in

Játék áttekintése Knight vs Giant: The Broken Excalibur

A Knight vs Giant: The Broken Excalibur egy addiktív szélhámos akciójáték, és bár jó cselekménye van, személy szerint nem érdekelt túlságosan, mert a harc elég szórakoztató volt ahhoz, hogy nagyon gyorsan addiktív legyen. Artúr királyként játszol Camelot földjének kétségbeesett idejében. Ahogy az várható volt, segítened kell a városodban, és a Kerekasztal Lovagjai is segítségedre lesznek… de nem úgy, ahogyan elvárod, hogy segítsenek neked.

Valójában a Knight vs Giant egy lebilincselő zsiványszerű játék, amely Arthur király és a kerekasztal lovagjai legendás történeteit ötvözi a roguelike műfaj kihívásokkal teli mechanikájával. A játék a stratégia, a történetmesélés és az újrajátszhatóság egyedülálló keverékét kínálja, amely a játékosokat egy hősies utazásban tartja a Camelot legendás birodalmán keresztül. A műfaj többi játékához képest azonban nem sokat hoz az asztalra, és ugyanazok a problémák is szenvednek benne, amelyek rontják az élvezetes élményt.

A játék története az Arthur legendából készült, amely magában foglalja Arthur király, Merlin, a Kerekasztal lovagjai és a Szent Grál történetét. A Kerekasztal Lovagjai balesetet szenvednek, miközben a Szent Grált keresik, és a Nagy Üres Óriás megtámadja Arthur király Camelot fantáziabirodalmát, és ekkor Arthur királyt legyőzi és megöli az Üres Óriás, a Camelot birodalma pedig átkerült a csillagok birodalmába.átkerült Ekkor Merlin varázsló feltámasztotta Arthur királyt, és segített neki megszerezni a Szent Grált. A halott lovag erejével arra készültek, hogy ismét kihívják az üres óriást, és megtalálják a visszautat a földre. A folyamat során Arthur király és a lovag fokozatosan rájött, hogy Merlin titkol valamit… A fentiek a játék történetének általános kontextusát és irányát mutatják.

Ez egy érdekes adaptáció. Legyen szó Arthur királyról, Merlinről vagy lovagról, a történetek nagyon érdekesek a tervezésben. Emellett a Knight vs Giant: The Broken Excalibur gyönyörű és kedves művészeti stílussal rendelkezik, a karakterek párbeszédei pedig tele vannak sötét humorral. Arthur király és Merlin tréfája nagyon mulatságos.

A játékmenet a lovagszobrok megszerzésére és fejlesztésére összpontosít, és hack-and-slash és roguelite elemeket követ, ahol minden szobát meg kell tisztítanod az ellenségektől, és idővel fokozatosan fejlesztened kell képességeidet. Arthur király törött kardja kőbe szorult, és a harchoz a lovag lelkébe kell fecskendezni. Ebből a célból helyre kell állítani a lovag szobrát. Küzdési stílusok különböző szobrokból szerezhetők be. Két lépést szabadon végrehajthatsz az alapvető támadásoknak és képességeknek megfelelően. A játék minden szintje szobarendszert alkalmaz, és minden alkalommal, amikor befejezel egy szobacsatát, jutalmakat vagy fejlesztési lehetőségeket szerezhetsz magának Arthur királynak és a használt lovag képességének fejlesztésére.

Hat térkép van egy játékkörben, ha egy körben legyőzöd a három óriást az erdő, a sivatag és a láva három környezetben, akkor kihívhatod az üres óriást, ha pedig legyőzöd az üres óriást, megszerezheted a kristályokat. És térjen vissza a királyságba, hogy felkészüljön a következő kihívásra. A játék célja 9 kristály összegyűjtése, ami azt jelenti, hogy újra és újra ugyanazt a játékot kell játszania. A tartalom több tucat körön keresztül ismétlődik, ami kissé ismétlődő.

Ami a roguelite elemeket illeti, a Knight vs Giant: The Broken Excalibur kielégítő harcot kínál jó visszajelzéssel. A karakterfejlődés azonban pályákon belül és azon kívül is meglehetősen lassú. A haladás többnyire egyszerű numerikus lépésekből áll, és a harci stílus megváltoztatásának egyetlen módja a lovagszobrok, amelyek feloldása eltart egy ideig. A King által készített kiegészítések elsősorban kozmetikai jellegűek, és általános funkcionalitást biztosítanak.

A szintterv ismétlődő térképelrendezésekkel rendelkezik, ami némileg csökkenti a játék újrajátszhatóságát. Minden alkalommal, amikor meghalsz, Merlin visszahoz, és megerősödsz, és megpróbálod újra. Szerencsére ennek a játéknak nincsenek elveszthető vívmányai, és csak a játékkal és a különböző funkciók feloldásával szerezheti meg őket, és a vívmányok tényleges feloldása egyszerű, csak az utolsóhoz idő és kitartás kell.

Következtetésképpen, bár a Knight vs Giant: The Broken Excalibur összességében szórakoztató cím, előfordulhat, hogy egy kis játék után unalmasnak találja a játékot. Vannak dolgok ebben a játékban, ami lehet jobb is, és szerencsére a fejlesztő visszajelzéseket vesz a közönségtől, és nagyon gyorsan kijavítja a játék problémáit. Kijelenthetem, hogy ez a játék egy olyan projekt, amibe a fejlesztőcsapat mindent beleadott, és teljes szívvel igyekezett egy figyelemre méltó és kiemelkedő címet bemutatni. Ha rajongója a roguelite játékoknak, és ismeri a “King Arthur” legendát, akkor ebben a játékban különböző szórakozási lehetőségeket találhat.

 

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 6/10
  6/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Dungeon Village

Játék áttekintése Diorama Dungeoncrawl