in

Játék áttekintése It Takes Two

Amióta az online többjátékost hozzáadták a videojátékokhoz, a játékosok az online multiplayerrel játszhattak, miután befejezték egy játék történetét és egyjátékosát, és így az alkotók új tartalommal tudtak hozzáadni játékaik népszerűségét. Közzététel a játék különböző részeihez, különösen a többjátékos részhez. Általában a videojátékok többszereplős részeiben a játékosok csapatban vagy egyéniben küzdenek és versenyeznek egymással. Egy idő után azonban a játék ezekkel a játékokkal unalmassá és ismétlődővé vált, és még a játékhoz közzétett vonzó tartalom ellenére sem volt többé kedvük folytatni a játékot. De a videojáték-ipar fejlődésével, idővel, eljött az ideje olyan funkcióknak, amelyek lehetővé tették a játékosok számára, hogy ne csak a többjátékos részt, hanem a történet egyjátékos részét is két játékosként játsszák. Ez a funkció, amelyet Co-op-nak hívnak, nagyon népszerű a játékosok körében, és a legtöbb felhasználó általában kooperatív módon játssza a játékait. Eddig sok játék használta ezt a funkciót történetének előmozdítására, ezek közül az egyik legfrissebb és legsikeresebb az It Takes Two, amelyet ebben a GamesFold webhely cikkében részleteztünk és áttekintettünk.

A Hazelight Studios kreatív stúdió bizonyította tehetségét azáltal, hogy olyan csodálatos játékokat adott ki, mint a Brothers: A Tale of Two Sons és az A Way Out, és megmutatta, hogy nagyon jártas a többjátékos történetalapú játékok létrehozásában. Ez a stúdió azonban ezúttal egy teljesen új címet adott ki, amely a csúcsra emeli korábbi játékainak sikeres formuláját, és forradalmat teremtett a történetorientált címek terén, ebben a korszakban, ahol a legtöbb esetben állandó ismétlődések és sztereotípiák vannak. Az It Takes Two játék olyan tiszta és egyedi élményt nyújt a játékosoknak, amelyet évek múltán sem tudnak elfelejteni.

Először is beszélünk egy kicsit ennek a rekonstrukciós stúdiónak az első két remekművéről. A Brothers: A Tale of Two Sons, az első játék, amelyet a Hazelight Studios fejlesztett ki, egy egyszerű játékmenetű független játék volt, amely két testvér történetét mesélte el, akiknek apja a halálos ágyán feküdt, és akiknek meg kellett találniuk a módját, hogy megmentsék és meggyógyítsák. Nehéz és kihívásokkal teli kalandon kellett keresztülmenniük. Ebben a játékban az alkotók különféle és vonzó rejtvényeket ágyaztak be, amelyek megoldásához mindkét testvért a megfelelő módon kellett irányítani, és lehetősége volt mindkét karaktert irányítani. Ez egy nagyszerű kooperatív játék volt, amely lenyűgöző teljesítményt nyújtott, és a maga idejében nagy zajt keltett. De a probléma az volt, hogy nem lehetett online játszani, és ha offline akart játszani egy másik személlyel, sok kihívással kellett szembenéznie.

Második játékuk, az A Way Out azonban az a kooperatív játék lett, amelyre a legtöbb játékos várt. Természetesen ez a játék sem volt hibáktól és problémáktól mentes, és rengeteg felvirágzási potenciált rejtett magában, ami többnyire kárba ment, de mindenesetre szórakoztató cím volt, amihez hasonlót kevesebb év múlva lehet találni. De az It Takes Two esete teljesen más. Az A Way Out megjelenése után a produkciós csapat az imént szerzett tapasztalatokkal és sikerrel egy teljesebb és jobb címen kívánt dolgozni. A produkciós csapat néhány tagja azt javasolta, hogy ebben az új játékban a lehető legtöbb különböző mechanizmust alkalmazzák, mert úgy gondolták, hogy egy ötlet megismétlése csökkenti annak különleges értékét. Most, az It Takes Two megjelenése után elmondható, hogy ez az új megközelítés a játék sikerének legfontosabb oka.

A történet tartalma és jellemzése

Az It Takes Two játék története a mindennapi élet egyik társadalmi problémájáról szól, és egy új, egyedi történetet követ, amelyet soha nem használtak a videojátékokban, valamint egy család történetét, pontosabban: a Elbeszél. az élettel elégedetlen, nem túl boldog pár ismeretlen okokból elszakadni vagy válni szándékozik, és úgy tekintik, hogy közös életük véget ért. A sztori főszereplői Cody és May, akik egy Rose nevű kislány szülei. Ez a kislány, aki nem ért egyet szülei döntésével, végső esetben segítségül veszi az iskolájában talált “Az élet könyve” című könyvet, és arra kéri szüleit képzeletbeli világából. Tartsanak együtt A később “Dr. Hakim” néven ismert könyv varázslatát felhasználva szülei szellemét küldi fababáiba. Most ennek a könyvnek a szándéka, hogy ezt a férjet és feleséget újra megbékítse egy baba testében. Hogy megszabaduljanak ezektől az állapotoktól és visszatérjenek korábbi helyzetükhöz, egy összetett kalandba, utazásba kezdenek, és ennek során együttműködnek egymással, amit a való életben is felhasználtak.

Úgy tűnik, hogy a játék története megmutatja a párok összes problémáját és megoldást kínál, bár ez csak a látszat a történetnek. A sztori fontos szerepet játszik az It Takes Two játékban, ami azért érdemes informatív lenni, de a Hazelight Studios által készített játékok fő hangsúlya és célja egy teljes értékű szórakozás megteremtése a játékmeneten keresztül, ami természetesen , a játék zseniális munkát végez ebből a szempontból.és remekművel állunk szemben. A játék sikerében a legfontosabb és főszerep a színpadok lenyűgöző kialakítása, melynek hatására az It Takes Two vonzó és lélegzetelállító, és az utolsó pillanatig tele van különféle meglepetésekkel, ill. a résznek nincs hibája.Nincs változatosság a játékban, még a hibát kereső játékosok számára is rendkívül nehéz lesz hibát vagy hibát találni a játékban. Valójában a sztorit tekintve a It Takes Two játék két részre oszlik: az első rész a jelenetek során következő történet narrációja, és nagyon hasonlítanak a Pixar animációihoz. A történet második részét a játékmenet követi, ahol a színpadok kiváló kialakítása, a különféle mechanizmusok és a rejtvények jelentik a történetmesélés fő alapjait.

Tehát az általunk adott magyarázatok szerint ez a játék több szakaszban zajlik, amelyek mindegyike körülbelül két órát vesz igénybe, és itt az a figyelemreméltó, hogy egyetlen színpad sem hasonlít egy másik szakaszhoz, és a grafikus és vizuális megbeszéléseken kívül. , még a lépések mechanizmusa és általános menete is különbözik egymástól. Ez a változatosság és az ismétlésmentesség teszi az It Takes Two-t folyamatosan új funkciókkal, és a játék utolsó pillanatáig rejtett meglepetéseivel rengeteg kreativitással és érdekes ötlettel lepi meg a játékost. De ha megtapasztaljuk ezt a játékot, a történet egy cseppet sem számít.

Mechanizmusok és játékmenet

A játék fő varázsa és kreativitásának csúcsa a játékmenetben és a színpadok kialakításában rejlik, amihez hasonlót szerintem az elmúlt években még nem is láttál. Ez a játék az akció- és kalandstílusú, 9 fő szakaszból áll, játékmenete pillanatról pillanatra tele van meglepetésekkel és újításokkal, és körülbelül 15 órát vesz igénybe. A játékvilág minden szegletében találhatunk tippeket, utalásokat játékokra, filmekre és főleg animációkra, ezek mindegyikének megtalálása ok lehet a játék újraélésére. A játék környezetének és atmoszférájának kialakítása olyan, hogy soha nem ismétlődik, és nem találsz olyan rejtvényt vagy mechanizmust a játékban, amelyet korábban egy színpadon látott. Természetesen ez a téralkotás, amiről beszéltünk, nem csak a megjelenésről szól, hanem teljes mértékben a játékmenet és a színpadtervezés szolgálatában áll, a feladványok teljesen összhangban vannak a környezettel, amelyben éppen tartózkodsz. Itt a játék rejtvényei egy oktatási és oktatási forma.

A játék során különféle típusú rejtvényekkel találkozhatsz, amelyeket a legjobban terveztek. Némelyikük megoldásához ki kell lépnie a megszokott lelkiállapotából, és másképp kell gondolkodnia. De ez nem jelenti azt, hogy túl kemények. A legtöbb ilyen rejtvény megfejtése körülbelül egy-két percet vesz igénybe, és persze ne gondolja, hogy egyszerűek és sablonosak. Tökéletes egyensúly van ezeknek a rejtvényeknek a nehézsége és könnyűsége között, ami nem szegi el a kedvét, és nem hagyja magát teljesen kényelmesen. A fő szakaszokon kívül ez a játék egy sor minijátékot is tartalmaz, amelyeket meg kell játszani. Ehhez kooperatív vagy versengő tapasztalatot kell kötnie a barátjával, és egymás segítségével kell kiegészítenie őket. Ezeknek a minijátékoknak a száma az It Takes Two-ban az A Way Out-hoz képest megsokszorozódott, és mindegyik rendkívül érdekes és szórakoztató.

A halál nem sokat számít ebben a játékban, mert rengeteg ellenőrzőpont van a játék során, így nem kell attól tartanod, hogy meghalsz. Mindaddig, amíg mindkét karaktert nem győzik le egyszerre, a játék ismételten lehetőséget ad felhasználóinak, és visszahozza őket az életbe a halál mélységéből. A játék remekül ábrázolja a kétjátékos együttműködésen alapuló elemeket, és ez a lépéseken is jól látható. A játék egyik része sem tapasztalható meg egyetlen játékosként, és a játékot egy másik játékossal kell játszani. Mert ez egy kooperatív élmény. A sokszínűség, a kreativitás és az innováció az egész játékvilágban látható, bármerre is nézel, a játék készen áll arra, hogy meglepjen. Ezenkívül a fő részeken és a minijátékokon kívül a játék varázsának nagy része a boss-harcokban rejlik, és ahogy haladsz a játékban, számos boss harccal találkozhatsz.

A játékmenet változatossága lehetővé teszi, hogy különböző műfajokat tapasztaljunk meg, amit természetesen a Hazelight Studios korábbi játékaiban is tapasztaltunk. A játék során találkozni fog a következő műfajok között a harmadik személyű lövöldözős játék, a puzzle platformer és a nyitott világú kaland. Az It Takes Two egy hihetetlenül izgalmas kooperatív játék, és mindent úgy terveztek meg benne, hogy az eredmény mindkét játékos számára szórakoztató élmény legyen.

A hangtervezés és a hangzás a játék többi részéhez hasonlóan hibátlan, és nem tekinthető hibának. Ennek a játéknak a vizuális és audio szépsége csodálatos kiegészítő a játékmenet vonzerejének növeléséhez. A játék szakaszai teljesen eltérnek egymástól tervezési szempontból, és nagy a változatosság.

Az It Takes Two pontosan azt kínálja, amit egy játéknak tartalmaznia kell; Szórakoztató, szórakoztató és tele pillanatokkal, amelyek emlékeztetnek minket arra, hogy miért szeretjük mindannyian a játékok varázslatos világát. Ezt a játékot nem lehet egyetlen játékosként megtapasztalni, és egy másik játékossal kell játszania. Mindegyik főszereplőnél más-más játékmenetet tapasztalsz, ami megduplázza a játék megismétlésének értékét. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az It Takes Two az egyik legjobb Co-Op cím a videojáték-ipar történetében, és nincs is neki riválisa. Ez a cím azon játékok közé tartozik, amelyeket mindenkinek ajánlani lehet.

Overall
10/10
10/10
 • Grafika - 10/10
  10/10
 • Sztori - 10/10
  10/10
 • Zene - 10/10
  10/10
 • Játékmenet - 10/10
  10/10

Játék áttekintése Saint Kotar

Játék értékelés Crystal Goddess