in

Játék áttekintése HARDCORE MECHA

A Hardcore Mecha egy 2D-s akcióplatformer, amely a Mecha-anime játszható formátumban való nézésének minden mókáját nyújtja. Az erős egyjátékos élménytől a kaotikus többjátékos légitámadásokig, készülj fel a hadigépezet irányítására, és megmentsd a világot ebben a szórakoztató kis független játékban. Ha a régi SNES konzolon nőtt fel, ez a játék olyan játékokra fogja emlékeztetni Önt, mint a Cybernator vagy a Metal Warrior anime vizuális regényekkel keverve. Bár a Hardcore Mecha nem igazán hoz semmi újat a műfajba, mégis egy szilárd és szórakoztató játék, amely egy lélegzetelállító hétórás kampány formájában biztosítja a mecha-harc izgalmát.

Az egyjátékos történet Tarethurt, a védelmi erő kemény zsoldosát követi, aki megpróbálja teljesíteni szerződését, hogy kimentsen egy kulcsfontosságú hírszerzőt egy marsi bányából, akit most terroristák fogtak el. A következő egy nagyon hű és lenyűgöző eseménysor, amely nagyon emlékeztet a mecha animére. Ennek a játéknak a történetszerkezetét inkább a „Gundam” sorozathoz hasonlítom, és ha látott néhány mech animét, tudni fogja, mire számíthat a cselekménycsavarok és a cím által kínált témák tekintetében.

Míg a HARDCORE MECHA története nem túl innovatív, a karakterek pedig inkább kiszámíthatóak vagy egydimenziósak, az élmény nagyszerű a remek művészeti irányításnak és a munka mögött meghúzódó szenvedélynek köszönhetően. A jelenetek, bár meglehetősen ritkák, nagyon megleptek, mivel néhányuk igazán lenyűgöző és harsány volt. Nem is nagyon kell többet mondani – ez egy 6-7 órás út a kampányhoz, és élveztem, amit a 18 küldetésben / 8 fejezetben kínáltak. Mégis, szeretném, ha többet dolgoznának ezzel a történettel, hogy valóban megkülönböztethessék a többitől, még akkor is, ha ez az egész egy szeretetteljes hódolat a műfajnak.

Különböző módok vannak ebben a játékban, a legfontosabb szerintem a kampány mód, ami tökéletesen leképezi a Mecha pilótájától való félelmet. A játékmenet inkább arról szól, hogy elérjük a színpad végét, és mindent megölünk, ami az utadba kerül, és a folyamat meglehetősen egyszerű és ismétlődő, de szórakoztató. A mozgási lehetőségek közé tartozik a futás, valamint a lendületek, amelyek lehetővé teszik a gyors kitéréseket és a légi lebegéseket a lövés sorba rendezéséhez.

Nagyon erős arzenál is a rendelkezésedre áll: mindig nálad van a fő fegyvered, és további fegyvert is hozhatsz, ha megtaláltad az elkészítési útmutatót és megvásároltad. A harmadik fegyver egy eldobható tárgy, amit szintekről lehet felvenni. A fő fegyvered végtelen számú lőszerrel rendelkezik, a másik kettő pedig véges. Ha 3 másodpercig nem tüzel, vagy kifogy a tár, újratöltöd. Az újratöltés azonban több időt vesz igénybe a fegyverek újratöltéséhez, de a maradék golyók elsütésével megszakíthatja.

A Hardcore Mecha többnyire nem egy nehéz játék, és az egyetlen igazi nehézséget az ellenségek és főnökök hordáival való küzdelem okozza. Ellenségeidnek különböző mozdulatsorai vannak, amelyekre nagyon oda kell figyelned harc közben. A kampány befejeztével más játékmódok is játszhatók: az első a szimulációs mód, ami egy kincs/hullám túlélési mód, ahol pontokat gyűjthetsz, hogy feloldhasd és továbbfejleszthesd a kampány mechanikáját. A második a többjátékos, amely online és osztott képernyős harcot kínál, dedikált feloldási listával, amely a fejlődéshez kapcsolódik. Mindkét mód, a kampány mellett, szórakoztató játékot tesz lehetővé, amely megéri az idejét.

Vizuálisan nagyon tetszik ennek a játéknak a grafikája. A karakterek és a mechek félig chibi/SD (szuper-morphed) stílusban rajzolódnak ki a játékmenetben, a vágójelenetekben pedig részletesebb, teljes testet ábrázoló grafikával. Mindkettő jól működik, és lenyűgöző és emlékezetes kialakításúak.

Az ilyen típusú akciójátékokban a hátterek általában kevésbé hangsúlyosak. Azonban lenyűgöző mennyiségű szeretet és részlet került bele ebbe a játékba. Ez sokkal magával ragadóbbá teszi a dolgokat, jobban összpontosítva a képernyőn zajló műveletekre. Összességében az animációs munka kiváló. Nagyon csodálom a fejlesztőket a kiváló művészeti irányításért és operatőri munkájukért.

Őszintén szólva szerettem néhány filmzenét, különösen az ellenfeled elleni boss harci témákat. Míg a zene általában zenekari és nagy, vannak pillanatok, amikor a dolgok intenzívebbé válnak, és a rockgitárok elkezdenek aprítani. A zenének is vannak elszórt rétegei – a harci összecsapások új hangszereket kapnak, és elhalványulnak, amikor a veszély elmúlt. A hangeffektusok jók voltak, és ennek eredményeként remekül éreztem magam a csaták során. A játék japán és kínai szinkronnal is rendelkezik. Játszottam a japánokkal, és a színészeknek jó hangjuk volt.

Összegezve, szerény reményeket fűztem ehhez a játékhoz, amikor megvettem, de szerencsére többnyire felülmúlta őket. A játékmenet meglehetősen egyszerű, de a végső főnökig még mindig kielégítő. A kezelőszervek kissé zavarosak voltak, de legalább elfogadtam őket. Egy kis csapattal, a Kickstarteren bejelentett játékról határozottan kijelenthetem, hogy ez jó vétel mindenkinek, aki rajong a műfajért és egy rövid, de édes élményre vágyik.

Overall
7.6/10
7.6/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Life of Delta

Játék áttekintése Rough Justice: ’84