in

Játék áttekintése Hidden through Time 2: Myths and Magic

Hallottál már a Hidden Through Time játékról, vagy ismered a Hidden Object műfajú játékok fogalmát? Ennek a játéknak az első verziója 2020-ban jelent meg, és a maga műfajában igazán kreatív címnek nevezték, amely számos sikert tudott elérni. Most megjelent a második és új verziója Hidden through Time 2: Myths and Magic címmel, és azt tervezi, hogy megismétli első címének sikerét. A játék címe talán elárul egy kicsit arról, hogy miről is szól a játék. Ez egy rejtett tárgyú játék, amely a mesék és a varázslat világába kalauzol el.

A Hidden Through Time nagyon hasonlít a Hidden Folkshoz, de specifikusabb színpalettával és tipprendszerrel, amely valóban segít a dolgok megtalálásában, kevesebb frusztrációval. A szintek egy meglehetősen kicsi rácson kezdődnek, de ahogy haladsz előre, a rácsok egyre nagyobbak és részletesebbek lesznek, rengeteg új elemet felszabadítva.

Elődjéhez hasonlóan a Hidden through Time 2 is egy élvezetes, kézzel rajzolt rejtett tárgy játék, különböző fantasztikus világokban beállított szintekkel. A játékosok keresnek, megfejthetnek nyomokat és felfedezhetnek rejtett tárgyakat, de létrehozhatják és megoszthatják saját világukat is! Ez a verzió sok szempontból nagyszerű és jelentős előrelépést jelent az előző címhez képest, és hihetetlen, hogy egy játék hogyan képes annyi fejlesztést végrehajtani az egyik verzióról a másikra való váltásban, hogy ennek a játéknak a játékmenete kihívást jelent. mint az első verziója, és az új “Reality Shift” funkciónak köszönhetően most van egy időrendszer-váltásunk, ahol új elemeket és eseményeket találhat és fedezhet fel.

Mostantól minden térképhez van egy rövid hangos narráció, és végül az új “Architect 2.0” funkcióval a térképtervezőt tesztelték, és sokkal jobb, mint az első játék. A rétegekkel most könnyebben lehet dolgozni, és számos testreszabási lehetőség van, beleértve a színeket, a textúrákat, és az időjárási rendszert is használhatja két forgatókönyv létrehozására.

A játék kampánya négy különböző történet történetét meséli el, mindegyik egy teljesen más korszakban játszódik. Például ezek egyikében követjük Szindbád történetét és legendáját a hét tengerről, vagy más legendákat a görög mitológiáról. Mindezek a történetek nyolc fejezetből állnak, és környezeti történetmesélési rendszert használnak, amelyet minden szint elején elmondanak. Nagyon csodálom a Hidden through Time 2 új funkcióját, mert nagyon kevés rejtett objektum stílusú címben láttam, és még mindig nagyon szép és szórakoztató.

A Hidden Through Time 2: Myths & Magic játékmenete nagyon egyszerű, de szórakoztató. Más Hidden Object címekhez hasonlóan minden szinten meg kell találnod bizonyos tárgyakat egy gyönyörű és részletes képen elrejtve. Ezek az elemek történelmi személyek, épületek vagy egy adott időszakhoz kapcsolódó egyéb elemek lehetnek.

Ezeket a rejtett elemeket a képernyő nagyításával, kicsinyítésével és húzásával találhatja meg, és szerencsére az elemek típusai gazdagok és változatosak, így nem érzi magát fáradtnak a keresés során. Időjárási rendszer is bekerült a játékba, és néhány elemet meg kell találni a megfelelő időjárási körülmények között, és a fejlesztőcsapat gondosan meghatározta azokat.

Amellett, hogy csak a fejlesztők által létrehozott pályákkal játszhatsz, saját magadat is létrehozhatod, ami nagyon klassz funkció! Játssz pályákat a világ minden tájáról származó játékosoktól, és ők játszhatják a te szintedet. Ami az eredmények megszerzését illeti, ez a játék is nagyon egyszerű, csak játsszon a játékkal, és nem kell különösebb kihívással szembesülnie az eredmények teljes pontszámának megszerzésében.

A játék vizuálisan igazán tetszetős, lágy színpalettájával, amely megnyugtatja a szemet, és lenyűgöző, kézzel rajzolt esztétikát kínál. A mókás karaktereket és mozdulataikat kissé szarkasztikusan mutatják be, így ez egy igazán szórakoztató játék. A játék hangzása is nagyon jó. A háttérzene lágy és dallamos, kiegészítve a játék békés atmoszféráját, a hangeffektusok pedig időben visszajelzést adnak a játékosoknak, amikor tárgyakat keresnek, így az egész játék magával ragadóbb.

Összességében a Hidden through Time 2: Myths and Magic remek példája a rejtett tárgyú játéknak, amely különféle rejtett tárgyakat, gyönyörű grafikát és imádnivaló hangtervezést tartalmaz. Az első játék összes ismerős és kedvelt eleme megtalálható benne, de egy csomó szórakoztató kiegészítés is, amelyek elődjéhez képest emelik, mint például a narratív elemek, az idő- és időjárási körülmények, valamint a térképszerkesztő fejlett testreszabása. Maga a térképszerkesztő egy csomó extra tartalmat ad hozzá, és valóban kiterjeszti a játékélményt. Összességében ez a játék sok mindent kínál, és abszolút öröm játszani, és nagyon ajánlom a műfaj rajongóinak.

 

Overall
8.9/10
8.9/10
 • Grafika - 9.5/10
  9.5/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Rough Justice: ’84

Játék áttekintése Electrician Simulator