in

Játék áttekintése Dungeon Village

A kalandjátékok között időnként előfordulnak olyan címek, amelyek viszonylag új ötleteket használtak, és persze ezeket az újdonságokat is jól alkalmazták a játékszerkezetükben. A legtöbb, a Kairosoft fejlesztő által készített cím rendelkezik ilyen funkcióval, és gyakran először mobileszközökre, majd más platformokra adják ki. Akarta valaha is irányítani a saját városát? Akartál már valaha egy kalandozócsoportot felkészíteni, és nézni, ahogy erősebb szörnyekkel küzdenek? Ha a válasz igen, a Dungeon Village játék a megfelelő az Ön számára.

Ez egy gyönyörű és egyszerű játék, amely nagyon gyorsan függőséget okoz. Az általános elv nagyon egyszerű, építs falut. De mivel minden egyszerre történik, könnyű órákra elveszni a játékmenetben. A játék azonban elnéző, és egy egyszerű, de érdekes csavart kínál a városépítő szimulátorokhoz, és sok szép és aranyos elemet tartalmaz, amelyek segítenek fenntartani az egyszerű, de kielégítő hangulatot.

A Dungeon Village egy PC-re, Nintendo Switchre és Xbox S|X-re portolt mobiljáték, amelyben falut építhetsz, hogy hősöket toborozhass a világ minden tájáról, hogy segítsenek harcolni a környéken és a börtönben lévő szörnyekkel. A faluban mindent megépítenek egy ideig, és nagyon nagy is lehet. Arra is kényszerítheted a hősöket, hogy a városodba költözzenek, és ott maradjanak örökre. Bár a játék végső célja különböző feltételek elérése az “ötcsillagos faluvá” való frissítéshez, a fő játékmenet továbbra is a “falusiakra”, azaz a “kalandozókra” összpontosít.

Véletlenszerűen frissített kazamaták teljesítésével új felszerelést szerezhetsz, amellyel javíthatod karaktereid harci erejét; Fejlettebb városi épületek építése lehetővé teszi a kalandozók számára, hogy funkciókat és gyorsabb kielégülést szerezzenek, a falu csillagbesorolása pedig több felhasználási lehetőséget kínál. Más szóval, a játékmenet nagy része a kalandorok képességeinek fejlesztéséről szól, nem pedig magának a falunak a fejlesztéséről.

A kalandozókra, az osztályukra és a statisztikáikra összpontosítva a Dungeon Village elfoglalt. Van ennek a játéknak városépítő aspektusa is, de szinte minden idejét a kalandorok fejlesztésével tölti. Ezek a kalandorok azok, akik biztonságban tartják városát. A legegyszerűbb és leggyorsabb (bár a legdrágább) módszer, ha jobb felszerelést adunk nekik. Ezen kívül tárgyakat is ajándékozhatsz nekik, de a statisztikák (egészség, erő, ügyesség, szívósság, morál és szerencse) némileg javulnak. Természetesen fejlesztened kell őket, hogy megvédd a várost, és küldd őket küldetésekre.

Pénzt és tárgyakat kapsz a jutalmad, ha legyőzöd a szörnyeket a vidékeden, és teljesítesz küldetéseket (például kazamaták felfedezését). Ön viszont arra használja őket, hogy tovább javítsa a kalandorok statisztikáit, hogy keményebb kihívásokkal is szembenézhessen. Minél több küldetést teljesítenek, annál magasabb szintre lépnek, és új osztályokat és jutalmakat nyitnak meg. Az egyik osztály, a Tamer, lehetővé teszi legyőzött szörnyek toborzását. Ezek követik a kalandorokat küldetéseik során, és végül meglovagolhatják őket, tovább erősítve a kalandozók erejét.

A városod is fontos szerepet játszik a játék előrehaladásában. Nemcsak aranyat fog keresni vele, de ha megfelelő létesítményeket épít, népszerűsége nőni fog. Ha kellő népszerűségre tesz szert (többek között), egyetlen csillagot kap. Ha eléri az öt csillagot, továbblép a következő városba, és beléphet abba. Ez egy csodálatos tulajdonság. Egyszerűen fogalmazva: elvisz egy maroknyi kalandort ebbe az új városba, és a nulláról kezded. Ez az új játék teljes demója, amit jól csináltak. Nem éreztem úgy, hogy új játékba kezdek, ehelyett úgy éreztem, hogy a kaland természetesen halad előre.

Ami a szörnyek elleni harcot illeti, a Dungeon Village automatikusan irányítja a hősöket, hogy menjenek ki harcolni. Nem fogja tudni közvetlenül irányítani, de különféle létesítmények építésével segíthet nekik. Végre megvan a vadonatúj “Cauldron” funkció, amely egy nagyszerű bővítmény. Ez a funkció a felszerelés frissítésére szolgál, és bár nem feltétlenül frissítés, minden bizonnyal egy nagyon szükséges réteget ad a játékmenethez, és megkönnyíti a dolgokat.

Végezetül ajánlhatom ezt a játékot? A Dungeon Village-t csak akkor ajánlom, ha szereted az RPG játékokat és sok időd van. Nem egy gyors tempójú vagy szorongást keltő játéknak szánjuk, elég pihentető játszani és pihentető a célok eléréséhez. Ha ez egy olyan játéknak tűnik, amelyet élvezni fog, akkor ez is tetszeni fog, és ha a Kairosoft korábbi játékai is tetszettek, akkor ez is.

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Deflector

Játék áttekintése Knight vs Giant: The Broken Excalibur