in

Játék áttekintése Saint Kotar

2005-ben megjelent egy harmadik személyű kalandjáték Nibiru: Age of Secrets néven, amely a point-and-click műfajban volt, és a híres karakter, Indiana Jones történetére összpontosított. Szinte azt mondhatom, hogy ez a játék számít a legemlékezetesebb címnek a point and click műfajban, ahol a játékosnak ki kell találnia, hogyan lehet bejutni egy katonai védelem alatt álló aknába Csehország sötét és esős erdejében. Általában a kalandcímeknél fokozatosan ijesztővé válik a játék atmoszférája és környezete, ami időnként megijesztheti a játékost. A játék után sok címet, például a Black Mirror-t ihlette meg, ezt a bevezetőt azért mondtam, mert ha nem vesszük figyelembe néhány kisebb különbséget, a Saint Kotar játék valahogy olyan címekre emlékeztet, mint a Nibiru, és az inspirációt tekintve. is sikeres volt. A GamesFold webhelyének ebben a cikkében ezt a játékot tekintjük át.

A Saint Kotar egy kalandjáték, sötét és fordulatos történettel, tele zavaros környezettervekkel és ijesztő látványvilággal, és ez az első játék, amelyet a Red Martyr Entertainment fejlesztett. A játék kitalált eseményei Sveti Kotar városában játszódnak, és két vallásos karakter vezetését vállaljuk. A címben két játszható karakter szerepel, Benedek és Nikolay: Benedek egy nagyon odaadó keresztény szerzetes, alacsony és ártalmatlan férfi, aki azt hiszi, hogy családja olyan átoktól szenved, ami miatt megtagadják Istent, és beleélnek. Ennek eredményeként a cselekvés felé fordulnak. rossz dolgok. Nikolai Benedik húgának a férje, aki feleségül vette Benedik húgát, Viktóriát. Nagyon vallásos ember, aki istenként mutatkozik be, és meglehetősen hosszú múlttal rendelkezik, és egy árvaházban nőtt fel, nagyon sötét múlttal.

A játék ott kezdődik, ahol mindkét karakter egy titokzatos házban ébred fel Sveti Kotar külvárosában. Victoria hamis ígéretekkel csábítja őket a városba, de amikor Nikolai és Bendik belépnek a városba, rájönnek, hogy Victoria eltűnt, és nincs sehol. Mivel ők az incidens egyetlen gyanúsítottjai, bíróság elé állítják őket a helyi rendészeti szervek kihallgatására. Ott a bíró azt állítja, hogy Victoriát azzal gyanúsítják, hogy az éjszaka folyamán brutális bűncselekmények sorozatát követte el. Benedik, aki meg van győződve arról, hogy nővére a családi átok legújabb áldozata, magát hibáztatja, de Nyikolaj határozottan kitart ártatlansága mellett.

Amikor először kezdesz játszani a Saint Kotarral, miután egy kicsit felfedezed a játékvilágot, rájössz, hogy Sveti Kotar városa megromlott, a gonosz eluralkodott, és átkozott hellyé vált. A nap ritkán kel fel benne. Hamarosan a történet hősei rájönnek, hogy ezt a várost lassan elválasztja a régió többi részétől egy Saboren nevű titokzatos szekta, akik szorosan kapcsolódnak a Victoriával történt eseményekhez. Főhőseink, Benedek és Nikolay együtt dolgoznak, hogy megtalálják Viktóriát, felfedezzék az eltűnése mögött rejlő igazságot, és belevágjanak egy kalandba, ahol sok titkot kell feltárni.

A Saint Kotar játékmenet szempontjából egy point-and-click kaland, és emiatt a játék mechanikája az egérrel való kattintásra korlátozódik. Így ha az egérmutatót egy interaktív elemre vagy személyre helyezi, annak alakja megváltozik, és ikonná válik, amely megmutatja, mit tehet az adott tárggyal vagy személlyel. Ebben a pillanatban, ha lenyomva tartja a szóköz billentyűt, fontos pontok jelennek meg az Ön számára. A point-and-click játékmenet segítségével interakcióba léphet a környezettel, nézegethet, használhat vagy választhat, de minden kattintással abban a pillanatban ezek közül csak egyet lehet megtenni. dolog, megváltoztathatja az utat. interakcióba lépsz vele.

Ha megnyomja az egér görgőjét, a képernyő alján megjelenik a cikkkészlet, így kiválaszthatja a környezetben használni kívánt cikkeket. Dupla kattintással használhatod a kívánt elemet a megfelelő környezetben, és ezt a mechanizmust sokat fogod használni kalandod során. A játék egyik negatív pontja az, hogy hiányzik egy útmutató rész, amely továbbviheti a történetet, így legtöbbször nem vagy biztos abban, hogy mit kell tenned, vagy merre és melyik területre menj. A következő úticél megtalálása általában sok időt vesz igénybe.

Grafikailag a játék nem tökéletes, nincs egyensúly a 3D-s modellek, a párbeszédek és a szinkronjáték között. A legtöbb animáció lassú és természetellenes, és hiányzik a kellő vonzerő. Ami a hangzást illeti, bár az ambient zene egy része nagyon szép és kellemes, de a történet néhány kulcsfontosságú és fontos jelenetében nem hangzott el, és ez határozottan megbocsáthatatlan játéktervezési hiba. A karakterek hangjátékának minősége nagyon változó. De a játék környezetének hangulata és kialakítása csodálatos, és jól kombinálható a játék viszonylag összetett történetével. A játék szürreális környezetében sétálva olyan csodálatos érzést kelt az ember, amilyennek néhány játékban volt tanúja.

A Saint Kotar egy szórakoztató point-and-click kaland, amely meglehetősen ijesztő történetet mesél el néhány vallási és katolikus szektáról. A játék rejtvényeiről nincs sok mondanivaló, és nagyon egyszerű a tervezésük, de a játék pótolja a hiányosságait azáltal, hogy elágazó utakat, választható tartalmat és olyan forgatókönyvet kínál, amely kielégítő ütemben mozog több órán keresztül.

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése DRAW AND COLOR KAWAII

Játék áttekintése It Takes Two