in

Játék áttekintése Rough Justice: ’84

A videojáték-ipar fejlődésével olyan összetettebb, történetvezérelt alkotások készítésének lehetőségei jelentek meg, amelyek korábban nem léteztek. A történetmesélő játékok manapság több ezer sornyi párbeszédet támogatnak, amelyek hosszú ideig ismétlődnek, és megzavarják a közönséget a sok választáson alapuló dilemma előtt. 2023 egyik legjobb és legérdekesebb független címe a Rough Justice: ’84 című rejtélyes és nyomozós cím, amelyet az 1980-as évek klasszikus filmjei és kultúrája ihletett, kiváló narratívával, tábla- és kocka stílusú játékmenettel, valamint az It is. lenyűgöző esztétikája sok mindent kínál. Bár eltart egy darabig, míg megszokod a mechanikát és a játékszabályokat, de ha mindent elsajátítasz, az izgalmas érzést ad.

A Rough Justice: ’84 egy alkalmi stratégiai/menedzsment játék, amelynek mechanikáját erősen ihlették a társasjátékok. Bár létezik egy azonos nevű társasjáték, a két játék koncepciója és játékstílusa eltérő. A játék történetében Jim Baylor, egy kiváltságos rendőr szerepét öltöd be, aki nemrég szabadult a börtönből, és több éven át jogtalanul vádolták és bebörtönzik. Látva, hogy Senecában jelentősen megnőtt a bûnözés, miközben szolgálaton kívül volt, úgy dönt, hogy elfogadja barátja ajánlatát, hogy magánnyomozói irodát vezessenek vele, és igazságot szolgáltatjanak a rosszfiúknak.

A játékmenet arra kényszeríti Önt, hogy elfogadja a különböző típusú eseteket, és ügynököket fogadjon fel, akik küldetésekre küldik őket, hogy megbirkózzanak ezekkel a bűncselekményekkel. Az ügynökök különböző képességekkel rendelkeznek, és az optimális eredmény érdekében meg kell próbálnia hozzáigazítani képességeiket a küldetés követelményeihez.

Az ügynök által kezelt ügy típusától függően a cél elérésekor egy véletlenszerű minijátékot vagy egy kockadobást kapsz, amely meghatározza a küldetés kimenetelét, és eldönti, hogy a küldetés sikeres volt-e. vagy nem? Míg a minijátékok különböző fokú ügyességet igényelnek, és időkorláton belül kell teljesíteni, a kockadobások nagyrészt véletlenszerűek – bár néhány ügynök akciópont feláldozásával továbbra is megpróbálhatod maximalizálni a sorsolások eredményét.

Minden egyes felvett ügynöknek van egy bizonyos mennyiségű energiapontja, amelyet elkölthet arra, hogy elérje célját vagy teljesítse küldetését. Ez az összeg viszonylag kicsi, általában csak 2-4 küldetésben vesz részt, mielőtt visszatérnek a főhadiszállásra, és felszabadítanak egy ügynöki helyet. Mint ilyen, a Rough Justice: ’84 egyik alapvető játékmechanizmusa az, hogy folyamatosan ügynököket toboroznak (amíg van szabad helyek), és elküldik őket ügyek megoldására, amíg energiájuk teljesen kimerül. Minden alkalommal, amikor felvesz egy ügynököt (legyen szó akár új ügynökről, akár valakiről, akit már felvett, de egy kis szünetre visszatért a főhadiszállásra), bizonyos összeget kell fizetnie, ezért meg kell győződnie arról, hogy az esetek többségében felveszed őket azért, mert sikeresek, hogy legalább a pénzügyi befektetésed megtérüljön.

A játékmenet része ezeknek a szempontoknak a kiegyensúlyozása: az ügynökökre elköltött pénz és a küldetésekből megkeresett pénzösszeg, milyen ügynököket kell küldetésekre küldeni, hogy képességeik a legjobb eredményt érjék el. energia pontszámok. Útvonalak, milyen eseteket fogadjunk el, hogy minden fájlszolgáltatóval azonos haladást érjünk el, stb. Sajnos a játékos viszonylag kevés hatalmat kap ezekben a döntésekben, mert valójában szinte minden szerelő erősen támaszkodik az RNG-re.

Ezenkívül, hogy még kaotikusabbá tegyük a dolgokat, a véletlenszerűen generált események két negatív eredmény közül választhatnak, és néhány órával visszalassítják az előrehaladást. A játékkal töltött idő alatt az az érzésem volt, hogy szinte soha nem irányítottam a játékot. Ehelyett csak egyik vagy másik irányba terelhettem, a végeredményt továbbra is a véletlenszerű istenek határozták meg.

A Rough Justice: ’84 játékmenetében az esetek elfogadásán és befejezésén kívül egy minikampány is elérhető. A szakaszai ugyanazt a mechanikát használják, mint a hagyományosak, és nem is annyira különböznek egymástól, kivéve azt a tényt, hogy egy-egy jelenetek, választási lehetőségek, minijátékok és kockák sorozatát játszhatod végig, nem pedig egyenként. Tapasztald meg a leválást. Noha rengeteg minijátékot lehet játszani, és sok a cikk, a játékmenet gyorsan ismétlődővé válik, mivel a játékhurok olyan rövid: fogadjon el egy ügyet, küldjön egy ügynököt, játsszon egy minijátékot vagy dobjon kockát stb. Ugyanez a folyamat ismétlődik.

Ennek a játéknak az esztétikája igazán egyedi, vizuális effektjei csupa élénk neonszínek, csodálatos animációk kíséretében, és a sztoriban szereplő karakterek alakítása is tökéletesen megvan. A szinkronjáték is elragadó, és van egy nagyszerű filmzene, amely tökéletesen illeszkedik a 80-as évek hangulatához.

Röviden, a Rough Justice: ’84 egy nagyszerű játék szórakozásra, vagy néhány órát ülve tölteni, ha nem bánja az ismétlődést. A játék képes az esetek elfogadásának és megoldásának szokásos csodaállapotába hozni, de nem mondhatnám, hogy nagyon mély élményt nyújt. Ez minden bizonnyal egy tisztességes játék, bizonyos szempontból élvezetes, másokban kevésbé. A játék talán legjobb része az 1980-as évek erős hangulata, amelyet az írás, a grafika és a szintihullám-stílusú filmzene teremt.

 

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése HARDCORE MECHA

Játék áttekintése Hidden through Time 2: Myths and Magic