in

Játék áttekintése Pets at Work

A Pets at Work egy vadonatúj kirakós platformer játék, amelyet a Nibb Games stúdió fejlesztett ki, először 2021-ben jelent meg PC-re, majd nemrégiben adták ki Nintendo Switchre és a következő generációs Xbox konzolokra. A játék mögött álló stúdiót jól ismerik a platform- és kirakós játékok rajongói, ugyanis ez a cég 2021-ben adta ki a népszerű Kinduo játékot, amely kezelőszerveit, művészi grafikáját és játékmenetét tekintve nagyon hasonlít a Pets at Work-ra. Ebben az új címben két házi kedvencet (egy kutyát és egy macskát) irányítasz, amelyek mindegyike olyan képességekkel rendelkezik, amelyek kiemelik a másik közül. Ennek a két állatnak együtt kell dolgoznia, hogy mindenféle rejtvényt megoldjon, és különböző környezetekben haladjon előre. Bár ez a játék viszonylag rövid címnek számít, határozottan van valami élvezetes egy rövid (kb. 2-2,5 órás) játékban, ami igazán jó abban, amit csinál.

Történetünk hősei egy kutya és egy macska, akiknek együtt kell gazdára találniuk az irodában. Közösen kell megoldaniuk a rejtvényeket, végig kell menniük minden szinten, és el kell érniük az egyes szintek kijárati ajtaját, amely a következő területre vezeti őket. A játék játszható egyedül vagy helyi kooperációban, és 30 különböző szintet tartalmaz, amelyeken végig kell dolgozni, beleértve a hat különböző mechanikát, amelyeket a képességek fokozatos bevezetésekor kell elsajátítani. Szóló módban macskaként és kutyaként is játszol, mindkettő szerepét átvállalva. A második módban minden játékos átveszi az irányítást egy karakter felett. Valójában ennek a címnek a legnagyobb izgalma az, amikor egy másik játékossal játszol, aki próbára teszi csapatmunka képességeit és azt, hogy mennyire vagy jól koordinált.

Ami a játékmenetet illeti, a Pets at Work egy nagyon egyszerű, szerep alapú rejtvényplatform, amelyben a főszereplők, a kutya és a macska együtt dolgoznak, és különböző szakaszokon mennek keresztül, hogy elérjék a kijárati ajtót, és rejtvényeket, nyomódobozokat, billenő kapcsolókat oldjanak meg. vagy érintse meg a lift vezérlőit. Mivel ez a játék nagy hangsúlyt fektet a két játékos együttműködésére, játék közben mindkét karakter között válthatsz, mindegyiknek megvan a maga egyedi képessége, a macska magasabbra tud ugrani, a kutya pedig dobozokat tolhat. Valójában a kutya elég erős ahhoz, hogy dobozokat toljon, de van egy gyenge kis ugrása, aminek gondja van bizonyos platformokon átkelni, és ilyenkor a macska a segítségére siet. Ugyanakkor a macska elég okos ahhoz, hogy magasabbra ugorjon, és áthaladjon a szűk nyílásokon.

Kalandod során különféle rejtvényeket kell megoldanod, amelyek között számos kapcsoló található, amelyek mozgatják a platformokat, különféle nyomódobozok, ugrópadok és ventilátorok, amelyek a szél erejét használják arra, hogy olyan helyekre menjenek, amelyek általában nem elérhetők. A Pets at Work nem túl hosszú, képzettségi szintjétől függően körülbelül két óra alatt végezhet vele. Bár minden pályán különféle rejtvényekkel találkozhatsz, egyik sem jelent igazán kihívást, vagy elgondolkodtat, valószínűleg csak néhányszor kell újraindítanod a pályákat a játék során.

Maga a játékmenet, ahogy mondom, nagyon egyszerű, van egy ugrás gomb és egy mozgatás gomb, és egy kapcsoló gomb két karakter között, és valójában csak kitalálni, hogyan kell csinálni a dolgokat. Ennek a játéknak nincsenek technikai problémái, és játszható Xbox One és Xbox Series X és S rendszeren, valamint jól optimalizált Xbox Series X és S konzolokhoz 60 képkocka/mp sebességgel és 4K felbontással. Ráadásul a zene, a grafika és a hangeffektusok mind jól passzolnak a játékhoz.

Ha két szóval kellene jellemeznem a Pets At Work-ot, akkor „egyszerűen szórakoztató” lenne. A különböző játékmechanikák elsajátítása és az, hogy hogyan használhatod fel az egyes háziállatok képességeit a rejtvények kifejtésére, nagyon szórakoztató és lebilincselő, és nagyszerű együttműködést kelt a játékosok között. Utoljára a Lost Vikings játékban éltem át ilyen érzést, ami tulajdonképpen ennek a műfajnak az alapítója. Ezenkívül ez egy viszonylag rövid játék, és nagyszerű, ha nincs sok ideje játszani. Nagyon élveztem ezt a címet játszani! A Pets At Work egy egyszerű és kellemes puzzle platformer, amelyet nagyon könnyű felvenni és játszani.

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Puzzle Bobble 2X/BUST-A-MOVE 2 Arcade Edition and Puzzle Bobble 3/BUST-A-MOVE 3 S-Tribute

Játék áttekintése WILD HEARTS Karakuri Edition