in

Játék áttekintése Dungeons 4

A Dungeons franchise folyamatos frissítésekkel fogadta a sorozat negyedik részét, a Dungeons 4-et, és minden új verzió minősége alapvetően javult, így minden új játék rendkívüli találkozást biztosít a játékosoknak a sötétség és a fény két oldala között. . Ebben a játékban, amely a valós idejű stratégia (RTS) elemeit ötvözi az üzletvezetéssel, már nem egy igaz ember vagy, aki igaznak tűnik, hanem egy gonosz erő, aki megpróbálja elfoglalni a világot. Kezelned kell a kazamatákat, ki kell képezned csapatokat, és végül meg kell hódítanod a fenti világot.

Régóta Dungeons-rajongóknak a Dungeons 4-be való befektetés nem probléma. Sikeresen épít a sorozat alapjaira, miközben új fejlesztéseket kínál. Mindenki számára, aki játszott vagy nőtt fel legalább egy Dungeon Keeper sorozatban, a Dungeons 4 nagyon ismerős lesz, és ugyanazt a mechanikát használja, mint a csatlósok és jó erők hordáinak irányítása a sötét oldal legyőzésére.

Régóta és kitartó Dungeons sorozatrajongóként ez az új kiadás teljesen elragadtattam és mélységesen elégedett vagyok. Minden iterációval a játék folyamatosan emeli a szintjét, és a Dungeons 4 kétségtelenül folytatja örökségét, jelentős fejlesztéseket hozva, amelyek jelentősen javítják a játék általános élményét. Ennek a címnek az egyik legfigyelemreméltóbb fejlesztése a fejlett mechanika, amely nagymértékben csökkenti a mikromenedzsment szükségességét.

A játék most egyszerű varázslatokat és csapdaépítést mutat be, csökkentve a komplex kezeléssel járó terheket a stratégiai mélység veszélyeztetése nélkül. Ez az evolúció lehetővé teszi a játékosok számára, hogy jobban összpontosítsanak a játék lényegére, és elősegítsék a vonzóbb és magával ragadó játékélményt. Ezen túlmenően a kifinomult mechanika zökkenőmentes egyensúlyt ért el, biztosítva, hogy a játékmenet intuitív és hozzáférhető legyen anélkül, hogy az alapvető komplexitás feláldozása volna. A varázslatok és csapdák egyszerű használata olyan kényelmi réteget ad hozzá, amely nem von le a stratégiai mélységből, és ez a bravúr növeli a sorozat általános vonzerejét a veteránok és az újoncok számára egyaránt.

A Dungeons 4 írásstílusa megőrzi az előző verzióval megegyező stílust, szójátékok minden párbeszédsorban, a negyedik fal megtörése és egy kis önfeledt humor a fejlesztők részéről. Ez egy nagyon kézenfekvő választás, és jól működik. A történet, csakúgy, mint az előző cím, egy kicsit sablonos és túlzás, de ez nem egy játék, amit a történetért játszol, és nem is olyan játék, amely megpróbál valamivé válni, ami nem az. A történet az Abszolút Gonosz szerepébe helyez, és arra utasítja a csatlósokat, hogy állítsanak össze sereget Thalya sötételf felügyelete alatt, és győzzék le a jó erőit.

A játék sztorija egy másik csúcspont. Mint valaki, aki tiszteletben tartja a franchise narratívájának mélységét, vonzónak találom magam egy olyan lenyűgöző történethez, amely zökkenőmentesen kapcsolódik a játék mechanikájához. A játék gyönyörűen folytatja elődei örökségét, és kielégítő és megnyerő narratív ívet kínál. Természetesen a sorozat rajongói örömmel veszik, hogy szinte azonnal szellemes, megnyerő, vicces és buta történetekkel és párbeszédekkel várják őket. Ami a játékmenetet illeti, még mindig sok élvezet vár itt mindenki számára, aki még nem játszott a Dungeons-szal. Ez a játék egy ügyes hibrid a Warcraft 3 és a Dungeon Keeper között.

Az összehasonlítás ellenére nem állíthatom, hogy a játék képes megragadni bármelyik cím mélységét, és a legtöbb küldetés az Undead Undead fa maximalizálására és a kialakult káosz figyelésére vezethető vissza. Ez nem azt jelenti, hogy a játékmenet értelmetlen. Messze van ettől, de ha összetett stratégiát keresel, itt nem fogod megtalálni. Időnként inkább egy toronyvédelmi játéknak tűnik, mint egy hagyományos RTS-nek. Ez önmagában nem rossz dolog, de érdemes megjegyezni.

Minden egyes futásod két térképtípusra oszlik: Overworld és Dungeon réteg. Az előbbit RTS-ként játsszák, míg az utóbbi a bázisépítésre összpontosít. A kombináció úgy működik, hogy nem érzi teljesen széttagoltnak magát, azonban néha frusztráló lehet, ha csak a túlvilágban lévő lényeket tudja irányítani. Jobb lett volna, ha a fejlesztők a kettő közötti vezérlők szabványosítására összpontosítottak volna.

A Total Dungeons 4 teljes, megszakítás nélküli történet helyett most egy történetvezérelt kampányt kap küldetésekkel, ahol különféle célokat kell teljesítenie, amelyek viszont a teljesített szinteken alapulnak. Ezek a küldetések olyan célokat tartalmaznak, mint a börtön és a hadsereg bővítése, új egységek és csapdák kutatása, új szobák építése, amelyek utat nyitnak az új mechanikák és rendszerek számára, és végül behatol a természetfeletti világba, hogy összegyűjtse az összes hőst, hogy elpusztítsa a vezetése alatt álló erőket és hogy megszüntesse az abszolút rosszat.

A grafika jó és egyértelműen javult az előző részhez képest, de a teljesítmény a legjobb esetben is rendben van. Valójában vizuálisan a Dungeons 4 csemege a szemnek. A grafika dicséretes, részletgazdag környezetekkel és lenyűgöző látványvilággal, amelyek könnyedén elmerítik a játékosokat a játék világában. A karaktertervezés, a díszlet és a varázslat-effektusok részleteire való odafigyelés jelentősen hozzájárul a játék általános esztétikai vonzerejéhez.

Úgy tűnik, hogy a Dungeons 4 sok mindent jól csinál a hűséges, mégis ötletes folytatás elkészítésében. Nem arról van szó, hogy újrafogalmazzuk, amit a sorozatból ismerünk, hanem ügyesen épít az ismert mechanikára, és értelmes mélységet ad az egészhez, így még jobban hasonlít a Bullfrog fejlesztő által készített régebbi Dungeon Keeper játékokra. Ha rajongsz a Dungeons sorozatért, szereted a Dungeon Keepert vagy egy szórakoztató és szellemes új szimulációs és stratégiai játékot keresel, akkor adj egy esélyt a Dungeons 4-nek, biztosan nem fogod megbánni, mert megéri, remek humora van és Hosszú ideig tud szórakoztatni.

 

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 9/10
  9/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Ravva and the Phantom Library

Játék áttekintése Destroyer: The U-Boat Hunter