in

Játék áttekintése Ravva and the Phantom Library

A Ravva and the Phantom Library egy rövid független játék, amely a klasszikus retro játékok stílusában tartalmaz platformelemeket és rejtvényeket, amivel nagyon szórakoztató játszani. Ez egy élvezetes, de nem túl nagy kihívást jelentő platformer cím, a sorozat negyedik része, és úgy tűnik, hogy kell még néhány szakasz. Ez a cím pontosan azt teszi, amit minden jó folytatásnak tennie kell. Bár élveztem az eredeti Ravvát, kicsit rövid volt, nem volt újrajátszható, és volt néhány unalmas elem. De a Phantom Library sokkal letisztultabb esztétikai megjelenésű, miközben megtartja a 8 bites elemet.

Ebben a verzióban egy fiatal varázslótanonc, Ravva szerepét töltöd be, aki 4 egyedi társ segítségét kéri, hogy elmeneküljön a rémálomszerű Fantomkönyvtárból. Az előző verziótól eltérően ezúttal az anyjuk felfedezésére, nem pedig megmentésére törekszenek. A bevezető és a kezdő rész átadása után rögtön beleugrik a játékba. Mivel nincs tutorial, minden lehetséges mozdulatot egyedül kell megtanulni, és szerencsére nincs itt semmi bonyolult.

A Ravva and the Phantom Library középpontjában a platformformálás, a veszélyek elől való menekülés és az ellenségek megsemmisítése áll. Bár könnyedén végighaladhat a lineáris szakaszokon a kijáratig, mindegyik szakasznak négy olyan kihívása van, amelyek kis erőfeszítést igényelnek, ha nyugodtan veszitek.

Ez is előfeltétele a játék valódi befejezésének. Eltekintve a szokásos támadástól, amely golyókat lő ki a pálcádból, mind a négy barátodnak vagy társadnak van egy támadása, amely bizonyos helyzetekben hasznos. Noha váltania kell közöttük, és nem lehet egyszerűen egy gombot megnyomni a kívánt kiválasztásához, a dolgok gyorsan haladnak, és nem kell váltania közöttük, ha nehéz helyzetbe kerül.

Egyszerűen fogalmazva, minden társad más-más irányba lő. A vízesés képessége megegyezik a normál támadáséval. A különbség az, hogy nagyobb a hatótávolsága, nagyobb távolságot tesz meg, és képes lefagyasztani az ellenséget. A másik képességed, a Vörös Ördög, képes elpusztítani a feletted lévő ellenségeket, és végül ott van a Green Blob, amely robbanásveszélyes nyálkahártyát dobhat az alattad lévő ellenségekre. Csak a negyedik, a félszemű repülő denevér nem tud támadni. Ha belegondolok, ezt használtam a legtöbbet, mert rejtett dolgokat tár fel. Amit azonnal értékeltem, az az, hogy nem kell megtörni a támadás gombot. Egyszerűen nyomja meg, és a kiválasztott társ folytatja a támadást.

Minden szakasz egyedi és különleges témával rendelkezik. Sajnos előfordulhat, hogy megunja a megjelenő néhány ellenséget. A szakaszok, bár hozzáadnak egy-két elemet, nem tartalmaznak olyan új mechanikát, amely jelentősen megváltoztatná a játékmenetet. Valójában csak néhány dolog látszik egyértelműen a játék során. A legelterjedtebb a kétféle blokk: a kék, amelyet csak a kezdeti támadásod képes megsemmisíteni, és a színes, amelyet a három társad bármelyike ​​elpusztíthat.

Aztán vannak ideiglenes egyedi képességekkel rendelkező lebegő gömbök, amelyeknek nincs különösebb hasznuk. Lehet, hogy van sebessége vagy szárnyai, amelyek lehetővé teszik a dupla ugrást, de ezek nélkül is teljesíthet egy szakaszt. Használat után eltűnnek, így ha szüksége van rá, hogy elérje a titkot, újra kell indítania vagy meghalnia. Ha a halálról van szó, az nem fájdalmas. Nem nehéz elkezdeni a szakaszokat, és szerencsére félúton van egy ellenőrző pont, ahol mindent tárolsz, amit összegyűjtöttél.

Nem kell semmi rendkívülit tennie a kihívások teljesítéséhez. Egyszerűen találd meg az összes érmét, semmisítsd meg az összes ellenséget, semmisítsd meg a denevérlény által kitett rejtett gonosz blokkokat, és fedezd fel az összes titkot. A játék titkait akkor sem nehéz megtalálni, ha hamis falak mögé rejtőznek. Könnyen felismerhetők az áttetsző pixelek, és ha nem sikerül elkapni, nem marad le semmiről, mert a szakaszok tetszőleges sorrendben visszajátszhatók, sőt lejátszhatók.

A kezelőszervek tekintetében tökéletesen működik a Nintendo Switch gombokkal, és mindenféle retro játékhoz mindenképpen ajánlom. Jó érzés játszani egy NES-ihlette játékot egy gamepaddal, néhány gomb segítségével. A grafika is jól néz ki, és egy rövid játékban sok ellenséges minta található. A zene nagyon jó egy kis indie címhez.

Röviden: a Ravva and the Phantom Library egy szórakoztató és rövid rejtvény-platformer a régi retro címek stílusában, amely órákon át a lábán tart, miközben megpróbálja megtalálni a titkokat, megtanulni a szinteket, és a legjobbat próbálja. maximalizáld a pontjaidat. A grafikai stílus élvezetes, és ha a NES/FC konzolokon nőtt fel, akkor jól érzi magát az alapértelmezett grafikus beállításokkal. Ha tapasztalt játékos vagy, aki kihívást keres, azt javaslom, hogy a legnehezebb nehézségi szintet válassza. A játék még normál nehézségi fokon is egyszerű és tökéletes azok számára, akik még nem ismerik a műfajt.

 

Overall
8.3/10
8.3/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Rising Dusk

Játék áttekintése Dungeons 4