban arról van szó, hogy a dobozt egy fontos helyre kell eljuttatni, amely elvezet egy kapcsolóhoz vagy kulcshoz.

Csak annyi pálya van, és a legtöbb nagyon egyszerű, minimális mechanika van, nincs kihívás, mint olyan. Szerencsére nincs időkorlát a szintek teljesítésére, így nem leszel stresszes. A Swapshot egyik hátránya, hogy nem tudja pontosan, milyen játékról van szó, például egy puzzle platformer vagy egy akció platformer. Vannak olyan szintek, amelyek gyors mozgást kérnek két pont között, ezt pedig lövéssel kell megtenned.

Vagy bizonyos szakaszokban csak mozgatni kell a dobozokat és át kell lépni az akadályokat, és ezek mind a platformer részei, és nincs bennük akció. Véleményem szerint ez egy furcsa tervezési döntés, amely nem illeszkedik a játék felépítéséhez.

Mert a platformvezérlés nem elég pontos, és nem is lehet pontosan lőni. Ezenkívül korlátozott számú golyó van, és ez megnehezíti a legtöbb rejtvény megoldását. Ily módon, ha minden golyót elpazarol egy rejtvény megfejtésére, nincs lehetőség visszamenni, és csak újra kell kezdenie a kívánt szintet.

Összességében a Swapshot egy nagyon rövid és élvezetes puzzle platformer, amely érdekes koncepciót használ. Érzékeny és egyszerű kezelőszervek, gyönyörű animációk, kiváló szintű tervezés és jó filmzene. A nehézségi szint azonban alacsony, így valószínűleg kevesebb, mint egy óra alatt teljesítheted, és van néhány probléma a kezelőszervekkel és a játékmenettel, amelyeket meg kell oldani. Ezen az áron valószínűleg befektethet más hasonló címekbe, ha annyira hajlandó, de a Swapshot még mindig megéri az idejét.

Overall
7.4/10
7.4/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Make Way

Játék áttekintése Byte Lynx