in

Játék áttekintése Neko Journey

A Neko Journey egy lineáris, 2,5D oldalsó görgetős platformer, amely jól néz ki, és egy kicsit olyan, mint a Mario és a hasonló játékok, mivel az ellenségre ugrással lehet megölni őket. A játék szintjei egyszerűek, de gyönyörűek és esztétikusak, jól teljesítenek. A Neko Journey számos testreszabási lehetőséget is kínál, ami nagyon kívánatos funkció, és biztos vagyok benne, hogy meg fog lepődni a sok lehetőséggel. Azonban sok különböző probléma van, mint például a hang hiánya, a gyenge teljesítmény, a rögzített vezérlők, a nem megfelelő ugrásgombok a különböző részeken, amelyek befolyásolták a játék pozitív tulajdonságait, és gyenge teljesítményt nyújtottak.

A játék története Neko-t követi, amint levadász egy boszorkányt, aki elpusztította a faluját, és elfogta a falu lakóit, köztük a nővérét. Sok különböző helyre fog utazni, látszólag ok nélkül, például a mennyből az óceánba, hogy összegyűjts egy csomó tárgyat, hogy legyőzhesd a varázslót. Véleményem szerint a játék története viszonylag gyenge. Eltekintve a rossz fordítási döntésektől, amelyek időnként kissé furcsa mondatokat eredményeznek, a történet általában nem túl érdekes, és minden, aminek van értelme, távolról sem logikus.

A Neko Journey egyik fő játékmechanikája az ugrás, amit sokszor fogsz használni. Mint mondtam, az ellenségek legyőzéséhez addig kell ugrani rájuk, amíg el nem fogy az egészségük (akárcsak a Marióban). Fokozatosan, ahogy haladsz a játékban, egy dupla ugrással leszel felszerelve, amely egy kicsit kezelhetőbbé teszi a platform szakaszokat.

A főszereplő személyre szabható olyan opciókkal, mint a szín és a ruházat. A fő játékmenet az érmék gyűjtéséből, az ellenségre ugrásból vagy a bokszkesztyűkkel való ütésből áll, hogy megsemmisítsd őket, és szembenézz a főnökökkel. Amikor kesztyűvel ütsz, energiát generálsz, amit a képernyő jobb alsó sarkában láthatsz. Amikor ez az energiarúd fel van töltve, megnyomsz egy gombot, hogy végrehajts egy speciális támadást, amely csak normál ellenfelek ellen használható, és le van tiltva a főnökcsaták alatt.

Ahogy haladsz a Neko Journey-n, elemi erőket szerezhetsz a harcok fűszerezéséhez, de akár játszhatsz nélkülük is, és könnyedén folytathatod nélkülük. Hozzáférhet egy vitorlázógéphez is, amellyel az óceánok felett repülhet. Érméket használnak a házak újjáépítésére a romos faluban, ami olyan jutalmakkal jár, mint a zene és a házi kedvencek. Mivel azonban a javítás drága, és nem kapsz sok érmét szintenként, ez a rész olyan, mint egy őrlés, és elég nagy kihívást jelent.

A játékmenetet unalmasnak találtam, valamint a kezelőszerveket és a hangzást idegesítőnek, és úgy gondolom, hogy ez a játék két fő gyengesége. A játéknak nincs hangja a párbeszédhez, ehelyett egy rövid hangot használ gyors ismétlésben minden karakterhez. Jó, hogy minden szereplőnek megvan a saját hangja, de a párbeszédek gyors, megállás nélküli ismétlődése egy idő után idegesítővé válik. Mivel a játék irányítása szoros, a platform részei többnyire kényelmetlenek és fárasztóak. Néha még az ellenségre is ráugrasz, csak a fejére állsz, és rájössz, hogy nem történik semmi.

A zene és a hangzás jó, de szerintem a hangok hangeffektusait el kell távolítani. A főszereplő dialógusa rajzfilmes és kellemetlen hangon, felirattal jelenik meg, és a fejtartásában is van egyfajta nevetséges remegés, amikor beszél, ami igazán vicces. Nyilvánvaló, hogy ennek a játéknak az eredeti nyelve nem az angol, és emiatt a feliratok nyelvtanilag rosszak a cselekmény általános és érdektelen felépítése ellenére. De a játék háttere nagyon jól megtervezett, és a játék világa élénknek tűnik.

Végső soron az érdektelen történet, a bosszantó hangok, a csiszolatlan játékmenet és egyéb problémák miatt a Neko Journey nem éri meg az árat és az időt. Úgy gondolom, hogy ez egy előzetes erőfeszítés, és nagyon kritikus vagyok a végtermékkel kapcsolatban, és úgy gondolom, hogy sok erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy a játékosok elkötelezettek maradjanak.

Overall
6.4/10
6.4/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 6/10
  6/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 5/10
  5/10

Játék áttekintése Saltsea Chronicles

Játék áttekintése Poosh XL