in

Játék áttekintése Raccoo Venture

A Raccoo Venture-t a régebbi sorozat ihlette, és becsületére legyen mondva, egy teljes történetet tartalmaz néhány alapkoncepcióval a főszereplő motivációiról. Hihetetlenül bonyolult, de hihető, tele ősi leletekkel, félelmetes lényekkel és a múltból származó bolondokkal. Főhősünk, egy mosómedve feladata, hogy varázslatos sakkfigurákat szerezzen vissza a tetovált tatukkal, akik azt tervezik, hogy elfoglalják a világot, és káoszba sodorják a bolygó egyensúlyát.

Figyelemre méltó, hogy egy ilyen gyönyörű játékot egy ember készített el, és még a fejlesztő szenvedélye is meglátszik ebben a játékban. A rejtvények és a platformer részek azonban néha frusztrálóak, és a fix kamera tovább növeli a problémát, de élveztem az általa nyújtott kis kihívást, és bárcsak több ilyen cím lenne Xbox konzolokon.

Amikor elkezdtem ezt a játékot, nagy reményeket fűztem a sikeréhez. De amint előreléptem, a kétség érzése töltötte el egész lényemet. Míg a Raccoo Venture jó benyomást kelt a 90-es évek klasszikus platformjáról, és van néhány remek ötlete, vannak olyan kissé furcsa tervezési lehetőségek, amelyeket nehéz megérteni, és néha kifejezetten unalmasak is lehetnek.

Bármilyen egyszerű és eltúlzott is ennek a játéknak a narratívája, a hangsúlyt arra lehet helyezni, hogy a játékos emlékezzen, miért játszik. Önálló sorozatként a Racco Venture-nek valószínűleg nem volt sok ideje belemenni az alkotás világába, hogy lenyűgözze az új játékosokat. A fejlesztő azonban figyelemre méltó munkát végzett azzal, hogy belemerítse a játékost a közepébe.

A Raccoo Venture játékban, mint a többi 90-es évek platformjátékában, egy sor, többnyire lineáris ösvényen haladsz, ugrálsz a platformokon, oldhatsz meg egyszerű rejtvényeket, aktiválhatod a gombokat, dobálhatsz gyümölcsöt és bombákat, és győzhetsz le különféle típusú ellenségeket. Ezek ugyanazok a hagyományos elemek, mint az ilyen stílusú klasszikus játékokban.

Minden szint tele van gyűjthető tárgyakkal, és sok mindent kell gyűjteni. Össze kell gyűjtened sakkfigurákat, sakktáblákat, ruhadarabokat, figurákat és naplókat. A Raccoo Venture fő problémái azonban a játékmenetben rejlenek: a hős nem túl mozgékony, mozgási sebessége pedig nagyon lassú. Van néhány lépése a játék során, a legfontosabb a híres “föld-font” mozdulat, amit a Mario sorozatban láthattunk. A sok manővert igénylő szinteken a mozgáskorlátozás fájdalmassá válik. Ezenkívül minden alkalommal, amikor meghalsz, 50 érmét veszítesz. Azonban rengeteg ilyen érme van a közelben, így soha nem kell aggódnia, hogy elfogy.

Nem Raccoo az egyetlen hős a Raccoo Venture-ben, végül találkozni fogsz egy “Pru” nevű galambbal, aki segít neked bizonyos szinteken. Átadhat olyan akadályokat, amelyeket te nem tudsz áthárítani. Persze csak addig tud repülni, amíg van némi állóképessége az állóképességi rúdon, ha egyszer elfogy, elesik. Ez a játék kiábrándító tulajdonsága, mivel kevés tévedési lehetőséget hagy.

Ha van még valami, amit kritizálhatok, az a harc. Az ilyen típusú játékokban az ellenségeket általában úgy tervezték, hogy olyan dolgokat tartalmazzanak, amelyek nem szórakoztatóak, de itt folyamatosan megszakítja a játék menetét. A legtöbb ellenség legyőzéséhez össze kell törni őket, vagy néha robbanásveszélyes gombát kell rájuk dobni.

Vizuálisan nagy figyelmet fordítottak a Raccoo Venture grafikai részleteire és játékvilágára. Vicces animációk és részletgazdag világok felfedezésre csábítanak, mert mindenhol el lehet rejteni egy kis puzzle-darabot vagy különleges érméket. Zöld rétek, színes virágok, fák és pillangók változatosságot teremtenek. A Vertában a világ határozottan nem unalmas, mert számos veszély leselkedik hőseinkre, akik teljesen elmerülnek a 3D világban. Például mágikus hidakon való átkelés, zárak és ládák kinyitása, álcázott mechanizmusok fejtörőként való aktiválása és még sok más. A játék rögzített kamerája azonban időnként bosszantó lehet, ami megnehezíti a helyek megtekintését. A hangeffektusok és a filmzene is jó, és semmi kiemelkedő.

Végül be kell vallanom, hogy nagyon élveztem a Raccoo Venture-en eltöltött időt, mert úgy gondolom, hogy minden platformernek szüksége van az ehhez hasonló címekre, amilyeneket csak az 1990-es években láttunk. De a Raccoo Venture sosem éri el őket, és csak csodálni tudom a fejlesztők erőfeszítéseit egy ilyen cél elérése érdekében. Ha azonban szereted az olyan kaland-/platform-/rejtvényjátékokat, mint a Mario 3D World, akkor ez a játék neked szól.

Overall
6.5/10
6.5/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 5/10
  5/10

Játék áttekintése Pocket Stables

Játék áttekintése Echo Generation: Midnight Edition