in

Játék áttekintése Dream House Days DX

A Dream House Days DX egy nagyon jó játéknak mondható üzleti szimulációs játék, és a tartalma is nagyon megfelelő, így továbbra is szívesen játszom vele, de sajnos ezúttal a játék Xbox verziójának portjával vannak gondok és optimalizálás Nincs releváns Funkcionalitásában szinte hasonló a mobil verzióhoz, de műszaki teljesítménye problémákkal küzd, ezért a franchise átlagos címei közé sorolják.

Ez a játék ugyan üzleti szimulációként mutatja be magát, de véleményem szerint ez egy másfajta menedzsment játék cégvezetéssel és helyszínelosztással, ami arról szól, hogy megtervezed a saját lakásod, majd a játékban kiadhatod a lakóknak, és növelheted bevételét a szoba rendezésével, majd fokozatosan bővítse a skálát, és tárgyakkal is megváltoztathatja a lakók életét. Ha figyelem, ahogy a lakásodban lakók szerelmesek, összeházasodnak és más cselekményeket csinálnak, arra gondolok, hogy ez egy újabb Kairosoft játék, amelyet érdemes megnézni és eltölteni vele. De sajnos nem tart sokáig és rövid ideig, jó élmény.

A játék a bérbeadó szerepébe helyezve egy kis lakókomplexum kezelését kéri kezdetben néhány lakással. A lakásteljesítmény-értékelő játék három fő tényezője a bérleti díj, a kényelem és a költségek, amelyekre oda kell figyelni. A bérlők a diákoktól a felnőttekig, sőt a képregényművészekig terjednek. Minél több kényelem, annál több gazdag bérlőt vonz. Minden bérlőnek megvannak a saját statisztikái, vágyai és karrierlehetőségei, amelyek közvetlenül befolyásolják kereseti potenciálját. Mint sok Kairosoft játék, a Dream House Days DX is meglehetősen egyszerűnek indul, de a játék előrehaladtával egyre bonyolultabb, ahogy az emberek randevúznak, dolgoznak és házasodnak.

A Dream House Days DX-et korábban “Dream House Story”-nak hívták a mobiltelefonokon, és alapvető játékmenete a szobák elrendezéséből, a bérlők beköltözéséből, valamint a bérlő tulajdonságainak javításából áll a szobák elrendezésén és a kapcsolódó elemeken keresztül, ami fokozatosan növekvő bevételhez vezet. a közösség léptékének bővítése és a bérlők életének megkönnyítése.

A játékosok a játékban különféle bútorokkal díszíthetik házaikat, és a lakóhelyük változása miatt a bérlőknek különféle események várják, beleértve a bérlő foglalkozását, érdeklődését és más bérlőkkel való kapcsolatát. Az olyan életorientált cselekmények, mint az As Marriage, lehetővé teszik a játékosoknak, hogy egy új világban lehessenek, és érdekes dolgokat figyeljenek meg mások életében.

Üzleti szimulációs játék, amelynek alapvető játékmenete a szobák díszítése és a bérlők vonzása, figyelembe veszi a játék stratégiai szempontjait és a játékba való belépés küszöbét. A játék növekedési szakaszai egyértelműen meghatározottak, a ritmus pedig feszes, lehetővé téve a játékosok számára, hogy gyorsan megtapasztalják a lépésről lépésre megfiatalító élményt. Például a szobák számát tekintve az idő múlásával és a közösségi térkép bővülésével fokozatosan nő a helyiségek mérete és száma. A játékosok még több közösségi teret díszíthetnek fel a lakók kényelmének és elégedettségének javítása érdekében. Ami a bútortípusokat illeti, a játékosok kutatások révén továbbra is növelhetik a bútorok számát és típusait, és szelektívbbé tehetik a helyiségek elrendezését.

Ezenkívül a játék másik magja a karakterfejlesztésben rejlik. A bérlők, akik bérlik a szobát, olyanok, mint te és én a valóságban, és szinte valósághűen viselkednek. Olyan dolgokkal is foglalkoznia kell, mint a tanulás, az álláskeresés, a szerelem és a házasság. Ahogy a közösség fejlődik, úgy alakulnak a toborzási lehetőségek is. Különböző szakmák bérlői hírességek, köztük politikusok, gazdag és színes történettartalommal látják el a játékosokat, amelyek nagyban növelik a játékba való belemerülés érzését.

Sajnos ez a játék teljesítmény- és vezérlési problémákkal küzd. A kényelmetlen játékvezérlők gyakran problémákat okoznak a játékosoknak, például nehézségeket okoznak a feladatokban való mozgásban és a döntéshozatalban. Ráadásul a képkockasebesség a legtöbb esetben instabil, és ez a probléma egyáltalán nem jó egy 2023-as játéknál. Vizuálisan a Dream House Days DX lenyűgöző vizuális esztétikát kínál, amely egyesíti a gyönyörű és színes grafikákat a nosztalgikus retro pixel art stílussal. A régi és az új keveréke élénk és vidám légkört teremt, amely tökéletesen illeszkedik az apartmanok játékos és nyüzsgő hangulatához.

Bár ez a játék nem olyan elismert, mint a többi közösségi élet szimulációs játék, mint például a The Sims, mégis megvan a maga varázsa, és ha több kihívásra vágyik ezen a téren, a Dream House Days DX jó választás.

 

Overall
7.4/10
7.4/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Color Pals

Játék áttekintése Rayland 2